Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hogar (2020) - Netflix ve diğer İspanyol filmleri


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Bugün Twitter'da hakkında yazılanlara denk gelince izledim

https://www.imdb.com/title/tt9345754/

spacer.png

 

İngilizce fragman (İspanyolcanız genelde yoktur di mi lan?)

 

Film İspanyol filmi. Yaşı ilerlemiş ve zamanında yöneticilik yapmış ama artık işsiz bir reklamcının evinin kirasını karşılayamayarak ailesi ile daha düşük seviye bir yerdeki kendi evine geçmesi ama sonra bunu yediremeyerek eski evine kendisinden sonra taşınanlara kim olduğunu çaktırmadan "musallat" olması diye özetleyebiliriz.

Özellikle "eskiden iyi para kazanan adamın işsiz kalıp zengin semtten yoksul semte taşınması" kısmı ister istemez İstanbul'da yaşayan biri olarak bir gelecek endişesi tetikledi ama film bu durumu sadece bir temel olarak kullanıyor. Devamı yukarıda özetlediğim gibi.

Film Netflix filmi, şu anki IMDb puanı olan 6.4 ne eksik ne fazla. Bazı plot-holelar var. Çerezlik denebilecek bir film, aman aman bir şey değil ama evde otururken yapacak bir şey bulamazsanız güzel gider.

Konuyu açma amaçlarımdan biri de, daha önce de Netflix'te bir kaç tane İspanyol filmi izlemiştim. Biri cinayet filmi diğeri de çizgi roman göndermeli komedi-polisiye gibiydi. Genel olarak İspanyol filmlerinin çekimleri ve "setting" olarak Amerika harici bir yerde geçmeleri hoşuma gidiyor. Yeniden eskiye şekilde önerilerinizi bekliyorum.

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...