mascio Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 Selamlar, Eskiden insanlar turkcell.com vb alıp bu domainleri yüksek paralara satmaya çalışırdı ve hatta bayağı bir satan eden de olmuştu. Günümüzde bu durum hala böyle mi? Merak etmeyin böyle bir işe girme niyetinde değilim sadece sorunun yanıtını arıyorum. Bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim. Teşekkürler.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 generic nameler hala öyle, ama gidip bi firmanın tescilli markasını ismini alırsan, senden alıyor firma o domaini para mara ödemeden.
eregorn Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 Tescilli değilse, kralı gelse alamaz elinden bedavaya.
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2019 ne demek tescilliyse alir elinden, olur mu oyle sey. alamazlar, hangi jurisdictionda bikere. anca com.tr falan turkiyeye bagli olanlarda zorbalikla alabilirler .com’u krali gelse alamaz Bosta domain bulursan alirsin yuksek paraya da satabilirsin evet ama 20 yil oncede kaldi o. Ha sen adamin ismini kotuye kullanirsan phishing veya ayni sektorde kandirmaya yonelik ayni isi yapip adamin markasindan yararlanirsan vs o zaman baska suca girer o is sonuclari olur, ama aldin turkcell’i kendi blogun yaptin kimse bisey diyemez.
Tcpip Mesaj tarihi: Aralık 17, 2019 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2019 (düzenlendi) Domainler önce gelen alır politikası ile satılır. Yeni bir kök domain açıldığında (mesela .ist) öncelikle büyük markalar kendi alan adlarını alabilsin diye ön satışları biraz daha yüksek ücretlerle yapılır. Ardından genel satış açılır ve istediğin herhangi bir ismi alabilirsin. Burada dikkat edilecek konular şöyledir - Aldığın domain bir marka/firma ile ilişkili ise içerik olarak o firma/marka ve yaptığı iş bulunduğu söktöre yönelik bir site olmaması gerekiyor. Aksi halde en kısa yol dava açabilirler ve domain i bloke ettirebilirler. - Satma amacı ile aldığını çok belli etmemekte fayda var. Örneğin bu site satılıktır gibi bir açılış sayfan varsa ve bu bariz bilinen bir marka ise WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) tarafında dava açıp elinden alabilirler. Örnekleri oldu. Ancak, diyelim ki benim google adında köpeğim var ve .mydog uzantılı bir kök domain satışa çıktı bende kendi köpeğim için bunu aldım. google.mydog site içeriğinde köpeğim ile ilgili resimler filan var. Hiç bir mahkeme senden bunu almaz. Ancak google gelir satın almak istediğini belirtir sağlam bir ücretle anlaşır. Örnek: Michael Kovatch iphone.com u apple'a 1m dolar a satmıştır. (ref: https://news.softpedia.com/news/Apple-Buys-iPhone-com-Domain-for-More-than-USD-1-Million-58968.shtml) Çünkü daha iphone diye bir şey yokken kendisi için aldığı bir domaindir. kimse elinden alamaz ancak kendi isteği ile satar. Özetle dolandırıcılık yapmaya kalkmazsanız unique domainler ile kazanmak mümkündür. Aralık 17, 2019 Tcpip tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar