Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 (düzenlendi) Arkadaşlar selam. 25 metrekarelik bir alan için karar vermeye çalışıyorum. Estetik kaygı olacağı için (antika bir hava olacak) tek lamine camla pencereleri yapmak istiyorum. Biraz sıradışı, artık hep çift cam kullanılıyor malumunuz. Acaba izolasyon bakımından dramatik bir olumsuzluk yaşar mıyım çift ısıcam yerine tek lamine camdan pencere camlarını yaparak? Hiç bilmediğim için kestiremiyorum. Estetik kaygı diye diye kullanışlılığı mahvetmek istemem. Şimdiden çok teşekkürler yardım için. Mayıs 24, 2019 Giovanni tarafından düzenlendi
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 R value of single pane window (diye aratman lazim) neredeyse 20 kat fark var hacit.
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Selam, Her şeyi geçtim, çok iyi bir havalandırma yapmaz ise dış ortam sıcaklığının düşük olduğu zamanlarda iç yüzeyde yoğuşma oluşabilir. Bu da çok daha kötü bir görünüş ve küf ihtimali ortaya çıkartır. Bir yerde -sanırım Dwell'de- retro bir yapıda merkezi havalandırma camlara üfleyecek şekilde tavandan havalandırma tesisatı döşenmişti. Mekanda ufak gruplar toplandığı için ortamın nem oranı hızla yükseliyordu. Enerji verimliliği açısından bence mutlaka çift cam olmalı. Eğer 16mm boşluk seni rahatsız edecekse ise, Solar LOWE film -ki Isıcam için Konfor denilen model- ile 4+6+3 kombinasyonunu ve Argon gazı seçeneği ile olabilecek en ince cam çözümünü yakalayabilirsin. Ayrıca iç ve dış camın kalınlık farkı dış ortam gürültüsünü azaltmada Argon'u destekleyecektir. Saygılar.
Gallant Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Cift cam ureticilerinden bazilari cercevede duz plastik beyaz yerine ahsap motiflerini andiran renklendirme kullaniyor. Onlari tercih edebilirsin argon gazi secenegi ile. Cift cam hem yalitim hemde ses olarak cok fark ediyor. Su an oturdugum yerdeki pencereler 2 tane tek lamine cami katlayarak kullaniyor. 2 cam arasi bosluk cift camdaki gibi izole degil. Cift camla aralarinda okuz gibi izolasyon farki var.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 ahsap olanlari icin sadece su gecirmezlik ve testlerine bakin profilin diyecegim ancak hangi firmalar bunu veriyorlar emin degilim... su andaki projede 200 konutun dogramasinda sizdirma problemi yasadir oyle ya da boyle. duzeltildi ancak zaman aldi elbette. ozel uretim oldugu icin bu sorunu ongoruyorduk, seri uretimlerde daha az olacaktir.
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 23 dakika önce, paramecium dedi ki: Selam, Her şeyi geçtim, çok iyi bir havalandırma yapmaz ise dış ortam sıcaklığının düşük olduğu zamanlarda iç yüzeyde yoğuşma oluşabilir. Bu da çok daha kötü bir görünüş ve küf ihtimali ortaya çıkartır. Bir yerde -sanırım Dwell'de- retro bir yapıda merkezi havalandırma camlara üfleyecek şekilde tavandan havalandırma tesisatı döşenmişti. Mekanda ufak gruplar toplandığı için ortamın nem oranı hızla yükseliyordu. Enerji verimliliği açısından bence mutlaka çift cam olmalı. Eğer 16mm boşluk seni rahatsız edecekse ise, Solar LOWE film -ki Isıcam için Konfor denilen model- ile 4+6+3 kombinasyonunu ve Argon gazı seçeneği ile olabilecek en ince cam çözümünü yakalayabilirsin. Ayrıca iç ve dış camın kalınlık farkı dış ortam gürültüsünü azaltmada Argon'u destekleyecektir. Saygılar. Abi selamlar, Şu 4+6+3 modeli iyi olur cidden ama bulamadım bir türlü. Zahmet olacak ama bir link iletmen mümkün olabilir mi?
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2019 Benim terasi ev sahibi cift camla kapatmis, arasinda kiris olmayan 30 metrekarelik alan. Pek verimli degil, saglam ruzgarda zangirdamaya basliyor. Hava giren bir yer var, her yere silikon cektim ama bulamadim. Genis alanlarin klasik cift camla kapatilmasi sikintili bence. Rayli sistemler var cift camli, sahane kis bahcesi oluyor. Para sorun degilse bakabilirsin. Albert Genau sanirim o isin fp markasi da.
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2019 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2019 Selam, Bak bu fiyat listesi eski tarihli: http://www.yasasan.com.tr/db/liste/Isıcam.pdf Sonuçta Isıcam'ın fiyat listesinde olan bir uygulama. Büyük plastik doğrama üreticileri ile görüşmen gerekebilir. Saygılar.
Öne çıkan mesajlar