Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OnePlus 5 / 5T / 6 (ve gelecekte 6T)


Bone

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir telefonun başlığının olmaması üzücü. 5T çıktığı sıralarda 5 almıştım, uzun uzun bir şeyler yazasım vardı, sonra "amaan, kime ne ya" diye sallamıştım. Başlığı açmak OnePlus 6 çıkışına kaldı.

Herkes telefon konuşurken (özellikle Türkiye'de) "Amiral Gemisi" telefonları konuşuyor. Çoğunlukla Samsung Galaxy ve iPhone kıyaslamasından ibaret kalmakta muhabbetler. Ancak bu telefonlar 5-6 bin liraya satılan cihazlar, ve bu kadar paraları hakedecek kadar da yenilik ve özellik getirdiklerini düşünmüyorum.

Note 4 vardı bende, çok sevdiğim bir telefon, ama pil ömründeki bir problem yüzünden zart zurt kapanan saçma sapan bir hale gelmişti. Gittim S7 Edge aldım, kamerası gayet güzel, pil ömrü bana yetiyor, bir süre kullandım. Ama bu sefer de bellek ve hafızanın az olması bir takım tıkanıklıklara neden olmuştu.

Gittim OnePlus 5 aldım. Cihaz yurtdışından geliyor sanırım, UK prizini takmak için EU çeviriciyle göndermişler, bu tuhafıma gitti. Ekrana takılı gelen ekran koruyucu da toz mıknatısı gibi bişi, sürekli ıslatarak temizlemem gerekiyor, cebe koyduğumda bile ekranında tozla çıkıyor.
Ama bunlar dışında çok memnun kaldığım bir telefon oldu. Programları çabucak açıyor, hafıza kapasitesi sıkıntı çıkartmayacak kadar geniş, düşmelere karşı sağlam, bir iPhone X kadar iyi fotoğraf çekmese de kamerası idare ediyor, en önemlisi S7 Edge'den bile uzun süren bir pil ömrü var.

Eğer pil ömrü biraz daha iyi olursa, kamera özelliklerini de geliştirirlerse gözüm kapalı OnePlus 6 alırım diyordum. Henüz Kamera ve Pil testlerine bakmadım ama birçok yönden cihazı geliştirmişler gibi gözüküyor. Galaxy S9 ile kafa kafaya çarpışabilen böyle bir cihaz varken ve kısmen ucuza satılıyorken, "illa da en pahalı telefon olsun" demeye gerek olmadığını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=CRGFr3OGxtU
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...