Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsmet İnönü 1884-1973

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

İsmet İnönü 1884-1973

Harp Akademisi'ni 1906'da bitirerek orduya katılan İnönü, parlak bir kurmay subay olarak şöhret yapmıştır. Yemen İsyanı'nda, Balkan Savaşı'nda ve Birinci Dünya Savaşı'nda ve Birinci Dünya Svaşı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Millî Mücadele'de Batı Cephesi komutanlığı yaptı. Bu savaşı bitiren Mudanya Bırakışması'nda gösterdiği başarıdan ötürü dışişleri bakanı oldu ve yeni Türkiye'yi Lozan'da temsil etti. Cumhuriyet'in ilânından sonra bir yıla yakın başbakanlıkta kaldı. 1925 martında yeniden başbakan oldu ve bu görevini 1937'ye kadar sürdürdü. Atatürk'ün ölümünden sonra Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı seçilen İnönü, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'na girmemesinde, hiç kuşkusuz, en önemli etmendir. Bazılarınca aşırı ihtiyatlılıkla eleştirilen İnönü, Birinci Dünya Savaşı'nın kayıplarını en iyi bilenlerin başında geliyordu ve karakteri gereği, savaşın ancak kaçınılmaz olduğu zaman seçilebilecek bir yol olduğu kanısındaydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında uygulanan iktisat politikaları dolayısıyla eleştirilen İnönü'nün, "Bizi ekmeksiz bıraktın!" suçlaması karşısında kendini, "Ama babasız bırakmadım!" sözleriyle savunduğu söylenir.

İnönü, Churchill ve Roosevelt Kahire'de, aralık 1943[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan

[Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 31 Ocak 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yani bu adam da Mustafa Kemal'in olumunun ardindan mecliste basa gelince soyledigi "Artik yeni bir donem basliyor!.." ya da benzeri sozleri, tam anlamiyla hayati boyunca gercekleyerek Turkiye'nin zina zicmistir ya, daha ben birsey demiyom bu adama.[signature][hline]Yaptik bir aptallik halen Malezya serverlarinda takiliyoz..
Char_1 : Mage_Lightning_lvl5x
Char_2 : Rouge_Archer_lvl3x
Char_3 : Warrior_Attacker_lvl2x
Sosyal ağlarda paylaş

eksık bılgıler
Ismet ınonu kendıne yenı bır devır acmak ıstemiştir Ataturk gıbı bır kahraman olmak ıstemiştir okullarda ataturkun yanına kendı portrelerı asılmış cumhurıyet tarıhınde Ataturk dısında tek para ısmet paşaya basılmış vs vs
ancak bugun Ataturk hala halkın gonlundeyken ısmet paşa unutulup gitmiştir bunun en buyuk payı hem Ataturk e ıhanet surecıne başlayıp tum Kemalıst leri karşısına alması hemde sag sol ayrımını yapması CHP yı sol cızgıden uzaklaştırıp ortam partisi yapması vs vs Fedaykının cok guzel bır yazısı vardı ancak yokoldu nedense
ayrıca Ataturkun baslattıgı devrım surecını evrim anlayısına cevıren dıger develtlerle esıtlık polıtıkasını sıgınmacılıga goturenınde ınonu oldugunu dusunursek tarih in onu asla affetmıycegını gorebılırız[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

Viktor okudugum ilk mesajindan sevdim seni...
Guzel insanlar var demekki bu forumda... :)

[signature][hline]Yaptik bir aptallik halen Malezya serverlarinda takiliyoz..
Char_1 : Mage_Lightning_lvl5x
Char_2 : Rouge_Archer_lvl3x
Char_3 : Warrior_Attacker_lvl2x

[Bu mesaj MaoTun tarafından 31 Ocak 2005 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır Onu Demek İstemedim,Atatürk'de İsmet Paşada Bu Memleketin Selameti İçin Çalışmış İki Ortak İnsandır.İsmet İnönüde Atatürk Gibi Paranın Üstüne Resmi Basılmaya Layık Bir Kahraman Sonuçta,Belki Yaşlanınca Hatalar Yapmış Olabilir.Fakat Sonuçta Oda Türkiye İçin Çalışmış Bir Türk Büyüğüdür.[signature][hline]Her Türk Mutlaka Okumalı!
Sosyal ağlarda paylaş

Ama İsmet Paşa faşist bir anlayışla Varlık Vergisi adı altında tek amacı ülkedeki azınlıkları ekonomik açıdan çökertmek ve bu ülkeden kaçırtmak olan,o ünlü yasayla gerçek yüzünü ortaya çıkartmıştır,nokta.[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

Özür dilerim ama.Türkiye anayasasına göre yasalar önünde herkes eşittir ama verginin katsayısı nedense birdenbire sıra azınlıklara gelince birkaç katına çıkıyordu..Bu çifte standart diil de nedir..Ödeyemeyenlerse Doğuya sürülecek,aslında savaş koşulları bahane edilerek,azılıkları kaçırtma muamelesi olmuş bu[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Sosyal ağlarda paylaş

ismet inönüyle ilgili daha önce de bir tartışma konusu açılmıştı ama nedense silindi forumdan. orada yazmıştım galiba birşeyler ama neyse. anlayamadık, hiç te bir açıklama yapılmadı.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]

[Bu mesaj metboy tarafından 01 Şubat 2005 23:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ne bıcım yazıalr yazmışsınız işt ısmet ınonu gıbı adamalrın amaclarını basardıklarını gosterıyor
Ataturk ne demişti "Ne mutlu turkum diyene"
bu ne demek ben turkum dıyen herkes turktur
bu vatanda yaşıyan herkes dıl dın ırk etnık koken tanınmadan turktur
yasalar onunde herkes eşittir
azınlık dıye bır sorun yoktur cunkı herkes aynı mıllettır

demek bu yanı ben turkum dıgerlerı gıtsın dıyorsan faşist yanı ırkcı olursun onlarda senın kadar turk hatta bazısı senden daha turk
Ortaasyadan gelen su super ırk bılıncınde olan vatandaşlardan bazıları kurtulus savasına gıtmemek ıcın turlu turlu bahaneler hazırlar hatta ulkeyı yabancılara satarken pek cok azınlık turk askerıyle beraber sılah tutmuş bız bu vatanı sevıyorus demiştir
hatta canakkalede turklerın yanında savasan ıngılız asıllı bır doktor vasıyet olarak ne olur benıde yanınıza gomun gavur dıyıp saga sola atmayın ben bu vatanı ve sızı cok sevdım beraber olalım ölünce demiş

Ataturk buyuk adamdı azınlık sorunu dıyen herkese bızde azınlık yoktur turkum dıyen herkes turktur turk vatandası olan herkes esıttır ve turktur ıstemeyene gulegule demiştir
sonradan ısmet efendı gıbı batının adamları tekrar hortlattı bu azınlık sorununu bugun azınlıklar yasa ıle resmen tanınır hale geldı resmen devlet kendı elıyle felaketını hazırladı

boyle bır adam kahraman degıl ısmet ınonu o inonu savaşları onun zamanında kıtaplara şaşalı olarak gectı ataturkun ısmıne basıp tepeye cıkmak ıstedı bu ulkede ısmet ınonuden cok daha ıyı hızmet etmıs adamalr var onların resmı nıye basılmadı o zaman bır mehmet akıf bır fevzı cakmak kı tarıhın ıkıncı mareşelıdır turkıyede sonra bır halıde edıp bır hasan tahsın bır kubılay hepsı vatan kahramanıydı onlarında resımlerı basılsın o zaman[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Edit Fedaykin : Khirsah'ın yazısını bölmek durumunda kaldım ama umarım anlayışla karşılar zira aslında editlediğim yazı onunki değil, onun alıntı yaptığı yazı. Alıntı yaptığın yazının orjinalini de sildim zira faşizmin doruklarında dolaşan bu yazının burada tutulmasına izin veremezdim. Bu ülkede yaşayan herkez aynı derecede eşittir, en azından olmalıdır. Ben şunlardan üstünüm, onlar köpek türevi şeyler yazan zatlara ise ötüken forumlarına gitmelerini tavsiye ederim.

İşte İsmet İnönü zihniyetinin Atatürk zihniyetinin önüne geçtiğini,gençlik arasında yayıldığını gösteren bir örnek daha..Yazık bu ülkeye yazık!!Zatem onlar İnsan diil cümlenle kafa yapın belli oldu.nokta.
P.S:Victor +1[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda

[Bu mesaj Khirsah tarafından 02 Şubat 2005 10:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj fedaykin tarafından 03 Şubat 2005 11:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben ismetçi filan değilim khirsah ; sadece onların korunmaması gerektiğini savunuyorum.
Zamanında korundu ne oldu ? Bİ tarafları kalktı..
DAha çok hak verildi ; Türk halkı ezildi ?
Akıllı dursalardı ne ben ne başkası onları kısıtlamaya kalkmazdı ,bunu başka bir ülkede , bi almanyada yada fransada çok güzel dediğin gibi savunabilirsin ama Türkiyede bunu yapamazsın en ufak birşeyde devleti bölmeye kalkışacak onbinlerce şahsiyet var !Adamlar parti bile kuruyorlar ya rejimi devirmek için... biraz faşist düşünüyor olabilirim ama şartlar bunu gerektiriyor..[signature][hline]Strenght,Pride,Discipline
Sosyal ağlarda paylaş

senın korundugun kadar onlarda korunucak otesı yok
zamanında yaptıkları sımdıde yapıcakları manasına gelmez bu ulkede yuzyıllardır azınlıklarla barıs ıcınde yasadık taa kı o cok sevdıgınız avrupalılar bızı bırbırımıze dusurene kadar
adam gıbı mıllet ol dış tehtıdlerınle savaş aptal saptal yasaları ımzalama azınlık problemı cıkmaz o zaman adamlar partı kurmuş kursunlar burası demokratık bır ulke ısteyen yasalar cercevesınde partı kurar bızı ıcerden amerıkaya satan partıler yerıne rejımı devırmek ıstıyen azınlık partılerını yeglerım herıflerın ne mal oldugu bellı en azından begenmıyorsan oyunu vermessın bu kadar

dunyanın he rulkesınde oldugu gıbı bu ulkedede azınlıklar olucaktır ve onlar turk vatandası oldugu surece senle aynı haklara sahıp olucaklar gecmış bızı ılgılendırmıyor
ıkıncısı ıs ehalkı turkler azınlıkalr dıye ayırarak sızde adamalrın ekmegıne yag suruyorsunuz azınlık konusu acıldıgında kardeşim bizde azınlık yoktur urkum dıyen turktur dersenız adamalr ne dıyıcek eger azınlık turk degılım olmak ıstemıyorum dıyorsa ıptal eder vatandaşlıgını gıder bu kadar basıt
tepeden bakmaya gelınce sız amerıkadakı turklerı gormedınızmı veya almanyadakılerı onnarda o ulkenın vatandaşlarına gavur dıye tepeden bakıyor kendılerını bır halt sanıyorlar bu ulkemızdekı degıl tum dunyadakı azınlıklara aıt bır tepeden bakma durumu bunun altında ıse yasadıkalrı toprakalrı kendılerının yonetmemesı kompleksı yatar dunyanın her ulkesındekı azınlıklar o ulkenın cogunluklarına karsı tepeden bakarlar
sızın yazdıgınız gıbı harıket eden oyle dusunen bır adam daha var tarıhte efendım ben ustun ırk olucam baskaları yasamıycak ulkemde vs dıyen bır adam ısmıde Adolf Hitler[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

konuyu inönü'den başlatıp solingen'de türk yakanlarla aynı mantıkta olmanın doğru birşey olduğuna kadar getirmişsiniz..

benim bildiğim ismet inönü türkiye'nin gelişim sürecini demokrasiye ve piyasa ekonomisine geçişi ertelemesi, hatta tam tersine devletçi yaklaşımı iyive hakim kılması nedeniyle türkiye'ye hayırdan çok zararı dokunmuş bir insandır. maalesef onun yanlışlarıyla, özellikle de sağlam bir demokrasiye geçişi sağlyamaması nedeniyle ihtilallerle boğuşmuştur onyıllarca türkiye ve gelişen dünyanın gerisinde kalmış durumdayız bu nedenle..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

viktor dediklerimi anlamamaya devam et, burası Türkiye , bak dış devletlerin elinde bir kozu var ver her seferinde bunu kullanmaya çalışacaklar , sen hala tutturmuş Türk değilim diyen azınlık diyorsun ... Adam o kadarıyla asla kalmaz ,mutlaka biri aklını çeler gideceği yerde vatana millete zararlı bi yer olur ,gider PKK ya katılır ki ; Bak bu adamlara hiçte kötü davranılmamış tarihte , Abdullah öcalan'ın Türkler a...sınımı s..ti ? Adam bu kadar adamı örgütleyip türkiyeyi bölmek istedi ? Zevkinden değil heralde dış güçler var.
- Ha bende isterim onlarla aynı çatıda yaşamak istemeyi , akıllı duran gelsin ben azınlığım bu vatan içinim desin öpüp başıma koyarım ama işte bunu ayırt edemezsin bu ülkede .
Çok biliyosan sen geç Türkiyenin basına yönet ,Amerikaya satan partilerin yerini al bakalım ;partilerin amacı belli demişsin bu amaç biliyorsunki Atatürk ilkelerine ters düşüyor.. Halada oy verirsin istersen diyosun.Adamların amacı belli vatanı bölmek !Toz pembe olamazsın bu kadar, Kürtler Kürtçe yayın hakkı istedi , sonra başka birşey isticekle sonra başka birşey.. bunun sonu gelmez en sonunda şimdi yapamadıkları AÇIKÇA toprak istemeye başlarlar.Binbir türlü pazarlık yaparlar.
Tarihi asla geride bırakamazsın sana ışık tutacak odur.
Dünyada kaçbin ırk var.Hepsi her zaman kendi geleceğini düşünmüştür.
-İlgini çekecekse Osmanlıya bakalım ; iyi güzel politika filan 1600lere gelmişiz içinde onlarca ırk barındırıyor ve güzel geçiniyormuşuz (diyorlar ) PEKİ BU KADAR HERŞEY GÜZELSE NEDEN SAHİP OLDUGUMUZ EFLAK BOGDAN KARADAG LEHISTAN MACARISTAN HER SEFERİNDE BİZİ ARKAMIZDAN VURDU?Tanımadıkları devletlerin ögütlerini dinledi ?
cevap çok basit ; her ırk kendi özgürlügünü ve bagımsızlıgını ister.Her ne kadar biz Türkler bagımsızlıgımıza çok düşkünsek her millet o kadar düşkün.PotansiyeL bir durumda ,ülkeni bölüp bağımsızlık isteyecek gaza gelecek onbinlerce azınlık var.
İşte bunu unutmamak lazım ,Türkiye Cumhuriyetinin bölünmezliği söz konusu ; sen nasıl senin vatanını bölmek isteyen birine hoşgörü ve saygı gösterebilirsin ?HEMDE O TOPRAKLARDA TARİH BOYUNCA HİÇ DEVLET KURMAMIŞ OLAN BİRİLERİNE...[signature][hline]Strenght,Pride,Discipline
Sosyal ağlarda paylaş

sen o adamlara gavur de dışla onları zorla bır azınlık yap onlar sana tepoeden bakmasın
herkesı kendınızle karıştırmayın bu bıır
ıkıncısı dış guclerden ve ataturk ılkelerı ne dıyor onlardan senden daha cok haberdarım bak mıllıyetcılık ılkesı ne dıyor
aynı vatanın ustunde ortak bır tarıh paylasan ve bırlıkte yasama ıstegı olan ınsanlar topluluguna mıllet denır dıyor
mılelt sadece oguz kayı turklerıdır demıyor yada oguz kokenlı olmıyan herkesı asıp keselım demıyor
ona bakılırsa pek cok turk yurtdışında yalandolanla iş cevırıyor onlarıda yaksınlar o zaman onlarıda oldursunler olurmu hıc oyle sey
bu ulkede anayasa var anayasa ne dıyor turk vatandaşı olan herkes turktur ve turk muamelesı gorur
eger partı programlarında vatanı bolmek yazan bır partı varsa o zaten hemen kapatılır varsa boyle bıldıgın partıler sorumlu vatandaş olarak acarsın savcılıga sıkayet edersın oturup burdan ahkam kesmekle olmuyor
yabancıların cogu bızı bolmek ıstıyor bu cok dogru ancak onlar kadarıda bu vatanı en az bızım kadar sevıyorlar herkesı aynı kefeye koymayın bızı bolmek ıstıyen bır suru turk var amacları hılafet getırmek ıstıyen veya cumhurıyetı yok etmek ıstıyen bır suru partı varken 3-5 azınlıga takmışsınız kafayı oturun once içinizdeki duşmanı halledın sonra dışarıyla ılgılenırsınız bu ulkede kotu azınlıkların 10 katı kadar şerefsız ve namussuz turk ırkına mensup elemanda avr onlar dıkkatınızı hıcmı cekmıyor[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...