Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nerdeyse donacak.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
esası diline gelmeden buharlaşıyor o yüzden çay kaşığının yarısı miktarda sıvı azotu işte hop diye atarsan ağzına anında uçuyor sıcaklıkta kaynıyıp.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Mesaj tarihi:
Burda hawa -40 derece olunca akşamları suların donmasına alışığız...

Hatta bizim şikayetimiz donması diil..Donduktan sonra boruları patlatması...:)[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors
| Mail | :[email protected]
Mesaj tarihi:
eet oda bişi:)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Mesaj tarihi:
Soğutucu sipreyin kimyasal bir uyuşturucu özelliği yoktur. Torbaya sıkılıp koklanması durumunda kafa yapması tamamen fiziksel özelliklerinden kaynaklanır. Çok kolay buharlaştığı için difüzyon kuralları gereğince rahatlıkla beyin hücrelerinin içine dolar ve hücreleri kocaman kocaman şişirir :D

Ethylchlorid'in olayı basınç altında sıvı halinde bulunurken deri ile temas ettiği zaman 12,5 derece olan kaynama noktasını aşıp buharlaşma ile kullanıldığı bölgeyi soğutmasıdır.

Aynı bölgelerde çok sık kullanımı doku zedelenmelerine neden olur.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Mesaj tarihi:
abi sanmam vardır kimyasal özelliği
bir yere buz koyup 3 4 saat bekletsen sonra buzu çeksen orası 3dk ya kalmadan eski haline döner (buzu sık sık değiştiricen eriyince)
ki buz 12 derece diil 0 dereceye kadar soğutur

spreyi sıktıktan sonra maç boyunca ağrı olmuyor ama maçtan sora eski haline dönmeye başlayınca daha fena oluyor

bukadar uzun süre hissiz bırakmayı soğutarak yapman için tamamen dondurman lazım[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
Bu maddenin kaynama noktası 12,5 derece. Suyun kaynama noktası 100 derece ve bu şey buharlaşarak soğutuyor. Buzda ise soğuk direk olarak veriliyor. Böyle farkları var yani ;)

Ayrıca spor yaralanmalarında soğutucu speyin en büyük avantajı maça devam edebilmendir.

Bu arada ne buzun fazlası ne de ethylchloridin fazlası iyidir. İkisinin de amacı iç kanama geçiren bölgeye kan hücumunu önlemekken uzun süre ya da fazla miktar kullanırsan söz konusu bölge çok soğuyacağından istenenin aksine o bölgeya kan hücum eder.

Biraz dağınık bir yazı oldu ama aklına takılan bir şey varsa anlatırım. Küçükken basket oynardım ve çok sakatlanırdım. Artık karate yapıyorum daha az sakatlanıyorum :-)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Mesaj tarihi:
birisi yazdımı bilmiyorum ama onların tankta tutulmasının nedeni inanılmaz sogukk olmaları senin aldıgın şişenin içinde normal oksijen gazına donusur onuda ac içine cek nasıl olsa bayaa kazık yemiş olcaksın

asıl soyle bişi var sıvı oksijenin içinde surtunme nerdeyse yok denicek kadar az eger o sogut tutulabilse cok ucuza ulasım vs. saglanabilir[signature][hline]benim moderator oldugum site su an cok bişi yok ama siz gelin kayıt olun buyutelim
benim postlarım
galatasaraylılar ultrAslanlar floryada oturanlar gelin bakalım
Mesaj tarihi:
valla aynı seyden bende sikayetciyim kardesim... sabah bi yuzumu yıkıyım diorm dnuorm... sonunda yuzumu yıkamıcam uleyn diorm bu seferde fazla gaz yaptım galba diyip bdaha yıkıorm:)[signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen
Mesaj tarihi:
said:
trgdy, 17 Şubat 2005 20:11 tarihinde demiş ki:
asıl soyle bişi var sıvı oksijenin içinde surtunme nerdeyse yok denicek kadar az eger o sogut tutulabilse cok ucuza ulasım vs. saglanabilir

yok abi helyum o.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
abi sıcak suda kim dizayn etti bilmiyorum ama boruların etrafına yalıtım yapmamışlar (su borularının.. hatta kalaüfer boruları bile çıblak.) ayrıca soğuk su borusuna bitişik gidiyor böylece sıcak su daha gelirken soğuyor:) öbür boruyu ısıtıp kendi ısısını korumaya başlayana kadar buz gibi bişi geliyo. en az 10saniye su israfı yapmak hoş diil.

Bide sora tam elini yıkıyosun harrrrrrr diye ısınıyo hassnsnkt diyip soğuğu çeviriyosun buzzzzzzzzz diye donuyo elin ulan folloş oldu ısı sinirleri[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Mesaj tarihi:
ya siz musluğun soğuk su tarafından akan sudan bahsediyorsunuz ama sıcağı açtığınızda sıcak akıyo.Ben Didimdeyim ve banyo yapmaya sıcak su bulamyoz güneş çıkmadıkça.Ne şartlar altında okuyoruz bi bilseniz :([signature][hline]Eğer bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluyorsa orada güneş batıyor demektir.
  • Yeni Oluştur...