Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üçüncü monitör, ikinci monitörümü blokluyor


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Nasıl anlatabilirim bu sorunu bilmiyorum da şöyle özetlemeye çalışayım. Öncelikle daha önce de olmuştu bu bana ama kabloyla ilgili sanıp üçüncü monitörü devre dışı bırakıp onun kablosunu kullanmaya başlamıştım. Aylar sonra tekrar aynı sistemi denedim yine oldu şimdi şöyle ki; Ana monitörüm DP ile bağlı, 144 hz 2K çalıştırıyorum. İkinci monitörüm DP ile bağlı,  1080p 144 hz çalıştırıyo-dum (60'a razıyım artık), üçünçü monitörüm zaten çok tırt, vestel marka berber ekranı, HDMI ile bağlı 50hz 1080p çalıştırıyorum. 

Epeydir bir problemle karşılaşmamıştım, böyle kullanıyordum. Sadece şöyle tuhaf bi şey oluyodu, youtube ekranını üçüncü monitöre attığımda bazen videoyu açmıyordu. Tekerlek dönüp duruyordu öyle. Üçüncü monitörü boşaltınca video başlıyordu dfgh neyse velhasıl kelam, az önce video editing yaparken performans zayıfladı bi restart atayım dedim. pc açıldığında 2. monitör yok. DP sinyal yollamıyor. Bi kaç alternatif denedim. Önce 3. monitörün hdmi'yi söküp 2'ye taktım çalıştı. Sonra hdmi'yi çıkarttım dp'yi geri taktım, yine çalıştı. 1. ve 2. monitörüm çalışırken o sırada hdmi ile üçüncü vestel'i taktım ve şak, 2. monitör gitti.

Sonrasında da 3 çıkıkken 1-2 takılı denedim DP ile, yine olmadı. En son şimdi 2.'ye HDMI taktım, böyle idare edecem, 3.'yü tamamen devre dışı bıraktım şu an. hem 3'ü hem 2'yi hdmi deneme imkanım yok çünkü GPU üzerinde 3 DP, 1 HDMI portu var.

 

GPU da Inno3D Rtx4070. Yani Gpu yetersiz mi kalıyor diyecem de alt tarafı 3 monitör, ultra wide oyun da oynamıyorum, oyunları tek ekranda açıyorum, Adobe Premiere'i çift ekran kullanıyorum, üçüncü ekrana da discord felan atıyorum. Bu kadar sorun olması normal mi ve nasıl çözülür?

  • Nasi yani? 2
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...