Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Money Heist: Joint Economic Area (2022 - Netflix)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Money-Heist-Korea.jpg?q=50&fit=contain&w

Sanırım konu nedir, ne değildir uzun uzadıya yazmama gerek yok. 2017-2021 arasında yayınlanan La Casa De Papel dizisinin 1. kısmının Kore adaptasyonu olup hem orijinal diziyi izleyenlerin, hem de bugüne dek fazla KDrama birikimi olmayanların keyif alabileceği bir uyarlama olmuş. Olayların yakın geleceğin olası Kore'sinde geçmesinin gerektireceği kaçınılmaz değişiklikleri saymazsak başarılı bir adaptasyon olmuş. Sahne sahne, replik replik sadık kalınmış kısımlar var. Ayrıca Tokyo, Rio ve Denver daha derin karakterler haline gelmiş orijinal versiyona göre. Her bölüm orijinal serisinin 2 bölümüne denk geldiği için de gayet akıcı olduğunu düşünüyorum. Banka müdürünü oynayan oyuncunun yine antipatiğin daniskası olmasından ötürü oyunculuğuna odaklanamıyorsunuz ama geri kalan oyuncular rollerine hayli iyi oturmuşlar diye düşünüyorum. Özellikle Tokyo'yu hayli beğendim. (Arabulucuyu oynayan kadın için Soo Ae'yi düşünmüşler de paraları yetmeyince çakmasını koymuşlar gibi geldi bana, bir de Rio'yu oynayan eleman fazla parlak bir çocuk gibime geldi, başkasına da öyle geldi mi bilmiyorum) Dizinin orijinal halindeki Türkçe dublaj sanatçılarının çoğunu yeniden kullanmaları da hoş bir detay olmuş. Weaboo arkadaşlar için yazıyorum, orijinal versiyonun aksine bu versiyonda Japonca dublaj opsiyonu da var ve hayli iyi, hatta Moskova'ya Kansai diyalektiği hayli yakışmış. Dizinin en başarısız kısmı sanırım neredeyse her Netflix işi gibi CGI'lar, zira 1. bölümdeki köprü yada her bölümde profilden görünen darphanede görüntü adeta PS2 oyunu ara sahnesine dönüyor.

Bunlara rağmen diziyi genel olarak tavsiye etmiyorum zira seri finalsiz bitiyor, bittiğinde "bu muydu yani" diyorsunuz. Dizinin devam edip etmeyeceği de belli değil ve bitim noktası orijinal serinin 1. kısımının 10. bölümüne denk geliyor. Haliyle profesörün soyguna amaç olarak kendine edindiği ideal seride ifade edilmediğinden izleyici bu haliyle bitmemiş bir sezona yakınlık kurmakta zorluklar yaşıyor. Ayrıca ülke farklılığının gerektirdiği değişiklikler dışında senaryoya yorum farkı olarak getirilen değişikliklerin tamamının da iyi seçimler olup olmadığı da şaibeli. 
 

Spoiler

-Profesörle Raquel'in tanışma ve yakınlaşmaları seyirciye tam olarak açıklanmadan oldu bittiye getiriliyor. Kore versiyonda kadın garajı aramadan onunla sevişmeye başlıyor.
-Angel karakterinin Raquel'e olan duygusal zaafı ve Raquel'in eski eşinin kriminal dairedeki delil analiz departman şefi olması, büyükelçinin kızıyla onun erkek arkadaşı orijinal serinin 1. kısmındaki en önemli subplot'lar iken bu versiyon bunları tümüyle değiştirmiş.
-Orijinal seride Berlin manipülasyon dehası bir kontrol manyağı iken bu versiyonda Tokyo'nun yaptığı darbeden sonra bile kontrolü geri almaya çalışmıyor.
-Tokyo'nun nasıl bu kadar iyi makineli tüfek kullanabildiği yada Denver'in nasıl bu kadar iyi dövüştüğü gibi nispeten az önemli hususlara ilişkin mantıklı açıklamalar var. Ayrıca Salvador Dali maskeleri yerine geleneksel Hahoe maskeleri kullanılıyor.


Şahsen izlemek için 2. sezonun yayınlanmasını beklemenizi tavsiye ederim. Ama izlerseniz de muhtemelen sıkmayacaktır.
 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...