Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sonsuz diye birşey yok (a.k.a. hede)

Chemical

Öne çıkan mesajlar

said:
Bonecrusher, 09 Şubat 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
said:
Chemical, 09 Şubat 2005 22:11 tarihinde demiş ki:
dragon diye birşey yok.
keşke olsa

keşke olsa chemi yese :-) [/quoter

artı bir diyelim bitirelim ya :)[signature][hline]Mavi Duinlorie / the human
Elladan Ancalímon / the elf
Fredegar Loamsdown / the hobbit

Sosyal ağlarda paylaş

focus dergisinde okumuştum galiba.. ya da bunları biliyor muydunuz diye ciddi bir dergide bir bölümdü..

bir insan doğduğu andan itibaren saymaya başlarsa 1 milyara kadar sayamıyormuş.

oha saçmalık demeyin.. düşünün..
1 milyona saymak kasıyo bi de 999 tane 1 milyon!
edik: en azından bunun gibi bişeydi. bilen varsa düzeltsin ama ben böyle biliyorum
[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 10 Şubat 2005 13:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 09 Şubat 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
yok karışmadı niye karışsın:)
basını okudum Sayı sayan adamın ömrü dünyada bitiyor sayılar bitmiyorki kaldığı yerden bir baskası devam etse gider :) hauahua[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .!
Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .!
www.wildarea.gen.tr
Sosyal ağlarda paylaş

-Sonsuzluk kavramını kafamızda canlandırabiliriz diye düşündüm. bir doğru alalım <-> iki ucu da bi yerlere uzanıyor ama nereye uzanıyor? Bilmemek manasında değil. Bu doğruyu hareket halinde bir nesne olarak düşünelim (durmadan uzayan bir ip). Durmadan hareket ettiği, uzadığı için bir sonu var aha şurda biter diyemiyoruz.
-Bir nesne hareket etmeden de kendi içinde sonsuzluk içerebilir. Bir demir parçasından, demir atomuna inelim atomdan çekirdeğine protonlarına. Sonra protonların içindekilere onların içindekilere. Böyle yine hiç durmadan küçültebiliriz bunu "sonsuza" kadar.
-Bir filozof (ismini unuttum) sonsuzluk ve zaman kavramlarından bahsetmiş biraz. Ok atıldığında okun hareket ettiğinden söz edilemez demiş. O aslında duruyordur demiş. Bunuda şuna bağlamış. Zamanı sonsuz küçük anlara bölmüş ve bu okun o her an da bir noktada bulunduğunu düşünmüş. Yani sonsuz küçük boyutta sonsuz küçük mesafeler arasında ok ışınlanıyor gibi birşey. Sonsuz kavramı gerçekten anlatması sonsuz zor birşey :)

[Bu mesaj MacbetH tarafından 10 Şubat 2005 15:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MacbetH, 10 Şubat 2005 15:41 tarihinde demiş ki:
-Bir filozof (ismini unuttum) sonsuzluk ve zaman kavramlarından bahsetmiş biraz. Ok atıldığında okun hareket ettiğinden söz edilemez demiş. O aslında duruyordur demiş. Bunuda şuna bağlamış. Zamanı sonsuz küçük anlara bölmüş ve bu okun o her an da bir noktada bulunduğunu düşünmüş. Yani sonsuz küçük boyutta sonsuz küçük mesafeler arasında ok ışınlanıyor gibi birşey. Sonsuz kavramı gerçekten anlatması sonsuz zor birşey :)

Konuma x zamana t ve hıza da V dedigimzde ve bunları cok kucuk anlamlarda yani differansiyel olrak dusundugumuzde x=int(V.dt) den konumun degisimini bulabiliriz.Tabi filozoflar genelde ispat koymazlar ortaya. Bu formulu filozofun dedigi noktasal zamanla kıyaslarsak aslında tum dunyanın kabul ettigi mekanik formulleri karmasa saglayabiliyor.Ama bu formulu de bir filozofa werirsek buna uygun felsefi bir kulp bulabilir. Sonsuzlugun teori oldugunu kabul edelim hani oyle birsey olmadıgını diyorum.Sonsuzluk iceren bir cok formulden pratige gecmish calısan mantıklı mekanizmalar uretilebilir miydi o zaman? Hc birsey yoktan war edilemez ve warolan hc birsey de yok olmaz. Sadece bir donusum soz konusudur. Bir onceki cumlem de cok tartısılabilir bir topic konusu olur arkadashlar tartıshmak isteyen warolma ve yokolma olarak bir topic acabilir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 10 Şubat 2005 13:49 tarihinde demiş ki:

ne diyelim chemical? ya da ne dememizi bekliyorsun?

İnsanların düşünüp kafasında oluşturup buraya yazdığı ve hiçbir cıvıklık da içermeyen bir şeyi "kartopu at" ya da "x insanın kendine yakışanı giymesidir" gibi saçma mesajlarla bozmak, hiç yoktan böyle cıvıklıklar yapmaktan daha zekice bir cevap bulamıyorsan hiçbir şey yazma (Ki daha zekice bir şey yazmak için ortalama bir insan zekası da yeterli, Einstein olmaya gerek yok.). Hatta burada adam gibi yazan pek çok kişi de var, hiçbir şey bulamıyorsan onları oku belki bir fikir edinirsin. Kimse kimseyi cevap yazmaya zorlamıyor. Şu adama ya da her konu açana "gereksiz" diyeceğinize önce kendiniz ne kadar "gerekli"siniz bir bunu düşünün, attığınız cevaplar ne kadar gerekli onu düşünün. Düşünüp taşınıp bir şeyler paylaşmaya çalışan şu insanlara saygınız yoksa bari kendinize saygınız olsun da böyle kendinizi komik duruma düşürmeyin.

(Evet biraz sert oldu ama daha yumuşak söylenince anlamamakta diretiliyor.)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

bakınız macbethten onceki adam bir artık sulaleden sulaleye gecerek mi ne hesaplamısh kac tane ne war. :) ewrenin demirbash listesini tutuyorlar. Bunun hesaplanması cok zor neden mi : cunku artık atom altı parcacıklara inilebiliyor ve bunlardan yeni atomlar olusuyor.
macbeth su an filozof un dedigine inanmıyorsun ama felsefe oyle birseydir ki anlatıldıgı an ya da ogrendigin an ona kaptırırsın kendini o sana kendi mantıgını asılar.Sonrasında ondan baska birsey gormezsen ya da kafanda oturmush cakılı belli mihenkler warsa buna kaptırmanı engeller.Ya aman aman aslında su konu icinden ne farklı topicler cıkar da birazdan ishten cıkıcam topic acmak ve acmamak arası muhallakta kaldım.Benm yerime burdan dusunup cıkartırsa onları,cok hosh konular uzerine tartısablirz
Sosyal ağlarda paylaş

kime neyi ispatlamaya çalışıoruz anlamadım ki chemicala sonsuzluun olduunu mu?

bi insan sayı saymaya başlasa bi süre soora belli bi sayıya ulaşıomuş ama ölüomuş yani sonsuza kadar sayamıomuş. burdan çıkarcaımız sonuç demekki sonsuz yoktur mu?

aynı şeyi bilgisayarla da yaparsın saniyede milyonlarca sayıyı "sayabilen" bi makine yaparsın. insanların sayarak ulaşamayacaı bi sayıya ulaşır ve ayrıca insanlar gibi ölmez. tabiki yine sonsuza ulaşamaz ama bu sonsuzluun olmadıını göstermez.

zaten sayılar da sonsuzluk kavramı da insanların yarattıı şeylerdir.

bi insanların yaratmadıı evrenin sonsuz olduu düşünülüyor. onun hakkında da birçok teori var. benim aklıma en çok yatanı da evrenin bi yerden soora kendini tekrar ettii yani bi şekil de başa döndüü, kendi için de olduu teorisidir.

zaten chemical düşüne düşüne motoru yakmış o kurbaa diil kaplumbaa olucak[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 10 Şubat 2005 16:27 tarihinde demiş ki:
kime neyi ispatlamaya çalışıoruz anlamadım ki chemicala sonsuzluun olduunu mu?

benim aklıma en çok yatanı da evrenin bi yerden soora kendini tekrar ettii yani bi şekil de başa döndüü, kendi için de olduu teorisidir.

bir tartısma konusunda fikirleri beyan etmek gerek sanırım eger fikir warsa aklında ve burada insanlar da bunu yapıyor. Sen bir fikir beyan edersin ben buna katılırım veya katılmam nedenlerini de belirtirim bundan ibaret butun olay. Hani bizim ispatlayamaya calısacagımız birsey olsa dahi sen ne yaptıgımızı su safhada anlamıyorsan o ispat kısmını gecelm derim..
evren de bir maddeler toplulugudur madde nedir yogunlugu ve hacmi olan birseydir.evrenin bir hacmi varsa bunu tasıyan hacminin sıgabilecegi bir hacim daha gerekmez mi? bu dısa dogru yayılan birsey olarak bakıyoruz ve bu tanımsızlıgı sonsuzluk olarak tanımlıyoruz.Sayısalda da bu mantık vardır ve hersey bu mantıklar cercevesinde gerceklestirilmektedir. Madde en boy yukseklik olarak uc boyut icermekte hacmi olusturmakta bunun yanına zaman da 4. boyut olarak nitelendirilmekte ve bundan sonrasında dha birkac boyut bulunmakta.Bu boyutların arasında iliski kurularak belki bir tanımlama ileride sonsuzluk kawramı icin yapılabilir diyorum o da neden belki: cunku bu kavramların temelindeki kavramlar da sonsuzluk warsayılarak ortaya atılmıshtır.

[Bu mesaj mrproblem tarafından 10 Şubat 2005 16:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Neyi ispatlamaya çalışıosun hala onu yazmamışsın.

Sadece bildiim şeyleri tekrarlamışsın. Evrenin belirli bi hacmi olduunu ve genişlediini varsaymışsın ki bunu kimse bilemez. Ne sen ne ben ne de bi başkası en fazla teori söölersin ya da üretirsin..

Boyutlar konusunda da 4 boyutun kesin olduunu herkes bilio bi de kafadan bi kaç boyut daa var die ekleyip geçiştirmişsin. Fizik hocam ki kendisi bu konu da bayaa bilgilidir 26. boyuta kadar boyut bulunduunu söölemişti. Nedir ki yani? Bana saçma gelmişti. Sonuçta hepsi teori ama..

Dediim gibi neyi ispatlamaya çalışıosun veya o yazında neyi ispatladıını zannettin?[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 10 Şubat 2005 17:01 tarihinde demiş ki:
Neyi ispatlamaya çalışıosun hala onu yazmamışsın.

Sadece bildiim şeyleri tekrarlamışsın. Evrenin belirli bi hacmi olduunu ve genişlediini varsaymışsın ki bunu kimse bilemez. Ne sen ne ben ne de bi başkası en fazla teori söölersin ya da üretirsin..

Boyutlar konusunda da 4 boyutun kesin olduunu herkes bilio bi de kafadan bi kaç boyut daa var die ekleyip geçiştirmişsin. Fizik hocam ki kendisi bu konu da bayaa bilgilidir 26. boyuta kadar boyut bulunduunu söölemişti. Nedir ki yani? Bana saçma gelmişti. Sonuçta hepsi teori ama..

Dediim gibi neyi ispatlamaya çalışıosun veya o yazında neyi ispatladıını zannettin?

birseyi ispat etmeye calısmıyorum sen de anlattıklarımı anlamaya calısmıyorsun. Diyorum ki benim ogrendiklerime dayalı olarak dusuncelerim bunlar. Ve birkac boyut daha war bak fizik hocan bile soylemis sana.Ama sen belli ispatlananları kabul etmemekte we hala ispat aramakta cok ısrarcısın.Bilmiyorum ogrenim durumun ne,ne gordun ne arastırdın ama ispata dayalı konulardan bahsettim: boyut olayını gecistirmedim sadece belirttim o boyutları tanıtmanın yararsız oldugunu dusundum. ewrenin genislemesini ispatlayan kanıtlar war bazı seyleri ogrenmelisin haberleri takip etmelisin bilmsel dergiler okumalısın.Dedigim gibi buraya ben kanıt sunmaya ispat etmeye gelmemistim ama bana soz gelerek biraz saptı konu.gunes sistemlerinin zamanla uzaklastıgı olculmustur. Bunuda ewrenin hacmini genislemesine bagdastıryorlar.
Kimseyle laf atısmasına girmek istemiyorum onceki post umda anlatmak istedigimi yazdım zaten.Daha fazla birsey yazmayacagım farklı yazılardan cevap verme istegi duysam bile.
Saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

ota boka tartışma çıkarmada üstümüze yok ha:D
abi hiçbiş idda etmiyorum ben
canım sıkılıyo ulan
saçmalıyorum.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"sıfır"'ın da olmadığını sadece bir kavram olduğunu, aslında yokluğunda varlıkla anlamlı olduğunu v.s..v.s.. ne zaman fark edecek bazı genç bünyeler bakalım !

tabi bazıları asla fark edemeyecek bazı kavramları ...

matematikte felan okumayıp kavramsal olarak limiti anlayan birini daha bulabilecek miyiz ?
türev-integral determinant matriks -------------
akışkan dinamiği
quantum fiziği
bırak işlemciyi transistör ?
atom düzeyinde yarı iletkenlik , hatta atom düzeyinde bir aynayı açıklayabilecek bir insan evladı yetişecek mi ?
kalbin çalışma prensipleri say say bitmez bir ömür için -- "bir gen dizisi" "dna" da bir bölüm bile fazla .
sonsuzu da insanlar uydurdu, bizden önceki nesillerin "yarattığı" bir dünyada yaşıyoruz.
yakında aya giden insanlardan (o takımdan) geriye kimse kalmayacak.
bakalım biz naapacağız yarın için.[signature][hline]İmzam yeter!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 10 Şubat 2005 16:05 tarihinde demiş ki:
said:
Fistan, 10 Şubat 2005 13:49 tarihinde demiş ki:

ne diyelim chemical? ya da ne dememizi bekliyorsun?

İnsanların düşünüp kafasında oluşturup buraya yazdığı ve hiçbir cıvıklık da içermeyen bir şeyi "kartopu at" ya da "x insanın kendine yakışanı giymesidir" gibi saçma mesajlarla bozmak, hiç yoktan böyle cıvıklıklar yapmaktan daha zekice bir cevap bulamıyorsan hiçbir şey yazma (Ki daha zekice bir şey yazmak için ortalama bir insan zekası da yeterli, Einstein olmaya gerek yok.). Hatta burada adam gibi yazan pek çok kişi de var, hiçbir şey bulamıyorsan onları oku belki bir fikir edinirsin. Kimse kimseyi cevap yazmaya zorlamıyor. Şu adama ya da her konu açana "gereksiz" diyeceğinize önce kendiniz ne kadar "gerekli"siniz bir bunu düşünün, attığınız cevaplar ne kadar gerekli onu düşünün. Düşünüp taşınıp bir şeyler paylaşmaya çalışan şu insanlara saygınız yoksa bari kendinize saygınız olsun da böyle kendinizi komik duruma düşürmeyin.

(Evet biraz sert oldu ama daha yumuşak söylenince anlamamakta diretiliyor.)

sonsuzluk insanın kendisine yakışanı giymesidir :lol:
*!tabana kuvvet kaçar çünkü sopalı 4 adam onu takip etmektedir...*[signature][hline]Emektar Pati Üyesi
Since 2000
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...