Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Archive 81 - Netflix (2022)


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

bir suredir bekliyordum ve begendim. korku dozaji tam sinirlarda, oldukca dusuk. occult seven icin cok iyi. found footage seven icin de cok iyi de simdi found footage diyince yergi gibi bir sey oluyor, oradan, o kliselerden falan gelen negatif bir sey yok bu dizide. butce epey ufak sanirim, efektlere yansimis. basrol abi kotu bir oyuncu mu yoksa karakterde mi sorun var cozemedim. baska dizileri var demek ki karakterde bir kabizlik var. basrol abla cok basarili. 90'lar atmosferinden urpertici atmosfere mood hep kusursuz. muzikler cok iyi.

podcast'den uyarlama, spotify'da falan var. podcasti sadece bir bolum dinledim sahsen karsilastiramayacagim ama diziyi begenince farkliliklari okudum. epey farkliymis ve podcast'de neredeyse her secim daha iyi duruyor. o uzdu biraz.

sonu mutlaka ikinci sezon olacakmis gibi yapilmis. umarim cekerler.

arcane tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Occult diyince aklıma A dark song geldi bunu seven kesin izlesin. Diziye puanım 5. Malum ortada bir gizem var ve gizemin (belirsizliğin) getirdiği gerilim ile dizi yürüyor ve acaba ortada doğa üstü bir durum mu sözkonusu yoksa aslında durum bilimsel bir gerçekliğe oturacak mı kafasında gidip geliyor (yani en azından belirli bir bölüme kadar). 

Ama işte bu tür gerilim dizi veya filmlerinde belirsizliğin yani gizemin inşa edildiği kısım ne kadar güzel aktarabilirse mesela a dark song bu kısımda çok daha başarılı (ki aslında en lezzetli kısım da bu bölümdür) izleyiciyi de o kadar bağlar ve başarılı olur. Bir yere kadar bunu kısmen başarıyor ama malesef bir noktada fena meh dedirtiyor.  Zaten çözülme kısmı yani belirsizliğin ifşa edildiği kısım ile ortaya konan gerçek insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Sezon 2 gelecek ama artık neden izleyeyim belirsizlik kalkmış durum belli ne çekiciliği kaldı ? Yani kapının arkasında ejderha olma ihtimali, gerçek bir ejderha olmasından daha çok gerer insanı ama o ejderhayı gösterme işte bunu yapma bilader bu hataya düşmeyin bütün büyü gidiyor.

 

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...