Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: n3mrut, 16 Şubat 2005 02:43 tarihinde demiş ki: Saçmalamışsın kablo pingi genelde dusuktur adslden adsl download u ıyıdır ama pingi kotudur 128 kablo 256 adsl den daha ıyı ping alır 512 ıcın bısey dıyemem Saçmalamışsın kelimesini bana ithafen kullanabilmek için ya benle samimi olucaksın yada yazdıgın bu konuda otorite olucaksın ki herhangi bir tepki ile karşılaşmayasın. Cable netin sistemi bellidir adsl nin belli. Bazı bölgelerde cable nette hiç sorun olmayabiliyorken adsl nin pinglerinden daha iyi pingler elde edebilirsin fakat bazı yerlerde dar boğaz yaşanabilir, alt yapı yetersizdir.. Bunun gibi sorun olan yerlerde hem download hızı hemde ping süreleri kullanıcıyı memnun etmeyecek seviyelerde seyredebilir. Zira görüldügü gibi türkiyenin farklı yerlerinde oturan cable kullanıcılarının aldıkları ping değerleri de farklılık göstermekte. download hızında cable daima adsl den yüksek değerlere ulaşacaktır. senin belirttigin gibi adsl nin download hızında cable den iyi olma gibi bir lüksü yoktur. teknik olarak bu imkansızdır çünkü upload / download u aynı port üzerinden yapan bir adsl baglantısına karşılık çift port kullanan bir cable baglantısı vardır ki buda normal şartlarda cable nin hem ping değerlerinin hemde downloadunun adsl den daha hızlı olması için gerek ve yeter şarttır diyebiliriz. Fakat bölge bölgedeğişen koşullar bazı yerlerde cable yi tabiri caizse kral yapabiliyorken bazı yerlerde süründürmekte. 256 int baglantı hızı olan adsl ve cable yi karşılaştırdıgımızda ping değerleri için bu hızın 512 olmasının bir önemi yoktur. Ping attıgınız adresin size kaç yol değiştirip ulaşabildigi önemlidir. hattınızın hızı 256 ise o adrese giderken kullandıgınız yol 2 şerit 512 ise 4 şerittir ama arabanızın motor hacmi aynıdır ve asıl önemlisi kaç yoldan gittigidir bunuda tracert ile öğrenebilirsiniz. Çok fazla yol değiştiriyor ise bu ping sürelerişnin yükselmesine sebebiyet verip oyunu daha yavaş bir hızla oynamanıza neden olacaktır. Bir dönem önce avrupaya cable baglantılı kişiler adsl lilerden cok daha hızlı ping atabiliyorlardı, fakat bir düşünürseniz adsl yi saglayan kuruluş telekom ve direk yurt dısı cıkısı kendi üzerlerinden cable yi sağlayan kurumlar ise özel şirketler ve onlarında çıkışları telekom üzerinden oyun oynarken upload downloadu cok etkilemiyor ise 256 baglantı pek tabi en hızlı ping süreleri için yeterli olacaktır. cable ise bölge bölge değişiklik gösterecek bazısını memnun ederken bazısını bıktıracaktır.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Betada 150 ping daha dusuktu ama herhangi bir zararı yok şu ana kadar pingin bana. Yani genelde 200-500 arası ve gayet keyifli oynanıyor. PvP yapmıyorum belirtmem lazım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reamer Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 256k cable var ve pingim 150 250 arası daha çok arttığınada hiç şahit olmadım. Sanırsam senin girdiğin bölgede cableda çok yoğunluk var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CriZz Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 amerikada pingler daha iiydi[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 valla bende en iyi 230 filan gördüm genelde 300-400 arası (256dsl)[signature][hline]Burning Legion-Shindei Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
story_off Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 bende antalya 300-600 hatta zaman zaman dahada ustu oluyor ayni problemmi bilmiyorum ama oyuna ilk baglandigimda gayet hizliyim ama en fazla 10 dk icinde oyun durma noktasina geliyor resmem azap oluyor acaba ekran karti yetersizmi diyorum ki sanmam bu tip bir problem yasayan varmi acaba baska yada nasil cozulebilicegini bilen..? tesekkurler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 story baglantı hızını, tipini ve bilgisayar özellikleri vb belirtmemişsin ki müneccim degiliz :)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 ya yok allahin istinyesinde kablo falan kullanan ya adamlara bizim caddenin portunu ben actirttim yoksa kimse kullanmiyo diye kapatmi$lar baglatirken nasil ugra$tim bilemezsiniz . Yahu ben adsli hep hizli dl yuksek ping diye bilirdim ama istinyedeki kablo rezalet bir$ey. beni korkutan adslye yeni gecicem babam kullaniyordu birgun baglanti gitti ve adamlar hic teknik destek vermiyo gibiler bu yuzden ne yapacagimi bilmiyorum ote yandan dun wow daki lag cekilmez noktaya geldi yaratiktan 100 yard uzaklastim hala damage geliyodu ...[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 yokmudur hic fikri olan? aradim adamlarla konustum adamlar hic bi fikrimiz yok diyo detayli olarak anlattim yok efendim uploadlarimda normalmis falan filan dedim niye peki yuksek aliyorum bilemiyorum dedi[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... [Bu mesaj Disappear tarafından 16 Şubat 2005 18:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 yüksek pingin sebebi kablonet veya adsl değil blizzard kaynaklı olabilir.Daha sunucular yeni açıldı ve ayar değiştirirken normalin üstünde pingler alabiliyoruz.Kesin teşhis 1-1,5 ay sonra konabilir çünkü forumdada yüksek pingden yakınanlar var.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 iste onu merak ediyorum beta'da 70 ms bile gordum ama burda 600 700 hele iki gundur felaket bir agirla$ma soz konusu ama ote yandan diger insanlarin 200 aldiklarini gorunce cildiriyorum[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Benim pingim hiç 250 yi geçmedi geçdiği zamanlarda server sorunları ortaya çıkıyor zaten. genelde 150-190 arası pingle oynuyorum. Firewall açık. SP2 yüklü.[signature][hline]Charles Rhadamantis Nobody is perfect so I'm nobody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
n3mrut Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Evet suan yığılma var ayar lazım vs vs 2-3 hafta sonra oturacak ozaman duzelır bunlar[signature][hline]h3xtermineytır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Abi niye high pop serverda başladık onu anlayamadım ben asıl. keşke hep beraber low pop bi yerde başlasaydık zamanla dolardı nasıl olsa bugün çileden çıkardı beni burning legion. 200-350 ping arasıyım 3sn de frost nova atıyorum. fireball a basıyorum 1 sn sonra bar çıkıyo bar doluyo fireballu 2sn sonra atıyo sinir krizi geçirdim. loot yapmak tam bir ölüm.[signature][hline]HORAAAA hayiduru sayacitto takishimi horidas Chris Metcalf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 eheh eve kablocular geldi cok guzel ya adama dedim napiyim peki bundan sonra dani$cagim biyer varmi ? cevap : mahkeme[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Dis sende bunca yıl sonra farkına vardın herhalde telekomda teknik servis yok kabloda var ama onlardada çözüm yok en güzel yol az sorun cıkan adsl de kendi çözümünü kendin bulmak cable de kullandım adsl de adsl de online oyunlarda aynı port üzerinden alısveriş oldugundan yaşadıgım yavaşlama sıkıntıları dısında baglantı kopması gibi sorunlarla pek karşılaşmadıgım için aradan gece nbu zamanda fiyatıda ucuz oldugundan daha makul gibi gelmeye başladı yaşadıgın bölgede sorunlu ise kablo adsl e geçersin olur biter oynadıgınız serverın yogunlugu orda oynayan trden baglanmış 2 farklı bölgede oturan kablo kullanıcılarının pinglerinin bukadar farklı olmasına sebebiyet vermez biri 150 derken sen 500 diyorsan bu senin bölgendeki bir sorundan ibarettir adsl ile ben jolta 130-140 ping atıyorum god mode direk daha iyisini de bekleyemeyiz şuan itibari ile jolt ingterede dsl hizmeti veren bir kuruluş aynı şekilde online oyun merkezi . sen suan cableye ödedigin para ile adsl 512 alırsın pekde rahat edersin 444 0 375 den 24 saat ulaşabilecegin teknik serviste var pek anlamasalarda en azından alo diyosun artık :) cıkacak tek sorun faturanı otomatige almadıgında geç yatırırsan kapatılıyor açtırmak bazen 2-3 sat bazen 1 gün sürebiliyor[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 dsl modemde var zaten kurulum parasida ogrencilere bele$ti sanirsam ama kalkmis olabilir neyse ama oda sakat cikarsa kelini evime trophy diye asarim dyna =p yarin bi basvuru patlatiyim ne kadarda kabul ederler acaba ps : [email protected] dyna msn pLs lortum kelim[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
n3mrut Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Şunu hep gözden atlıorsunuz Burning Legion sırf patinin girdigi server daıl oyundaki en kalabalık realm en kalabalık server yogunluk ve yığılma soz konusu 2 hafta bekleyelım bakalım tum herkez offical forumalr dahıl bole dıor yabancı adamlar da uçuk pingler alıor yanı[signature][hline]h3xtermineytır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krmz Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Ben aşağıdaki şirketin cable ından hat çektirdiğim için, öğlenleri 400 ms civarı oynuyorum. Fakat geceleri falan 200 civarı. Hatta çok kafamı kurcaladı diye bugün 2056 adsl olan bir cafedede denedim, bariz server kalabalıklığından olan bir sorun var, orda bile 300 altı göremedim. Umarım bir iki haftaya düzelir[signature][hline]... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar