Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tutorial: Kendi evimizi yapalım.

Faust

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar.
Sizler için hazırladığım bu dökümanda dünyadaki evleri veya kendi yaptığımız evleri deed haline getirmeyi öğreteceğim...

Öncelikle buradan mou'yu indiriyoruz.

Önce sphereserver'imiza bağlanıyoruz. Evimizi hazırlıyoruz. Sonra evimizin ana noktası olacak floor'u yani yer döşemesini en son koyuyoruz. Koyduktan sonra tam evin bir başına geçip

.extract evim.txt 1

yazarak kaydediyoruz. Bu dosyayi sphere'nin olduğu dizine kaydedecektir. Şimdi MOU'yu çalıştırıyoruz. Kırmızı kutularda multi.idx ve multi.mul yazıyor. Önce multi.idx'i tiklayip multi.idx'in yerini gösteriyor. Daha sonra aynı işlemi multi.mul içinde yapıyoruz...
Not: Bu işlemi yaparken başka bir programın bu dosyayı kullanmamasına dikkat edin! InsideUO, sphereSvr, UO Client gibi programlar bu dosyaları kullanacaktır.

Kutular yeşil olduktan sonra SLOT ID gibi yerler göreceksiniz altında bir boşluk kutular var. Oraya sağ klik yapıp "load Multi Data" deyin. Biraz bekleyin tüm evler karşınıza gelecektir... Aşağılara inin SLOT USED'lerden NO olanı görünce durun. Orjinal Multilerde 0018 slotundan itibaren tüm veriler boştur. Şimdi evimizi bu boş slotlardan birine koyalım. Bunun için boş slota sağ klik yapıp "Load data entry from..." seçeneğine tıklayaım. "..TXT File" seçip evim.txt'nin yerini gösterelim. Biraz bekleyelim. Aşağıda proc bar var. o bittikten sooora slotumuza sağ tuş yaparaktan "Create script for this multi" seçeneğini seçiyoruz. Karşımıza bi pencere gelior. VALUE'ye satış fiyatını yazıyoruz. Name kısmında ismini yazıyoruz. Yukarıda scriptimiz hazırlanıyor. Onu kopyalayıp herhangi bir scriptimizin içine atıyoruz. OK diyip menüden çıkıyoruz herangi bi slotun üstüne sağ klik yapıp Save Multi data diyoruz. Sonra sphere serveri açıp oyunda
.add i_deed_isim yazıyoruz. isim kısmına scriptimizideki ismi yazıyoruz. Sonra çift tiklayip evimizi kuruyoruz...

Hepsi bu kadar.
Mesala evim.txt yerine ben size güzel evlerin txtlerini veriyorum. Onları serverinizda kullanabilirsiniz. Mesala şu evin txtini aynı şekilde patchleyebilirsiniz...
Aşağıdan download edebilirsiniz...

Peki ama bir sorun var.
Evimi nebula scriptleriyle nasıl uyarlarım... Evet buda önemli evinizde i ban thee v.s. komutları kullanmanız gerekli. Şimdi MOU'dan hatırlarsanız scritp yaratmıştık. O scripte bir dönelim.
Ve scripti inceleyelim.

COMPONENT=00FAF,-9,7,5
COMPONENT=00BD1,8,-2,4

gibi satırlar göreceğiz.

[ITEMDEF i_deed.... başlamadan önce.
işte tam o component ile itemdefin arasına şu scriptleri koyuyoruz...

tspeech spk_house_cmds

On=@Create
timer 1036800
morey 425
morez 3

On=@TargOn_Item
htargitem
return 1

On=@TargOn_Char
htargchar
return 1

bu şekilde eve speechleri eklemiş oluyoruz. ama bir sorun daha var. Evi deed haline getirince bu evi cebinize atması lazım. Onuda yapıyoruz...

elseif ( == i_multi_shop_marble_small)
if !()
src.newitem i_redeeder
src.act.more2 0422f
src.act.equip
endif

gibi satırlar göreceksiniz.
o endif'in altına bunu kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.

elseif ( == i_multi_isim)
if !()
src.newitem i_redeeder
src.act.more2 04029
src.act.equip
endif

şeklinde değiştiriyoruz. ama dikkat etmeniz gerekn bir yer var. i_multi_isim yerine yaptığınız multi script'inin defnameini koymanız gerek. src.act.more2 04029
buradaki kısmada idsini koymanız gerekli...
eğer bir sorunla karşılaşırsanız veya yapamazsanız benimle buradan irtibata geçebilirsiniz.
ben serverimiza bu şekilde 170 tane yeni ev hazırladım. mesala bu program ile başka multi dosyalarının içindende evleri alabilirsiniz. şimdi size bir eklenti ev veriyorum. gerçekten güzel dizayn edilmiş. aynı şekilde bunu patchleyin...

txt dosyasını indir

Bir dahaki tutorialda avatar patchi göstereceğim. screen shot'a dikkat ederseniz gmin gözünde gözlük var :)
tekrar görüşmek üzere. anlamayan yapamayan buradan sorabilir.
www.faust.gen.tr -> sürekli güncel...[signature][hline]FAUST'S ZONE. Bence tıklamalısın. Tıklamazsan hata yaparsın. Tıklarsanda yaparsın. Bence tıklasan daha iyi olur.
xheana, 02 Nisan 2004 12:03 tarihinde demiş ki:
ilginç.

[Bu mesaj Baggio tarafından 07 Nisan 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel, çok taktir etdim.Fakat ben böyle yeniliklere girmeye korkarim.
Hiç denemedim ama bu tür yeni evlerde çok bug olduğunu deneyen shardlarda gördüm.Bu konuda ne söyliyceksin Faust dişardan büyü yiğen evler filan sende görmüşsündür başka shardlarda.
Dediğin şeyi denemeden bu soruyu sorduğum için kusurabakma vakit bulamadım..[signature][hline] Unlive Admin - Ra
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız bir sorun var. Yada benden kaynaklanan bilemiyorum. Olay şu evin kapısını açınca transparan şeklinde bir kapı daha ortaya çıkıyor ve static oluyor. Ne siliniyor ya başka birşey oluyor haliyle açılmadığı gibi geçilemiyorda. Benmi bir yerde yanlış yapıyorum[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım sen yanlış yapıyorsun patara.
bak evini döşerken.
tabela ve kapıyı static yapma.
yani attr'leri 00 olsun.
sanırım bundan oluyor. bende sorunsuz.[signature][hline]FAUST'S ZONE. Bence tıklamalısın. Tıklamazsan hata yaparsın. Tıklarsanda yaparsın. Bence tıklasan daha iyi olur.
ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam linkini vermis zaten post sonunda :)

Zamaninda marble evler falan yapmistim da partitionlarim uctugunda kaybettim bir kisim scriptlerimi, keske etmeyeydim. Bu tip multi calismalari bir ara baya vardi Sphereserver.com forumlarinda, oraya da bakabilirsiniz degisik dizaynlar vs icin.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar.
programda bir hata yakaladım.
create script diyince bir hata veriyor.
onu gidermek için.
yaptığınız slotu patchleyin.
programı kapatıp açın.
patchlediğiniz slot'a sağ klik yapın.
daha sonra create script deyin.[signature][hline]FAUST'S ZONE. Bence tıklamalısın. Tıklamazsan hata yaparsın. Tıklarsanda yaparsın. Bence tıklasan daha iyi olur.
ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...