Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital Foroğraf Makinaları

Qui

Öne çıkan mesajlar

Biliyorum birsürü thread var bu konuda kızmayın hemen :) Benimkinin içeriği farklı.

Birkaç güne bir dijital fotoğraf makinası alıcam. Ama birkaç alet arasında sıkıştım kaldım.

1.3MP'ler
Canon A10
Canon A100
Casio EX-S1 (biraz tuzlu bunu alamıcam heralde)

2MP'ler
Kodak CX4210
Canon A200
Canon A20
LS420

Bu makinalardan birine sahip olan varsa lütfen bana bi özel mesaj atsın. Bir kaç sorum olucak :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır düşünmüyorum. 3e cıkmaya hiç gerek yok. 1,3-2 arasındaki kararımda fiyat ve büyüklük ile gidip geliyor. ex-s1 cok güzel mesela ama fiyatı cok yuksek
a10 a20'de cok guzel ama aletler pğiyasadan kalktı eheh bulursam kesin atlıcam cunku ucuz olucak muhtemelen[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

2. casionun testlerini iceledim, + makinanın diaframı belli ışık hassasiyeti belli kullandıgı lensler belli. Cektigi fotograflardan memnun kalıcaımı biliorum ama dediim gibi tuzlu.

1. 3mp üstüne cıkmaya hiç gerek yok bence. 2ler normal boyutlardaki fotograflarda yeterince iyiler. Tabi prof. anlamda bakıldıgında 5mp bile yetmezde benim aradıgım sey 2lerde :)

Nikon, fuji flnda oldukca iyi ama onlarda anlamsız tuzlu. Nikonda tamamen isme veriliyor para anlamsız geliyor.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

Ben yine gidip CX4230 alıcam galiba. İlk hayran olduğum dijital makinaydı sonra geri plana atmıştım diğerlerine bakınca. Yola geldim heh :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

Fotograf makinelerinde Canon ve Nilon gibi firmalar emin ol ki sadece isimlerine para ödemezsin. Eğer prpfesyonel fotografcılara(özellikle çok ünlü fotografcılara) bakarsan yuzde doksanının ya nikon ya da Canon kullandığını (özellikle Nikon) göreceksin. Megapxel hesaplarında ise çekmiş olduğuun resmi büyütmek istediğin zaman ihtiyaç duyacaksın. Çektiğin bir resmi beğenip de büyütmek istersen 1,3 yada 2 MP seni çok kasacaktır. Profesyonel anlamda bir fotograf makinası olayına girdiginde ise bırak 5 MP yi 12 MP bile şu anda yeterli değil. Bir digital makinanın iyi bir SLR makinayı yakalamsı için 15 MP olması gerekiyor. 12-15 MP aralıgında bir makinanın fiyatı ise 6500-10000 dolar fiyat aralığında geziyor.
Neyse sonuç olarak eğer Nikon alamıyorsan kesinlikle Canon düşün derim. Fiyat farkına da kesinlikle aldırma derim. Ama sana bir tavsiye de daha önceleri Sony' nin içine mink CDler alan modelleri vardı onlara da bir bak derim. Fiyatlarını bilmiyorum ama bir arkadaşımınkini kullanmıştım gerçekten çok başarılı bir makina. Ama pahalı olabilir. Benim kullandığım da ya 1,2 yada 2,0 MP bir şeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Söylediklerini katılıyorum ancak şöyle birşey var: Nikon, Leica dünyanın en iyi lens üreticileri yada fuji en iyi body üreticisi (olduğu söyleniyor tabii bu konuda bir yarışma varmı bilmiyorum, nikon'un lenslerini kullanıyor bunlarda). Bir makinaya lecia lens takmak demek fiyatını 2ye katlamak demek. Ama bu başarıların 4-5mp'e kadar pek fazla anlamı yok. Tabii bunları söylerken gidip onixon, pretec ve ismi duyulmamış nice dandik marka ile karşılşaştırmak istemiyorum ama bir nikon-canon-kodak-panasonic-casio-fujifilm karşılaştırırken aradaki farkı çok fazla göremiyorsun.

Şu 2mp 3mp konusunda haklısın ama benim derdim biraz mali :) Gerçi en sonunda kodakta karar kıldığım için 3e cıkabilirim. Artık yarın bakıcam yazıcıoğlunda :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...