Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kafam çok karışık bu konu da. Yardım lazım.

1. Tasarruflu ve ekonomik?
2. Marka?
3. Ortalama fiyat?

Antalya’da yaşıyorum açıkçası kulaktan dolma bilgi olarak 3000 tl’ye de varmis, 7000-8000 tl’ye de varmis.

Bir de antalya’da bu işin faturasi nasil olur acaba yav ? Var mi antala’da kullananlar ?
Mesaj tarihi:
şöyle kuşadasına geldi yakın zamanda. Biz bağlatmadık ama 2000 tl belediye/kurum a bağlatma parası ( bu arada site bizimkisi onun için fiyat farkı olabilir) buna depozito ve bağlatma dahil değil.
kombi marka modeline göre değişen fiyatı var. biz baktığımızda valliant tavsiye etmişlerdi ama aynı özelliklere sahip bosch 3000-3500 iken valliant ta 4000+ tl ye geliyordu.
Mesaj tarihi:
tasarruf yok abi..onu unut..yogusmali da alma..hayatta yogusmuyor..evin isi yalitimina bakiyor hersey..o iyiyse kombiyi rolantide yakip rahat geciriyorsun soguk havalari..bir de tabi herkesin yaktigi merkezi filan apartmanda arakat olarak katiliyorsan yarismaya rahat ediyorsun..
Mesaj tarihi:
Hadi ya

İki herif geldi kesife yogusmali sevismeli bahsetti epey ballandira ballandira anlatti.
O zaman eko bilmem ne modu altinda calisan devri yakalayip ya bismillah diyecez.
Acaba elektrikten nasil bi tasarrufumuz olacak onu medak ediyorum.
Mesaj tarihi:
Yoğuşmalı kombi %30-40'a kadar verim artışı sağlar ya, fark yok demek baya anlamsız. Sadece bol keseden petek döşemek gerekiyor ki zaten evin ısınsın istiyorsan onu yapmak zorundasın.
Petekleri mümkün olduğunca iç duvarların üzerine, önlerine eşya(koltuk/yastık/masa/perde vs.) gelmeyecek şekilde döşet.
Mesaj tarihi:
cok kabaca ev 200 mt2 ise minimum 20 metre petek doseyeceksin eve..o normali ustune 3 4 mt2 fazla petek doseyip kombiye geri donen suyun daha az isida olmasini saglayacaksin ki yogusma kismindaki isiyi tekrar donen suyu isitmada etkin olarak kullanabilesin..kendin yaptirmiyorsan ole bir bina yok tr de..
Mesaj tarihi:
Peki hangi markayi tercih etmek doğru?
sitede ki evlerin uc besinde dogalgaz baglantisi gordum. Geneli Demirdöküm taktirmis. Ama bizim siteye indirimli yapan elemani arayip yaptiranlar oyle. Bir de bosch falan gordum.

Hangisidir dogru olan ya da tercih ettiginiz ?
Mesaj tarihi:
doğru tercih şudur demek çok mümkün değil. evin boyutuna ve petek boyutuna(m2) bağlı olarak belli güçlerde alman gerekiyor. markalar çok fark etmiyor bilinmedik bir markaya yönelmediğin sürece. Bu noktada servisleri sizin orada nasıl ona bakmaya çalış. zaten min. 2500tl vereceksin.
Mesaj tarihi:
Biz dediğim gibi almadık ama bosch'a yöneldik. Hem valliant pahalı geldiği için hem ev yenilenirken tüm eşyaları boschtan aldığımız için iyi bir indirim veriyorlardı sonrasında vazgeçtik.
boschtan vazgeçmedik, doğalgaz bağlatmaktan vazgeçtik.
Mesaj tarihi:
1. eve valiant 2. eve buderus 3. eve demirdokum taktirdim..

tamamen mt2 yalitim cephe petek uzunlugu sorunu..kazanlarda herhangi bir sorun yok ama petegi az olan kotu cephe yalitimi uyduruk olan evler daha kotu isiniyor yada daha fazla yakiyor..bir de tabi hepsinin bina icindeki konumlari farkli evlerin ara kat az yakar genel olarak dogru..

bazi markalarin bazi modellerinde bazi arizalar kronik olabiliyor..onun disinda hemen hepsi ayni halt..bu arada bu kombiciler belli periodlarda kampanya yapiyor takan insanlara o yuzden belli projecilerin illa ki belli markalari satmak isteme sorunu olabiliyor..atiyorum ben demirdokum taktirdigimda demirdokumun kombi alana bilmem kac ekran tv kampanyasi vardi projecim onu direkt bana verdi..benimle beraber bilmem kac daireye demirdokumu takti avantadan gelen tvlerin hepsini de el altindan okuttu..

arti bakimini -kombi bakimi 3 -4 senede bir yaptirsan yeter hersene yaptirmanin bir anlami yok..
Mesaj tarihi:
Su tesisatı eskiyse çok pislik akıyordur içinden, eşanjörde o pislik birikince verim normalin yarısına düşer. 3-4 sene çok uzun bir süre, verimin düştüğünü görebiliyorsan(çeşmeden akan su sıcaklığında düşüş, aynı mevsimde kombi aynı ayarda yanarken peteklerin daha az ısınması) direk yaptırmak lazım temizliği. Bu süre 1 sene de olabilr, 3-4 sene diye genellemek yanlış.
Mesaj tarihi:
tabi ki bu benim sahsi deneyimim ..butun evlerde bu esanjor temizligi arti kombi ici temizligini arti sebeke suyu filtresinin temizligini her sene yaptirdim 3 unde de 3 senedir..ilk sene camur akti..ikinci sene sadece sebeke suyundan gelende bir iki tas parcasi cikti ucuncu sene hepsi piril pirildi sadece yanma odasindan eser miktarda kurum cikti..ha dedim her sene yaptirmanin bir anlami yok ..
Mesaj tarihi:
Ya işte ideali sıcak su ayarını maksimuma getirip en yakın çeşmeden sıcağı açıp akan suyun sıcaklığını termometreyle ölçmek. Kombi spec'inin altındaysa sıcaklık temizlik gerekiyordur.

En son temizlik yapıldığında işte 65C mi ne veriyordu benim kombi, temizlendikten sonra 80+ vermeye başladı. 65C verirken evin öteki ucundaki duş çeşmesine ulaştığında duş almak için sıcaklık bana yeterli gelmiyordu mesela.

Referans olarak sıcak su ayarı 6 kademeli. Tesisat çok kirliyken 6.kademede yetersiz geliyordu. Temizlendikten sonra kışın 4 yazın 2'de falan yeterli geliyor.
Mesaj tarihi:

Hava ayırıcı ve tortu tutucu kullanırsanız temizliğe pek ihtiyacınız olmaz. (belki 10 yılda bir)

Bu cihazlar biraz pahalı ve genelde büyük ısıtma tesisatları veya sanayi tesislerinde kullanılır. Uyduruk bir cihaz değildir, profesyonel olarak 50 yıldır kullanılır.
Ben 4 sene önce ayrı ayrı olarak 500 lira civarına almıştım. Şimdi ikisi bir arada olan modelleri çıkmış. Setine göre daha ucuz. Kombi için 3/4'' dikey olan modeli uygun olur.



×
×
  • Yeni Oluştur...