Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dremel alacağım, hangisini alayım?


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Ortamım çok küçük, ayırdığım bütçe kısıtlı. Yapacağım işlemler:
1) ahşap kesme
2) pirinç / alüminyum ufak çubuklar kesme
3) ahşap delik açma (bu şart değil bosch ixo + matkap ucu seti işimi görüyor)
4) basit zımpara işleri

Hangi set bana daha uygun olur?

Bu mu? https://www.hepsiburada.com/dremel-3000-avantajli-kit-25-aksesuar-p-HBV00000KF3D3
Bu mu? https://www.hepsiburada.com/dremel-3000-130-watt-el-motoru-25-aksesuarli-p-HRBSCF0133000JS

İkinci 50-60 tl farkla daha çok şey sunuyor gibi ama kutu içeriği yazmadığı için asıl ihtiyacım olam testere vs var mı anlayamıyorum. Bi de o uzatma kablosu gibi olan zımbırtı mesela ne kadar gerekir hiç tahmin edemedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pahalı olanda ekstra bu var

Dremel Esnek Mil-Spiral Uzatma

ince işler için kalem gibi eline alıp kullanıyorsun, işine yararsa güzel bişey, yaramazsa kenarda öyle duruyor. uç olarak yanında verdikleri senin işlerini görüyor ama o uçlar çabuk eskiyen sürekli yenisini alman gereken şeyler, mesela metal kesme ucuyla 3 tane demir mil kesersin atıyorum çap 10mm ve eskir, atar yenisini takarsın, zımparalar da aynı şekilde. o yüzden makina + ihtiyacına göre ayrıca uçlar alırsan daha iyi olur.

bende dremel 4200 var, bir çok tezgahı, ekstrasını aldım ama uzatma mili yok, uzatma millisini alır da kullanmazsan talip olabilirim uygun bir fiyata.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esnek mili de veren modeli aldım. İki gündür deniyorum, çok zevkli bir alet. Esnek mil gerçekten gerekiyormuş, dremel'in asıl kendi cihazı ile ince iş yapmak gerçekten çok zor.

Evde tezgah yok malum, ufak işler için almıştım zaten. Aşırı toz çıkardığı için bir kolinin üstünü kestim, üstüne streç film gerdim, yanlarına da el girecek kadar ufak iki delik açtım, tozun bütün eve dağılma olayını durdurdum. Streç filmin biraz yansıma yapması dışında bi sıkıntı yok.

Genel olarak konsepti çözdüm videolarla vs, gerçekten başarılı bi icat. Yalnız ince işlere henüz alışamadım gerçekten. Şu telefon tutacağına https://urun.n11.com/telefon-tutucu/telefon-tutucu-ahsap-P422194212?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwv4_1BRAhEiwAtMDLsspT43DG9uwTGO6VUYRk2x708byogVRbI-3D3Yi_CdaaYR6MxbnysRoCeIsQAvD_BwE 2.5 cm çapında 1 cm derinliğinde bi boşluk açmak istedim, becerdim ama baya bi canı çıktı ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...