Esh Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 hava satin aldigi bolumu izledigim gunu hatirladim lan anneannemdeyim, o yalan ruzgarini bekliyo ben yerde odev falan yapiyorum , bi yandan da bunu izliyorum falan. flashbackimi skeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 mokoko said: Gümrük girişi 500 TL olan bir cep telefonunun vergili fiyatını bulmak için Önce %10 TRT payını (50 TL) hesaplayıp gümrük giriş fiyatına ekliyoruz. Ara toplam 550 TL oldu. Bu tutarın %25 ÖTV’sini alıyoruz (137,50 TL) Ancak yukarıda bahsettiğim asgari maktu ÖTV tutarı son düzenleme ile 160 TL’den az olamaz denilmektedir. Bu nedenle hesaplanan 137,50 TL değil asgari maktu tutar olan 160 TL dikkate alınacaktır. Ara toplam 710 TL Bu tutarın da %18 KDV’sini hesapladığımızda o da 127,80 TL yapmaktadır. Yani 500 TL’ye ülkeye giren bir cep telefonundan - 50 TL TRT payı - 160 TL ÖTV - 127,80 TL KDV alarak toplamda 337,80 TL vergi tahsil edip cep telefonunun vergiler dahil fiyatının 837,80 TL olduğunu görmekteyiz. araba almak istediğinde %206 vergi veriyorsun. bu tabloya göre de cep telefonu almak istersen %62.25 vergi veriyorsun. diğer ürünlerde de böyle fahiş vergiler vardır tahminim. çok merak ediyorum bu kadar ağır vergiler alan bir başka ülke neresi var... hani dersin ki temel tüketimin vergisi %6-8 olsun (elektrik, su, gıda, sağlık gibi temel yaşam masrafları) özel tüketimin vergisi %12-16 olsun (araba, film, cep telefonu gibi hayati gereksinim olmayan ama hayatı kolaylaştıran harcamalar) lüks tükeminin vergisi %18-25 olsun (özel jet, pırlanta, yat vs...) ama %62.25 vergi ne lan, %206 vergi ne lan... beylikler dönemlerinde derebeyinin kölesi gibi hissediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 nasıl bir aktivizm yapabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2017 söylendi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Ekim 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2017 katalizör lazım bize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar