Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe'yi Korumak

-007-

Öne çıkan mesajlar

Lütfen bu bağlantıdan dilimizi korumak adına bir şeyler yapalım.

[spo1=Not]Bu başlığı daha önce tartışıldığını bilmem nedeniyle tartışma konusu yapmak için açmıyorum.[/spo][signature][hline]http://free.hostdepartment.com/h/haberler/images/ataturk.jpg

[Bu mesaj -007- tarafından 10 Şubat 2005 23:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya

kanser etçek beni bu hürriyetteki salaklar yeminlen.

Haber MÜKEMMEL.
bakıyoruz:
"bir cep telefonunda yazılıp gönderilen mesaj diğer cep telefonunda okunmaz oluyor. Yeni nesil Türkçe karakterlerin yerine aksak karşılıklarını, örneğin "ı" yerine "i", "ğ" yerine "g", "ş" yerine "s" kullanmak gibi bir alışkanlık edinmeye başladı."

Tamam burasına cidden hak veriyorum ve destekliyorum.
Ama bu haberin altına bile F klavye saçmalığını koymuşlar.

"Bilgisayar satıcılarına ürünlerini standart olarak F klavyeli satma mecburiyeti getirilsin, Q klavye seçeneği tüketici tercihine bağlı olsun"

bu ne biçim saçmalıktır yahu.
Sana ne? SANA NE? SA-NA-NE?

Bilgisayar dediğin sadece Ofiste kullandığım daktilo demek mi? İlla "Türkçe yazmayı destekliyen klavye" kullanmak mı zorundayım? Sadece Türkçe yazı mı yazıyorum ben?
Program kısayolları ne olcak? Oyunlar ne olcak? İnternette ingilizce yazışmak nolcak?
Onları düşünmek yerine adamlar sadece F klavyeye takmış.

Ha bir de Hürriyet sürekli "F klavye bilgisayarı kendi kendine öğrenen profesyonellerin bildiği şeydir, Oysa Q klavye kullananların hepsi kursa gidip öğrenmiştir"
Evet asıl canımı sıkan uzun zamandır böyle saçma iddialarla karşımıza çıkmasıdır.

Şimdi de Cep Telefonlarında Türkçe desteği olmamasının arkasına
F klavye saçmalığını koymuşlar

Ne yapsam bilemiyorum ki deli ediyor adamı.

NOT: Bu Yurtsan Atakan'a da ayrı bir sinir oluyorum. Elma hakkında bir anısını anlatıp alta www.elma.com gibi birşey yazıyor, birçok sitede de benzer taktiğe başvuruyor, buna da internet sitesi inceleme adını veriyor. Ne yani paticik.com'dan bahsederken de kediyle ilgili bir anısını mı yazıcak?[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 10 Şubat 2005 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 10 Şubat 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya gene mi ya

kanser etçek beni bu hürriyetteki salaklar yeminlen.

Haber MÜKEMMEL.
bakıyoruz:
"bir cep telefonunda yazılıp gönderilen mesaj diğer cep telefonunda okunmaz oluyor. Yeni nesil Türkçe karakterlerin yerine aksak karşılıklarını, örneğin "ı" yerine "i", "ğ" yerine "g", "ş" yerine "s" kullanmak gibi bir alışkanlık edinmeye başladı."

Tamam burasına cidden hak veriyorum ve destekliyorum.
Ama bu haberin altına bile F klavye saçmalığını koymuşlar.

"Bilgisayar satıcılarına ürünlerini standart olarak F klavyeli satma mecburiyeti getirilsin, Q klavye seçeneği tüketici tercihine bağlı olsun"

bu ne biçim saçmalıktır yahu.
Sana ne? SANA NE? SA-NA-NE?

Bilgisayar dediğin sadece Ofiste kullandığım daktilo demek mi? İlla "Türkçe yazmayı destekliyen klavye" kullanmak mı zorundayım? Sadece Türkçe yazı mı yazıyorum ben?
Program kısayolları ne olcak? Oyunlar ne olcak? İnternette ingilizce yazışmak nolcak?
Onları düşünmek yerine adamlar sadece F klavyeye takmış.

Ha bir de Hürriyet sürekli "F klavye bilgisayarı kendi kendine öğrenen profesyonellerin bildiği şeydir, Oysa Q klavye kullananların hepsi kursa gidip öğrenmiştir"
Evet asıl canımı sıkan uzun zamandır böyle saçma iddialarla karşımıza çıkmasıdır.

Şimdi de Cep Telefonlarında Türkçe desteği olmamasının arkasına
F klavye saçmalığını koymuşlar

Ne yapsam bilemiyorum ki deli ediyor adamı.

NOT: Bu Yurtsan Atakan'a da ayrı bir sinir oluyorum. Elma hakkında bir anısını anlatıp alta www.elma.com gibi birşey yazıyor, birçok sitede de benzer taktiğe başvuruyor, buna da internet sitesi inceleme adını veriyor. Ne yani paticik.com'dan bahsederken de kediyle ilgili bir anısını mı yazıcak?

Klavye konusunda haklı olabilirsin diğer; 2 seçeneğe baktığımızda:

said:

Sanayi Bakanlığı Türkiye'de satılacak ürünlere Türkçe desteğine yönelik zorunlu standart koysun

Devlet Türkçe karakter seti için bir standart belirlesin ve tüm yazılımlara bu standarda uyma zorunluluğu getirilsin.

Bu ikisine gereksiz ya da saçma diyecek bir Türk düşünmek beni deli ediyor.

İsteyenler buna katılıp 3 seçenekten istediğini seçsin derim.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

Benim seçimim hangi harfi kullanıcağım hangi klavyeyle yazıcağım.Ben istediğim harfi istediğim gibi resmi olmıyan yerlerde kullana bılırım bu bukadar basit.Türkçemiz senelerden beri çok büyük bir tehtit altında.
Fransızca başta olmak üzere bir çok yabancı dilin etkisine girmişti zaten bence klavyelerı bukadar one çıakrmak saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir millet kendi dilini özgürce yazamıyor, kullanamıyor ve dilini mecburen değiştirmek zorunda kalıyorsa bu o milletin ezikliğidir. Ben şahsen bu Türkçe ezikliğini kendime yediremiyorum ve Türkçe karakterlerin kullanımının artması için elimden gelen her şeyi yaparım.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

ihracat yapıcam diyelim şimdi ben ş kullandım.. gel de açıkla bunu dışardaki adama saçmalamaya başladı artık bu topicler ya. çok hit alıyo çok msj atılıyo diye 1000'lerce açıldı yetti artık nedir amaç bunu açıp evet çok post aldı topicim popüler oldum mu amaç? ulaşır merak etmeyin bıktım artık bu topiclerden. sıkıldım açmasın kimse yasaklasın adminler.[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 11 Şubat 2005 00:56 tarihinde demiş ki:
ihracat yapıcam diyelim şimdi ben ş kullandım.. gel de açıkla bunu dışardaki adama saçmalamaya başladı artık bu topicler ya. çok hit alıyo çok msj atılıyo diye 1000'lerce açıldı yetti artık nedir amaç bunu açıp evet çok post aldı topicim popüler oldum mu amaç? ulaşır merak etmeyin bıktım artık bu topiclerden. sıkıldım açmasın kimse yasaklasın adminler.

Dilinin adını kendi alfabenle yazamıyosan ve sana başkaları bunun için açıklama yapmıyosa sen de yapmayacaksın.. ama bunun nedeni tabii ki teknolojik olarak geri kalmamız. Keşke Ş harfiyle ihracat yapabilsek..[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

yapamıyoruz kardeşim daha bunun nesine propaganda yapıyosun. japon'lar japonca mı marka ismi koyuyo en milliyetçi en ülkeyi kalkındırmaya çalışan millet.[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 11 Şubat 2005 01:04 tarihinde demiş ki:
yapamıyoruz kardeşim daha bunun nesine propaganda yapıyosun. japon'lar japonca mı marka ismi koyuyo en milliyetçi en ülkeyi kalkındırmaya çalışan millet.

propaganda falan yapmıyorum gereksiz yerlere getirme konuyu marka muhabbetine falan girmişsin konuyla alakası yok lütfen başa dönelim![signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

biraz dur de kendine ya. konu açmış olmak için açıyosun

23 ocaktan beri 18 konu açmışsın bunların 4'ü daha önce açılmış konular. bir ikisi de kitlenmiş.

eski türkçe tartışılan bi forumu uplarsın ahanda böle işte böle de bi yazı var dersin. rica ediyorum ya. alla alla[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

said:
-007-, 11 Şubat 2005 01:00 tarihinde demiş ki:
Keşke Ş harfiyle ihracat yapabilsek..

bu ne ? ... ihracatı sen adınla mı yapıyosun markanla mı[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...