Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pcnin başına gelen saçma olay

GONDARCENGIZ

Öne çıkan mesajlar

biraz uzun olcak kusura bakmayın şimdiden.

abiler şimdi bende b350 tomahawk arctic var, r5 1600 var bide corsair 16gb 3200mhz cl16 ramler var (CMK16GX4M2B3200C16W) single rank.

bilgisayarı ilk kurduğum zamandan beri sorunsuz çalışıyodu, bugün de çalıştırdım kapadım, bi kaç saat sonra gelip açtığımda pc e görüntü gelmedi, hayda dedim debug ledlere bakim vga yanıyodu, dedim psu kablosunda sorun mu çıktı. Açtım çıkarıp taktım tekrar, pc 3 kere reset attı boot etti en sonunda, bi baktım biosda 8gb ram gözüküyo bide xmp 1 açıktı 2933 olan hız, gitmiş en dandiğe düşmüş 2100 küsür olana, açtım girdim oc yapim dedim, profillerde 2933 yok 3066 gelmiş ne alaka diyom.

Daha sonra dedim bi bios update edim, onuda yaptım sorun hala aynı. Ramlerin tekini çıkarıp boot ettim, açılıyo, 2 ramide tek tek denedim, 24 pin çıkışına yakın olan yerde sorun çıkarmıyo ama tekini cpu a yakın slota takınca pc açılmıyo ne hikmetse, bugüne kadar hiç sorun çıkarmıyodu şimdi ramlerin yerini değiştirdim (DIMMA2-DIMMB2 Swapladım) 16gb görüyo pc, ne hikmetse çalışıyo sıkıntısız.

Hız aşırtmada yaptım 3200 e elim değmişken, cpu da ocladım 3700 e 1.2750 voltaj verip (diğer herşey auto), Cinebench 1235 aldı, 10dk da stres teste soktum Cpu-z nin, orda da sorun çıkmadı. Niye böyle bişey oldu diye kafayı yemiyo değilim. Fikri olan aydınlatırsa süper olur valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...