Apex Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 olay tamamen sosyolojik başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dodo_ant Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 harbi harbi adamlar maç izlemeyi biliyor.karşı iki zıt takım olsa bile olay sadece futbol.burda ise olay kawga şu bu..bu tür yanlış dawranışlar türkiye de ne zaman bitecek???bu da ayrı bir soru...[signature][hline]silence dance with death Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 komik misiniz yoksa komik olduğunuzu mu düşünüyorsunuz ? fb gs bjk ts gibi külüplerin taraftarı kimi örnek alıp organize oluyor sanıyorsunuz ? Türk milleti böyle işte bilmem ne diyeceğinize öğrenin gazete haberlerini c/p yaparak yaşamayın... chelsea man u. arsenal leeds avrupanın en çok holigan barındıran külüpleri... Chelsea'lilerin GS'lilerin sırtında kırdıkları masalar dünya kuparlarında ingilizlerin öldürdükleri taraftarlar... SIZ ANCAK KENDI MILLETINIZE ... ATARSINIZ[signature][hline] [Bu mesaj Goering tarafından 27 Ocak 2005 23:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hellspe Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 aradaki tek fark biz TURK uz :lol:[signature][hline]Msn : [email protected] Yavas konus,hızlı dusun Cheester Nası Biri? Sozlukte Cheester Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 okumadım. durduk yere niye utanayım.[signature][hline]playingarena i love this game! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crimS0n Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 said: tunch, 26 Ocak 2005 16:47 tarihinde demiş ki: farklı taraftar gruplar ayrı ayrı farklı şarkılar söylüyor. onun yerine 55.000 kişinin MAÇI izleyerek yapıcağı katkı çok daha fazla olur. düşünün ingilterede o kapasitede stad yok. ama etki çok daha üst seviyede şükrü saraçoğlu 55bin kişi kapasiteli diilki[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silvaras Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Bence aramızda hicte daglar kadar fark yok. Onlar oturarak izliyor diye bizde oturarak izlemek zorunda degiliz. Ben oturucaksam sıcak odamda oturur oyle izlerim maca gitmek mac izlemek degildirki. Ayrica biz enazindan maca takımımızı desteklemeye gidiyoruz. Onlar gibi mac saatine kdar icip icip stada gidip zıbarmıyoruz yada kafayı bulmus sekılde mayısmıyoruz. Bence biraz daha objectik bakmak lazım ne kral olmak nede kralcı olmak bizi biyere tasımaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 bu tür forumlarda ne zaman birbirimize girmeden insanca tartışmayı öğrenirsek seyirci de o zaman tribünde oturarak ve mümkünse karşı takıma ya da hakem ve yöneticilerin annesine değil de kendi takımına "destek" vererek maç izler[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 budur.[signature][hline] MSN : [email protected] -- SWG : Heyd Spinner (Tatilde) CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 26 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crimS0n Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 olay odur da birbirine girmeyi sen yapıosn burda sana karşı fikir sunanların hemn kişiliklerine laf edıosn[signature][hline]Evil thoughts is creeping through my mind... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Öncelikle bir konuda konuşulur ve fikirler paylaşılırken kendi savınızı ifadenize, karşı tarafa "komikmisiniz yoksa komik olduğunuzumu düşünüyorsunuz?" diye başlanırsa, ondan sonra gelecek Blackrose'un yorumu bence yerini bulur. Ve bu da kesinlikle karşı tarafın kişiliğine edilmiş bir laf değildir kişisel görüşümce. Gelelim konuyu aramızda bir fark olmadığının belirtildiği noktalara, herşeyden önce daha bu açılan başlığın ilk mesajında bu fark vardır, bizde derbi maçların da stad içinde 3000 stad dışında da 3000 polis görev alıyor ve İnglitere'de kritik bir derbi maçında sadece 180 polis görev alıyor ve İngiliz basını bunu önemsiyorsa, aramızda bir fark var demektir. Bence bu farkın büyüklüğüde çok fazladır. Yine hazır yazmaya başlamışken cevap vermeden es geçemeyeceğim, bir mesaj da belirtildiği gibi bizim taraftarlarımız ve taraftar klüplerimiz ingilizleri örnek alsaydı şu anda maç izlediğiniz de tirbünler arasında boşlukla olur, saha herhangibir bir şey atılmaz, tribünlerin sağından solundan birbirinden kopuk kopuk sesler çıkmaz, oturulması için yapılmış koltukların üzerinde saatlerce ayakta kalınmazdı. Taraftar dernekleri için web sitesi yapmak, ingiliz taraftarlarının yaptırdığı bayrakları ve flamaları taklit etmek onları örnek almak değildir. İş seyahatleri sebebi ile bir çok defa Premier ve daha alt lig katergorilerinde maç seyretmiş birisi olarak, malesef dediklerine katılmak mümkün değil Silvaras. Bugün takımının adam gibi destekleyen, maçın kaderine etki eden, oyuncusu onere edecek şekilde takımını destekleyen nadir liglerin taraftarıdır ingilizler ve bunu stad için de yapılan bir taşkınlıkla değil, adam gibi tezahürat ile yapmaktadırlar. Nerede nasıl destekleyeceğini bilmek bir marifettir ve ingilizler bunu iyi becermektedirler. En azından gözlerimle gördüğüm kadarı ile onlarda maça tuttukları takımı desteklemeye gidiyorlar, bira içselerde zıbarmıyorlar!, oturarak izliyor gol olunca büyük bir heyecanla ayağa fırlıyorlar, her beğendikleri hareketi hangi takım oyuncusu yaparsa yapsın alkışlıyorlar, beğenmedikleri kararlarda hakem ve oyuncular üzerine tezahürat yapıyorlar, bireysel olarak saha kenarına gelen rakip oyuncuya laf sokuyorlar ama daha hiç ana avrat küfür edenini görmedim. Ha bir de unutmadan, oturarak izlemek zorundasın çünkü nasıl sinemada yada tiyatro da ayağa kalkarak izleyemiyorsan sen de koltukları olan bir tribünde oturmak zorundasın. Kuralların şu anda uygulanmaması 'ayakta maç izlerim başkasının hakkına da tecavüz ederim' mantığını malesef geçerli kılmaz. Yurtdışında bir maça gidip tribünde ayağa kalmayı bir deneyin derim. Peki neden ingilizler Hooligan olarak tanımlanmıştır. Çünkü diğer ülkelerdeki kurallar kendi ülkelerindeki gibi sert ve yaptırım gücü olan kurallar değildir. İşte bu boşluğu değerlendirmektedirler diğer ülkelerdeki maçlara gittiğinde ve dikkat edecek olursanız Holigan'lık yaptıkları maçlar yurt dışında ki maçlardır. Tunch'un dediği gibi doğru olanı örnek almak verken yanlış olanı kendimizle özdeşleştirip savunmak bizi ileriye taşımayacaktır. En son sözü UEFA ve FIFA söylemiştir, uluslararası maçların oynanacağı stadlar koltuklu olmak zorundadır. Yapılan araştırmlar sonucunda koltukta oturarak maç seyreden seyircinin, ayakta omuz omuza duran seyirciden daha zor sürü psikolojisinden etkilendiğini ve bu nedenle daha az şiddete eğilimli olduğunu göstermiştir. Bence bu tarz uygulamaların bizim yaşam standartımız için gerekli olduğunu unutmadan, oturduğumuz yerden en iyi nasıl desteklerimi araştırmak ve uygulamak tercih edilmesi gerekli bir çözümdür.[signature][hline] MSN:[email protected] ICQ:341-207-046 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silvaras Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Sen görememiş olabilirsin ama ben Fenerbahceli olarak kendi taraftarimin kendi takımıma bircok defa mac kazandırdıgını gördüm. Ayrica her stadta oturmak isteyenler icinde yer vardir. Saracoglunda migros ve telsimde oturmayiz oraya zıplmaak desarj olmak icin gideriz. Özellikle son zamanlarda agzimizdan ne kufur cıkar ne yumruk sallanır ne bisi olur. Orda ayakta durmak bir holiganizm bir fanatizm degildir. Bir insan birseyi yaparken nasıl zevk alıyorsa öyle yapmalıdır ki ben oturarak mac izlemek istemiyorum. Oranın atmosferi bunu gerektirir. Bir futbol maciyla bir sinemayi bir tiyatroyu karsilastirmak bence yanlıstır. Cunku insanlar sinemayı ayakta izlemek istemezler. Sinemada destekledikleri gonul verdikleri birsey yoktur. Sadece izlemek isterler. Bizlerde destek vermek istiyoruz. Bunu nasıl yaptıgımızada kimse karismamali. UEFA ve FIFA'nın herkez oturarak mac seyreedecek demesinin nedenide tamamen guvenlik sorunlarıyla alakalı bir durum. Bu guvenligi saglamanın baska yollarida var. Migros'a Telsime gelen biri zaten oturmaya gelmez oraya gelen insanda ayakta durmaya gelri ondan dolayi kimsenin hakkı cignenmez. Oturmak istiyorsa 20 milyon fazla verir gider baska bölümlerde oturur. Amac Fenerbahceye destek olmaksa ve maratonda oturacak parası yoksa gider cafede izler her 10 macta bir forma alır yine destek olur. Ha tribunde oturmus ha cafede oturmus hicbir farkı yok. Ayrica ingilizlerinde en ufak olaylarda neler yaptigini hakem skandallarında cıkan olayları ve hocaların birbirlerine resmen hakaret ettiklerinide unutmamak gerekir. Eger seyirci dedigimiz sey uoaaaaa ahhhh diye bagiran bir topluluksa evet onlar mukemmeldir. Ama bizim geleneklerimizde marşlarin destanlarin sarkıların turkulerin buyuk yeri vardir. Ve bunlar olmadan tribune gitmenin anlamı kalmaz. Bu tartisma tabiki bitmez herkez aynı fikrini savunmaya devam edecektir. Buarada bir eklenti ingiliz taraftari ile türk taraftarini karsilastirirken bazı seylerden bahsetmissin bunları dusunurken 2 halkın ekonomık ozgurluklerını ve psıkolojik düzenlerinide gözardi etmemen gerekir. Unutmaki türk insaninin büyük bir cogunlugu takımlarını dertlerini unutacaklari bir kapi gibi gorurler. Bundan dolayıda onları sonuna kadar korumak isterler neyse yazsam sabaha kadar yazarım ama bi anlamı yok nede olsa sonuclanmayacak bir tartisma konusu. Tribunlerimizi güzellestirmek bizim elimizde. Orada ki o cosku hic tanımadıgınız inasnlarla kardes gibi olma her gol ardından kucaklasma bunları baska ortamlarda yasamak cok guc. Bırakalımda öyle kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silvaras Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Buarada yanlıs anlasılmasın ben uaa ve ahh diye nitelendirdigim sesleri duydugumda buyuk zevk alıyorum. Gercekten cok güzel yapiyorlar ama dedigim gibi bence taraftarlık bu degil. Zaten taraftar yaptigi seyi kendisi icin degil takımı icin yapmali.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Benimde ifade etmek istediğim, tribüne deşarj olmak için giderim sonrada takımımı desteklerim dediğimiz de bir çelişki oluşuyor. Ben maça takımımı desteklemek için giderim diye başladığımız da benim anladığım, eşit şartlarda mücadeleye başlayan takımların arasında kendi tuttuğum takım lehine fark yaratabilmektir. Bence bu nasıl olur, hakemin yanlış kararlarını protesto ederek, ortada kalan bir karar da ev sahibi takımı yönün de karar vermesi için baskı kurarak, ve en önemlisi rakip takımının demoralize edip baskı yaratarak. Peki tüm bunları illa ayakta mı yapabiliriz, bence hayır. İlla takımımızı desteklemek istiyorsak farklı ve değişik yöntemler bulmak zorundayız ve eğer sadece ses telleri ve ellerimizi kullanıyorsak bunun için ayakta olmakla oturmak arasında bir fark yoktur. Konu gitgide maç nasıl seyredilmeliye dönüşse de ben kişisel fikrim olarak, kendi tuttuğum takımın maçına 5000'den fazla polis geliyorsa, ben maça girerken hayvanlara yapılan muameleden daha kötü bir muamele görüyorsam, kucağımda çocuğum olduğu halde cop ile sıraya sokulmaya çalışıyorsam, tüm bu eziyet için her sene kongre aidatı milyarlarca para döküyorsam işin açıkcası bir derbide 180 polisin görev yapmasını büyük bir utanç ile okuyorum. Ben maça deşarj olmak için değil takımımı desteklemek, oğluma sporu sevdirmek amacı ile gidiyorum. Saygılarımla[signature][hline] MSN:[email protected] ICQ:341-207-046 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silvaras Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Bosuna tartisiyoruz. Madem oglun var benden yasca cok buyuksun sanırım. Birgun al oglunu git kadıköye ne polis göreceksin ne cop merak etme. o 5000 tane polis olay cıktıgı zaman 5000 tane bisi yokken 50 kisi gibi gozukurler gozune oturup onlarla muhabbet ettigimiz zamanlar bile oluyor. Öcü degiller yani. Eger Fenerbahceliysen sanmiyorum ama öyleysen yada tek amacın ogluna sporu sevdirmekse gonul rahatlıgıyla kadıköye gidebilirsin. Telsim ve Migros tribunlerinde hayalinizdekinden cok ama cok daha fazla yaslısı genci cocuguyla bayan gördügünüz zaman zaten bazı seylerin degistigini anlarsiniz. Kadıköyde zaman cok seyi degistirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Logan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ama burada derbilerden bahsediyoruz. sonuçta normal bir lig maçında elbette olay çıkmaz. hangi stada giderseniz gidin çıkmaz. ama asıl olay derbi maçlarında oluyor. çünkü taraftarlar sanki kavgaya gönderiliyor, dövüşsünler isteniyor. çünkü birbirilerini 'düşman' olarak görüyorlar. hatırlamaz mısınız şükrü saracoğlu stadı'nda birbirilerine meşale fırlatan fenerbahçe ve galatasaray taraftarlarını? bir pati'nin mesajını hatırlıyorum bjk taraftarları hakkında. kutlama yaparken arabalarını durdurtup babasının boğazına bıçak dayayıp 'kimmiş en büyük?' diye sormuşlar.. bu düşmanlık bitene kadar o 5000 polis her derbiye gelecektir. o günün geldiğini görmek için daha çok beklememiz gerek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 bi de taraftara günlük hayattaki ezilmişliği gidermek için maça gidiyolar denmiş.. fenerbahçe maratona giden tiplere bakın lütfen...entel entel tipler...bi migros gfb yüzünden ayağa düştü o kadar...bu arada herkes bir ağızdan aynı şarkıları söylüyor...bizde bjk taraftarı gibi ayrılık yok yani...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 utanmıyorum şahsen ... utanılcak bi durum değil. eğer avrupalılar holigan türk taraftar ile çağdaş avrupai bir türkü ayırt edemiyorsa onlar utansınlar...[signature][hline]Emektar Pati Üyesi Since 2000 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 said: crimS0n, 28 Ocak 2005 15:12 tarihinde demiş ki: olay odur da birbirine girmeyi sen yapıosn burda sana karşı fikir sunanların hemn kişiliklerine laf edıosn + konuyu uzatmanın da alemi yok. Boşver artık olmuş bitmiş.[signature][hline]Emektar Pati Üyesi Since 2000 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SFX Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 İngiltere'de izlediğim müthiş bir maçın anısını anlatayım: 4 sene önce dayımların yanına Londra'ya gitmiştim...Londra'yı gezdim sonra sömestr bitmeden 3 gün önce İstanbul'a geri döncektim..Ama benim İngiltere'de yaşamak istediğim bi duygu vardı: Hayranı olduğum Beckham'ı canlı izlemek... Çok şanslıydım ki Manchester Londra'ya High Bury'e Arsenal ile maç için geliyorlardı... Bu maça gitmeliydim...Dayım hemen biletimi aldı(üstelik tek başıma o koskoca şehirde bilmediğim bir yere beni yalnız göndermeye bile izin vermişti).Maç günü geldi çattı...Stada girdim hafif konuşma dalgaları hakimdi...Allah'tan İngilizcem vardı ve yanımda oturan Manchester taraftarları ile 30 dakika konşma fırsatı buldum...Stad maç başlamadan 30 dakika önce kitleniyordu;merdivenler ise 5 dakika kala boşaltılıyordu...Stada baktım resimlerden pek sevmiyordum ama orayı görmek başka bir duygu yani yaşamak...Gerçekten çok güzeldi dolu olunca... Arsenal çıktı;taraftarlarından bir alkış temposu;bizim taraf hala konuşmaya dalmış hiç yuhalama filan yoktu... Manchester ve Beck's :) çıktıında ise aynı şey bizim ve karşı taraf için de geçerliydi...Ne biz gerekenden fazla coştuk,ne onlar yuhaladı... Maç devam ediyordu bir ara korner atışını kullanmaya geldi Becks...İkinci yarı olduu için Chelsea taraftarının önünden kullanacaktı köşe atışını...Köşeye gitti;taraftar o kadar yakındı ki Beckam'a tutsalar karambole rahatlıkla alırlardı(o zamanlar hala Euro 2000'in etkisi nedeniyle Beck's Manchester taraftarı hariç kimse tarafından sevilmiyordu).Gayet rahat köşe atışına gitti;taraftara baktı başını öne doğru hafif eğdi(selam verir gibi)adamlar alkışladı ve Beckham için maç esnasında destek bile verdiler"Senin suçun yok Beck's die" "No problem with you Beck's".Sanırım bu desteği Beck's bile unutamamıştır... Sabah kahvaltıda dayımlara gelen The Times gazetesini aldım maç hakkında neler yazmışlar die...Başlıkta maç vardı sevindim hemen okudum ama maçın skoru veya kimin nasıl oynadığının analizi diil,maçın güzelliği ve centilmenliği yazılmıştı... "Beckham's family in Chelsea supporter's part?!" Evet başlıktaki gibi sonradan öğrendim ki Beckham'ın ailesi(annesi-babası-kız kardeşi-karısı)yer bulamadıkları için Chelsea taraftarının yanında Beckham için,Chelsea taraftarıysa kendi takımları için yanyana destek vermişti...Bunun güzelliği anlatılıyordu... Zaten Londra'yı ve insanlarını seviyordum,bu olaydan sonra gerçekten aşık olmuştum...Şimdi pek fazla gitmiyorum;Beckham olmadığı için olsa gerek :)[signature][hline]PhalanX, 20 Ocak 2005 23:37 tarihinde demiş ki: Kral belli 2. kim 2.? Ghost1989, 10 Aralık 2003 15:29 tarihinde demiş ki: I FUCK ALL AREA MASTERS YOU ARE SON OF A BITHC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ya bence taraftar ateşli olmalıdır ama türkiyede böle sanki maç izlemeye diyil de tezahurat yapmaya gelmis insanlar..bilhassa çarşı grubu elemanları.Adamlar bütn maç boyunca bi kapalı türbüne bi eski açıa bakıolar bi oraya bi oraya ne ki bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Ahah kim demiş ingiltere'de yada tüm avrupada oturarak maç izleniyor diye? Yalan yok öyle bişey.. Yabancı maçları izlerken iyi bakın bi daha..[signature][hline]Touch of death is never gentle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 hasan sas i yumurta ile vuran taraftarı alnından öpmek gerek bunuda atlamayalım...adamım benim ya[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 said: Mandooo, 29 Ocak 2005 23:30 tarihinde demiş ki: hasan sas i yumurta ile vuran taraftarı alnından öpmek gerek bunuda atlamayalım...adamım benim ya Gereksiz insan,aynı senin gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 UP![signature][hline] MSN : [email protected] -- SWG : Heyd Spinner (Tatilde) CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 26 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar