Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pontus ve Bizans'ı hortlatmak isteyenlere yanıt!

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Ben buradan Pontus ve Bizans'ı hortlatmak isteyenlere yanıt veriyorum! Önce yazı, dil, tarih, kültür ve uygarlıklarıyla; evrensel uygarlıkların kökenini oluşturan ON OKLAR ya da ÖN TÜRKLER'in varlığı er ya da geç, ortaya çıkacak ve resmi tarih değişecektir. Bu süreç başladı bile...

Pontus ve Bizans diye tutturanlara: Trabzon mağaralarındaki Ön Türkçe yazıtlar gösterilmeli ve Trabozon'un tarihteki ilk adının Oy-Ongul, Karadeniz'in Oq-Oz Ulıg Köl olduğu anlatılmalıdır. Zira 1204-1461 tarihlerinde Başkenti Trabzon olarak kurulan Pontus Rum Devleti'nden ve Bizans İmparatorluğu'ndan binlerce yıl çnce, AT üstünde UW ON adı ve yazısıyla gelen, kendilerine ON diyen Ön Türkler'den UW ON'lar; İstanbul-Trabzon-Ankara üçgeninde, tarihteki ilk devleti kurmuşlar, İstanbul'a Başkent demek olan OY OĞ adını vermişlerdir. OY URUM Arabistan'a kadar gitmiş ve Fenike Alfabesi'nde yer almıştır. OY URUM ATIN diye tanınan bu Ön Türk Devleti'nin varlığı, Pontus ve Bizans diye tutturanlara öğretilmelidir. Erenköy'de bulunan UW ON yazıları ve Ön Türkçe olarak okunan Bizans sikkeleri bunları açıklayan belgelerdendir. Rum adı, Ur-Mak fiilinden gelir. Ur: Kent demektir. Urum ise, bayındır, mamure anlamına gelir. (Kazım Mirşan'dan alınmıştır)

Yüce Atatürk'e gelince: Bakın ne diyor:

"Kafasını ve vicdanını, en son ilerleme alevleriyle güneşlendirmeye karar vermiş olan, bugünün Türk çocukları, biliyor ve bildirecektir ki, onlar 400 çadırlı bir aşiretten değil, 10.000'lerce yıllık özgür, uygar ve büyük bir ırktan gelen yüce anlayışlı bir ulustur. Bir de şunu iyi bilmek gerektir ki, öteden beri var olan Eti'lerimiz, atalarımız, bugünkü yurdumuzun ilk ve otokon sakini ve sahibi olmuşlardır. Burasını binlerce yıl ömce anayurdun yerine yurt yapmışlardır. Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz varisi o büyük, yüksek ve asil Türk kavminin bugünkü genç ve dinç çocuklarıdır, bizi... Türk'e yurtluk etmemiş bir anakara (kıta) yoktur. Bütün yeryüzünde, Asya, Avrupa, Afrika Türk atalarına yurt olmuştur... Türk Ulusu'nun ortaya çıkışında, doğal ve tarihsel olgular olarak; siyasal varlıkta, dilde, Yurtta, oy ve kökende, tarihsel yakınlıkta ve ahlak yakınlığında birlik etkili olmuştur..."

Ve bakın gene ne diyor: 29 Ekim 1937'de, Fransa Büyükelçisi Henn Panso'ya söyledikleri:

"Ben toprak büyütme meraklısı değilim; Barış bozma alışkanlığım yoktur; Ancak antlaşmaya dayanan hakkımızın istekçisiyim. Onu almasam edemem. Büyük Millet Meclisi'nin kürsüsünden ulusuma söz verdim. Hatay'ı alacağım! Ulusum benim söylediklerime güvenir, Sözümü yerine getirmezsem, onun huzuruna çıkamam, yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim, yenilemem. Yenilirsem bir dakika yaşayamam..."

Ve her zaman yaptığı gibi sözünü tutuyor ve hasta olarak gidiyor, Hatay'ı Türkiye'ye katıyor. Şimdi... Kaç yıl önce bu yüce insanın söylediklerine bakalım. Ve dünyaya şimdiye kadar böyle bir ÖNDER gelmiş mi? Onu düşünelim. Böyle bir lidere sahip olmak, ancak bir ulusa onur verir. Bu onurla onurlanacağımıza ve ona layık olmaya çalışacağımız yerde, Onu yererek ne kazanbiliriz? Ancak kaybımız olur. Oysa, Onun akıl, bilim, vicdan eşliğindeki ilerici bunu, iyi ve doğru anlamak, anlatmak ve daha da ileriye taşımak her yurdunu sevenin görevidir. Çok sevgiler!..[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar
Sosyal ağlarda paylaş

bozkurt yorumu yapmadan ve bunun da troyalılar aslında turktu geyıgını hortlattıgını farketmeden tek bıkac solıcem
dunyayı aslında turkler buldu ateşi ve tekerlegi biz bulduk hatta ılkel ucaklarla avrupaya ucup ordakı magra adamalrını bız egıttık
pıramıtlerı turkler yaptı baska turlusude kacınılmaz olurdu kızılderelılerde turk cok benzıyoruz bırbırımıze berıngden gecmısler vaktıyle amerıkaya
colomb un gemısınde turk vardı colomb amerıkayı bulamadı ama turk ona yol gosterdı
edısonun cıragı turktu ampul u cırak buldu edıson sahıplendı
magellan oldukten sonra dunya turunu turk tamamladı
avusturalyayı turkler buldu ama geelcek yok dıye yerleşmedıler
roma ımp kurucusuda turktur ama tarıh bunu yazmaz
turkler ıslamıyetı araplardan once kabul ettı hatta mekkeye ılk gırenlerde turklerdır ama yazmıyor gene
amerıka kıtasını ıclere kadar kesfedenlerde turktu temelle dursun gırdıler oraya hatta dursun colun ortasında osurmus o bolgeyede laz ve gaz demıslerdır gunumuze kadar degısmemıstır ısmı
sokrates ve arıstoda turk kokenlıdır
eınstaın ın babası turktu
hıtler ın sag kolu turktu o olunce hıtler yenıldı
neıl armstrong da turktu ama bunu dunyaya asla acıklamadı
noel babada turktur ve bugun kuzey kutbunda yasamaktadır
hatta hz adem ılk turktur gerı kalan tum mılletler ıhanetcıdır hz nuh ta turktur bakın ısımlerı turkce aslında dogustan herkes turk ama farketmemısler
------------------------------------------------------------
not=soy ve kokenı globelleşen dunyada hala konusan ve kendı mılletını butun mılletlerın ustunde goren ınsanlar ıcın yazdım bunu evet turkuz gururluyuz ama kıbırlı olmak yapmadımız seylerı yaptı gostermek ve dıger uluslara tepeden bakmak bıze yakısmaz Ataturk un dedıgı gıbı "Osmanlıyı yıkanda bu olmadımı? Avrupa uluslarına karsı aldıkları gecmıs zaferler osmanlının avrupa devletlerıne magrur bakmasına ve onların kurdugu duzene ılkel demesıne yol acmadımı? tarıh gecmıste kalmıstır asıl bakmamız gereken gelecektır tarıhımızde hatırlamamız gerekn nerden geldıgımız ve kım oldugumuzdur gecmıs zaferlerle yasamaya devam edersek gelecektekı zaferlerı asla elde edemeyız"[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

bırak bızansı uzaylılarda turk zamanında bu dunyayı kesfettıkelrınde ıkı bebek bırakmıslar buraya numune olarak demısler bakalım bızımkıler bu tuhaf yerde napıcak dıe
turkler aslında samanyolunun theta sectorundekı tetragenesis sisteminde yasamaktadırlar bız ıse onların numunesıyız burda yaaaa[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Harbiden ya birisi bi yorum yapıyor arkasından 4-5 tane daha çıkıyor o olumsuz yapmışsa olumsuz yorum yapıyor o olumlu yorum yapmışsa olumlu yorum yapıyor bide zeytin yağı gibi üste çıkıyor.Hiç bişey bilmez bilmediğinide bilmez diye bir söz vardır.
[signature][hline]"Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur. "
M.K..Ataturk

[Bu mesaj Bither tarafından 20 Aralık 2004 15:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar adam düşüncesini yazmış paylaşmış...copy-paste yapmış olsada...dalga geçmek zorunda değilsiniz katılmasanızda yazdıklarına bende katılmıyorum ama dalgaya vurulcak bişi değil...[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes
It never occurred to me that I am already asleep
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
sahsen okumadan C/P yapılmış bir yazı
ıyı ben de adnan hocanın kıtaplarını buraya C/P yapıyım sonrada dalga gecmeyın lutfen bunlar tarıhı gerceklıktır dıyım
eger C/P yapmayıp kendı dusuncelerını yazsaydı saygımız sonsuz olurdu ancak okudugu bır tek yazıdan etkılenıp buraya dırek C/P ledıgı ve bunu fanatık bır tavırla yaptıgı ıcın alaya aldım[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Adnan Hoca'dan mı bunu aldım? yanlış anladınız Onunla alakası yok. Copy-Paste olayı değil bu. Bak söyleyeyim efendim, Bond yazıları Atatürk'ün Nutuk Kitabından alınmıştır. Nutuk kitabında bol bol bulursunuz Türk tarih ile ilgili.. Neyse Hepsi sadece kopya değil Kazım Mirşan'dan örnek alarak kısa yazdım. Kötü bir şey değil bu efendim.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Tarih_Hastası'nın Topladığı Bilgiyi O Kadar Çabalayarak Öğrendiği Şeyleri Söylemesi Suç mu? Asıl Ben Yazdığı İçin Onunlar Gurur Duyulması Gerektiğini Söylüyorum!
Siz Herşeyi Bilerek mi Dünyaya Geldiniz? Foksiyonları,Polinomaları,Denklemleri Falan Bilerekmi Geldiniz?Yeniden mi kesşfettiniz? Hayır! Adam Siz Nasıl Okulda Dinliyorsanız Aynı Şekilde Yazmış Bence Kutlanması Gerek!

Yani C/p değil bence,olsa bile ne fark eder,Okuyun Öğrenin adam sizin için araştırmış daha ne istiyorsunuz!?

[Bu mesaj Fortuna tarafından 28 Ocak 2005 20:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
said:
[b]Tarih_hastasi, 14 Aralık 2004 10:54 tarihinde demiş
Ve her zaman yaptığı gibi sözünü tutuyor ve hasta olarak gidiyor, Hatay'ı Türkiye'ye katıyor.

ataturk`e buyuk saygim var bunun onunla alakasi yok ama hatayin alinmasi 39 da oldu. kendi istegiyle girdiler ataturk almadi yani[signature][hline]Icq: 668699
Msn: [email protected]
Mail: [email protected]
Uo:Juliana-Jnearl
Cs:[HoD]DaRkL!GhT
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...