Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Development için Macbook Air alınır mı?

photographer

Öne çıkan mesajlar

Şu an 4k tl'ye alacağın herhangi bir macbook işini görmez. Macbook air ve 13" pro'lardaki işlemciler yetersiz. Giriş seviyesinde yalnızca 128gb ssd ve 8gb ram var (air'da 4gb de olabilir emin değilim) developer adam için bunlar da yetersiz.

Ram'i 16gb, ssd'yi 512 yapayım, bir de 4 çekirdek işlemcisi olsun desen, 15" macbook pro alman lazım ram ve ssd'yi upgrade ederek. O da 10k falandır nereden baksan sdf, bende 13" 16gb ram'li macbook pro var; matlab, R falan kullanırken sıkıntı basıyor işlemciden dolayı (hoş web development için işlemci ne kadar önemli onu bilmiyorum).

Onun haricinde ekran güzel, klavye güzel, stabil, pil ömrü uzun, her yere taşınıyor falan filan, standart mac deneyimi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 4 gb ramliyle yapiyorum development, insanlar doyumsuz sadece

tabii bu yil gidip 4 almam, zaten 4 gb ramli bilgisayar kalmamistir herhalde

13 inch de ideal, o bile agir olabiliyor zaman zaman.

ayrica 128 gb da yetiyor, butcen sadece 8 gb 128 gb'a yetiyorsa olmaz deme yani, kac yuz bin liralik is yapildi bu bilgisayarda :)

aboovvvv asp.net demis voah, yazik oldu o kadar da guzel site yapmistin.. tekrar uyariyorum yanlistan don 2011'de yapiyormusum ben ASP.net ile site en son. 12 saatte yaptigim site producthunt'ta 3. olup 350 upvote aldi, sen asp.neti kuracak serveri anca bulursun 12 saatte.

PYTHON, FLASK VEYA DJANGO

niye artirmiyorsun rami dersen salak apple anakarta lehimlemis ramleri..
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi web developer olmadığım için hepsine ok dedim de 128gb nasıl yetiyor abi? Bende de 128gb var yetmiyor yani. Hele bir iki tane VM kuracaksa, o VM'lerde de development vs. yapacaksa hiç yetmez; ram de yetmez hatta.

Ha hepsi yettirilir gerçi de konforlu olmaz, o noktada da macbook almanın bir anlamı yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

sardalya said:

...

late 2013 mü var?

4 gb ram 13" late 2013 le beklenmedik işler yaptım bende.d810 dan çıkma raw fotoğraf işledim phoshopta.bi sürü kompozisyon yaptım bayaa büyük çalışmalar oldu.1080p 2 tane harici monitör taktım banamısın demedi.
webstormla angular, nodejs web sitesi yaptım, bu esnada photoshopta tasarımlar açık oradan oraya gidip geliyorum, tık demedi.
intellij idea java projeleri yokladım yok ben yapmam demedi.
xcodela electronu c++ kaynak kodundan derledim koduna müdahale ettim ekledim çıkardım ben bunu derleyemiyorum gücüm yetmez demedi.
clionla program yazdım c++, boost lazım oldu indirdim kaynak kodundan derledim yok aga ayıp ettin demedi. X(

hafif bi yavaşlık hissi var ama açıkcası üzmüyo.şu derleme işleri falan öyle saatlerce sürüp adamı heder etmiyo bilgisayarın başında.8 gb ramli olsa az daha konforum artardı mutlaka ama alet ne yazık ki ramler lehimli geliyo upgrade etme şansın yok.

genede 4 gb ramli bulursan alma.(facepalm) minimum 8gb ram tavsiye ederim.osx işletim sistemi olarak donanım için tailor made bi kafada yazıldığından dolayı düşük konfigürasyonlarda bile beklenmedik işler yapabiliyo.onuda göz önünde buludurmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay kullandigin araclarin konforu zaten. Ne kadar ekmek o kadar kofte.

Su dakkadan sonra kimse beni jetbrains urunlerinden ve cointainer'lardan vazgeciremez mesela development icin. Hem kendi isletim sistemim temiz, hem de kafam rahat, karsi tarafin ya da diger developer'in calisma ortaminda gereken sey var mi yok mu diye kafami yormuyorum, paketliyorum docker/vagrant neyse elimdeki, gonderiyorum geciyorum.

Haliyle 4 gig memory ve 128 gig ssd ile calisilmaz degil, mecbur kalirsan calisirsin ama biraz fantastik biraz cogu developer icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Su dakkadan sonra kimse beni jetbrains urunlerinden ve cointainer'lardan vazgeciremez mesela development icin. Hem kendi isletim sistemim temiz, hem de kafam rahat, karsi tarafin ya da diger developer'in calisma ortaminda gereken sey var mi yok mu diye kafami yormuyorum, paketliyorum docker/vagrant neyse elimdeki, gonderiyorum geciyorum.

Haliyle 4 gig memory ve 128 gig ssd ile calisilmaz degil, mecbur kalirsan calisirsin ama biraz fantastik biraz cogu developer icin.

di bende aynı toolları kullanıyorum ve windows kullandığım için çogu zaman sağ elimle sol kulamı tutmak durumunda kalıyorum

mac hiç kullanmadım, kullanmak da istemiyorum
söle bi zen asus'un zenbooklardan alıp linux kurmayı düşünüyorum, evdeki desktopı sadece oyun için kullancam.

ama yıkılırmı yıkılmazmı hiç bir fikrim yok bende tavsiye bekliyorum

hiç bulasma al macbook geç mi dersin yoksa
desktop dan vazgeçme mi dersin
Sosyal ağlarda paylaş

pulkas said:

sardalya said:

...

late 2013 mü var?

4 gb ram 13" late 2013 le beklenmedik işler yaptım bende.d810 dan çıkma raw fotoğraf işledim phoshopta.bi sürü kompozisyon yaptım bayaa büyük çalışmalar oldu.1080p 2 tane harici monitör taktım banamısın demedi.
webstormla angular, nodejs web sitesi yaptım, bu esnada photoshopta tasarımlar açık oradan oraya gidip geliyorum, tık demedi.
intellij idea java projeleri yokladım yok ben yapmam demedi.
xcodela electronu c++ kaynak kodundan derledim koduna müdahale ettim ekledim çıkardım ben bunu derleyemiyorum gücüm yetmez demedi.
clionla program yazdım c++, boost lazım oldu indirdim kaynak kodundan derledim yok aga ayıp ettin demedi. X(

hafif bi yavaşlık hissi var ama açıkcası üzmüyo.şu derleme işleri falan öyle saatlerce sürüp adamı heder etmiyo bilgisayarın başında.8 gb ramli olsa az daha konforum artardı mutlaka ama alet ne yazık ki ramler lehimli geliyo upgrade etme şansın yok.

genede 4 gb ramli bulursan alma.(facepalm) minimum 8gb ram tavsiye ederim.osx işletim sistemi olarak donanım için tailor made bi kafada yazıldığından dolayı düşük konfigürasyonlarda bile beklenmedik işler yapabiliyo.onuda göz önünde buludurmak lazım.

air mi bu yav?
mid2013 var bende de, az iyi hissedeyim kendimi air'se senin alet sdf
hoş vaktinde photoshop kastırıyodum ben de sorunsuz ama epeydir teyze bilgisayarı gibi kullanır oldum
Sosyal ağlarda paylaş

Vasfi said:

Tim said:

di bende aynı toolları kullanıyorum ve windows kullandığım için çogu zaman sağ elimle sol kulamı tutmak durumunda kalıyorum

mac hiç kullanmadım, kullanmak da istemiyorum
söle bi zen asus'un zenbooklardan alıp linux kurmayı düşünüyorum, evdeki desktopı sadece oyun için kullancam.

ama yıkılırmı yıkılmazmı hiç bir fikrim yok bende tavsiye bekliyorum

hiç bulasma al macbook geç mi dersin yoksa
desktop dan vazgeçme mi dersin

Ben oldukca memnunum. Kendi adima memnun olma sebeplerimi ve simdiye kadarki deneyimimi yazayim, sen karar ver alip almayacagina. Biraz karman corman yazacagim bu arada, bastan uyarayim :)

2013 oncesinde vindoz ve mumkun oldugu takdirde linux kullaniyodum, sonrasinda macbook'a gectim. Tamamen alismam yaklasik 1 hafta surdu. Bir hafta dedigim de iste kisayollari ve sistemin huyunu suyunu ogrenmek, hangi gesture ne yapiyor onlara alismak vesaire.

Ozellikle gesture'lari ogrenince baya rahat ettim. Mouse kullanmaya ihtiyacim olmadi, aramadim bile. Touch pad fazlasiyla isimi gorur oldu. Simdi evde yine harici klavye ve touchpad var yine. Mouse yine yok macbook icin.

Cihazin pil omru ve OS'un stabilligine ilk andan beri hastayim. Cok ama cok az problem cikardi. Hatta ilk seferde kullanmaya baslayip, 110 gun sonra update yuzunden reboot etmem gerekmisti. O ana dek kapagini kapat cantaya at, lazim oldugunca cikar ac bi alet oldu benim icin.

Ufak tefek sikintilar da yasadim bu arada ama surekli olmadi. WIFI ve bluetooth isini tam olarak beceremiyor nedense Apple. Donem donem, OS versiyonundan OS versiyonuna WIFI ile ilgili sikintilar yasadim. Bir de hem eski hem yeni macbook'da bluetooth ustunden kernel panic yedi alet ama derdi nedir hala bilmiyorum. Pek nadir oldugundan sallamadim simdiye kadar.

OSX gercekten stabil ve guzel bir isletim sistmei. BSD based olmasi, linux'dan hep alisik oldugum terminalle birlikte gelmesi ve linux ustundeki hemen her tool'un port'unun ya da alternafinin bulunmasi epeyce rahat ettirdi beni. Ustune micros~1 app'lerinin calismasi, Excel nimetinden vazgecmemek de ayri bi mutluluk kaynagi oldu cunku hemen her iste lazim oluyor.

Apple urunleri genel olarak pahali addediliyor ama pek de degiller bence zira bu elimdeki macbook'u 2016 basinda almadan once piyasayi inceledigimde, ayni spec'lerdeki ultrabook'larin daha ucuz olmadigini gordum, haliyle yine macbook ile devam ettim yoluma. Ustelik bu daha ucuz olmayan ultrabook'lar daha stabil de degiller. Cogunun klavye tuslari kisa sure sonra squeaky hale gelip vik vik ses cikariyor, disk performanslari daha iyi olmuyor ve Dell XPS gibi salya akittigim modellerin bile cok fundemental problemleri cikabiliyor (bkz: 2015 modellerin canta icinde acilmasi ve isina isina ciplerini catlatmasi. aynisi bazi HP modellerinde de olmustu). Macbook ile hic boyle dertlerim olmadi.

Bir kere onceki macbook'un ekraninda bi sikinti yasadim, ghosting vardi, ustune ekranin ust koruyucu tabakasi soyulmaya baslamisti bir sebepten. Garantisi 2,5 sene once bitmis oldugu halde Apple sorunlu ekran diyerek degistirdi, gonlumu aldi.

Overall'da sikayet edebilecegim tek sey, 4K ekrani bagladigimda cihazin fan sesinin cok artiyor olmasi. Soguk odada/ofiste calisirken bile cekilmiyor ama onun da pek cozumu yok gibi. Baska bir cihaz alsan, o da bagiracak muhtemelen.

Aklima gelenler bunlar, atladigim unuttum bisey varsa sorun plz.

edit : bu arada macbook'dan onceki laptop'im zenbook'un ilk modellerinden biriydi, ben hayatimda bu kadar kotu bi ultrabook kullanmadim. sonraki modellerini de kurcaladim azcik orda burda ve genel fikrim, Asus ne yaparsa yapsin macbook'un yanina yaklasamayacagi yonunde. malzeme kalitesi ve iscilik olarak apple > asus konu ultrabook olunca.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

pulkas said:

...
...

air mi bu yav?
...

yok late 2013 13" pro 4gb ram 128 ssd.alırken çok(değil tabi hiç!!!)araştırmadan 4 gb ramli aldım.Buna 8 gb takarım mis gibi olur diyodum.1-2 ay aklıma gelmedi ram takmak.sonra şunu 8 yapsam olur mu diye bakınırken ramlerin lehimli olduğunu okuyunca üzüldüm tabi. X(

bi süre lan bu 8 olmayacak hay böyle aletin diye hayıflana durdum ama yaptığım işlerin altından hakkıyla çıkınca rahatladım açıkcası.4 gb ram herhalta yetiyor.8 biraz daha konfor verir o konuda yabana atılmayacak bi gerçek var.bunuda yukarıda da belirttiğim o tailor made kafası kurtarıyo.şimdide çoğu zamanım clionla c++ kodlarıyla geçiyo.ona da zaten rüştünü ispatladı alet.

asus zen falan değil de bulursan bi thinkpad bas geç.linux falan kuracaksan donanım açısından rahat edersin.kernel çerçevesinde kommünitenin thinkpade desteği muazzam.uzun vadede rahat edersin.

egzantirik çalışmalar var.değişik söylentiler var.bunlarda göz önüne alınabilir.

https://geoff.greer.fm/2017/07/16/thinkpad-x62/

https://www.facebook.com/lcdfans/

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-Anniversary-Edition-planned-for-October-release-Update-Teaser-Image.229782.0.html
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer uğraşırım dersen hackintosh kuracak bir laptop al, thinkpadlerin çoğu, dell xps 15 serileri ve acer swift 3 falan bildiğin tam uyumlu. hem ucuza almış olursun hem de macosx kullanırsın. sevmezsen linux kurarsın, dual boot yaparsın. development için laptop arıyorsan, donanımın pek önemi yok (retina olsa ne olur)
Sosyal ağlarda paylaş

en kral hali $1750 dolar. Amerika'daki 2. el araba fiyatiyla kiyasladin heralde?

VGA card yok yalniz. Integrated intel HD graphics var. Su haliyle macbook'a rakip olamiyor zira ikinci ucuncu monitoru baglayinca kaniriyo alet intel HD graphics ile.

4K monitor baglayinca alete kaldirir mi emin degilim.

Fiyat/performans olarak guzel ama benim icin bi mbpr replacer degilmis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...