senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 bir ihtimal karsilasmis vardir diye sorayim asus ux32vd var, ubnutu 16.04 yukleyince cpu isisi 70in altina dusmuyor. fan fln da calisiyor ama nafile. sensorler yanlis veri gonderio desem, alev alev yanio alet sensorler dogru. bu asuslarda 2 ekran karti var (ne bokuma varsa) bumblebee diye bi proje varmis onla external olani deaktif ediyorsun, ettim ama nafile, tlc diye bi performan tweeker var kurduk ama nafile. core speed 1.7 ki normal olani bu. gpu speed normal (artik hangi gpu yu olcuo bilmiom gerci) diger temp verileri de fena degil ama cpu cilgin atiyor benzeri problem yasayip deneyimleims olan var midir? keras windowsta calismio, linuxta alet yanio bi deep learning yaptirmadilar adama ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Yavas yavas bakariz, once Powertop yukle, islemci gucunu gereksiz harcayan bir sey var mi kontrol et. Sonra Arch Wiki'de TLP sayfasini oku, TLP dizustlerinde guc kullanimi kontrol eden program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Tlc yazmisim, tlp olcak o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Sunu oku: http://linrunner.de/en/tlp/docs/tlp-configuration.html /etc/default/tlp'yi kurcala. Sadece yuklemek yetmez. Once Powertop ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Bir de Ubuntu sorunlu, eger illa da Ubuntu sart degilse Debian 9 yukle. Ugrasma Ubuntu ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 debian yukleyeyim de bu alette 2 ekran karti var onu handle ediyor mu debian? bana su intel integrated yeter diger 960m sadece hespalama icin gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Fedora'da iyi calisiyor diye bilinir o: https://fedoraproject.org/wiki/Bumblebee Debian'da da destek var: https://wiki.debian.org/Bumblebee Once bir bak ama Powertop ile CPU'yu costuran bir sey var mi? Ayni sekilde Powertop GPU hakkinda da bilgi veriyor olmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 bumblebee belasi sac yoldurur kurana kadar, pes etme baskan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 powertop ta costuran bisi yok gorunuo ama 3GHz ye kitlenmis bir sekilde cpu, lscpu ile bakinca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Lancelion said: bumblebee belasi sac yoldurur kurana kadar, pes etme baskan. stressten 2 litre kola icmisim ya sorma farkinda olmadan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 senko said: powertop ta costuran bisi yok gorunuo ama 3GHz ye kitlenmis bir sekilde cpu, lscpu ile bakinca intel-microcode'un (ya da Ubuntu ne dediyse, microcode diye ara iste) yuklu olduguna emin ol. Sonra TLP ayarlarinda CPU scaling yerlerine filan bak. Olmazsa Ubuntu'yu gec abi, kotu Ubuntu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maddoq Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 benzer sorunu turbo boost yüzünden yaşamıştım kapatınca rahatladı alet. kapatmak için sudo gedit /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/no_turbo 0 değerini 1 yapıp kaydedip çık. ekran kartı için de eğer elektrik takılı çalışıyorsan devamlı onboard u direkt disable et. bumblebee harbiden başbelası ben pes ettim. daha detaylı governor falan uğraşmak istersen cpufrequtils e bak . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Fedora'da su guzel calisiyor: https://nouveau.freedesktop.org/wiki/Optimus/ Bildigim kadariyla Bumblebee'den daha rahat ve sorunsuz. Prime Ubuntu'da da calisir bu arada sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 maddoq said: benzer sorunu turbo boost yüzünden yaşamıştım kapatınca rahatladı alet. kapatmak için sudo gedit /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/no_turbo 0 değerini 1 yapıp kaydedip çık. ekran kartı için de eğer elektrik takılı çalışıyorsan devamlı onboard u direkt disable et. bumblebee harbiden başbelası ben pes ettim. daha detaylı governor falan uğraşmak istersen cpufrequtils e bak . TLP bunu da kontrol eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 microcode 3Ghzde kitlenmesini giderdi idle da 800lerde ama bi firefox actin mi yine 3lere firlio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 islemci ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 maddoq said: benzer sorunu turbo boost yüzünden yaşamıştım kapatınca rahatladı alet. kapatmak için sudo gedit /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/no_turbo 0 değerini 1 yapıp kaydedip çık. ekran kartı için de eğer elektrik takılı çalışıyorsan devamlı onboard u direkt disable et. bumblebee harbiden başbelası ben pes ettim. daha detaylı governor falan uğraşmak istersen cpufrequtils e bak . sunu yaptim da 3e vuruo hala turbo 3 sanirim zaten max cpu yu 3ghz olarak gosteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Laorx said: islemci ne? i7 - 3517U Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 http://linrunner.de/en/tlp/docs/tlp-configuration.html#scaling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 senko said: Laorx said: islemci ne? i7 - 3517U Ayni seriden i5 var bende, TLP sorunsuz calismali (openSUSE Leap kullaniyorum ama ben). RTFM ve edit /etc/default/tlp. Powersave filan olsun hepsi. Sonra tlp-stat ile degisikliklerinin ise yarayip yaramadigini kontrol et. ON_BAT ayarlarini ON_AC'ye yaz, performansi dusurmez, gerektiginde yine %100 calisir, ama birden de 3'e atlamaz iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 CPU_SCALING_GOVERNOR_ON_AC=powersave CPU_SCALING_GOVERNOR_ON_BAT=powersave CPU_SCALING_MIN_FREQ_ON_AC=0 CPU_SCALING_MAX_FREQ_ON_AC=0 CPU_SCALING_MIN_FREQ_ON_BAT=0 CPU_SCALING_MAX_FREQ_ON_BAT=0 bu sekilde panpa config zaten. cektim bunlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 +++ Processor CPU model = Intel(R) Core(TM) i7-3517U CPU @ 1.90GHz /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_driver = intel_pstate /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor = powersave /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_available_governors = performance powersave /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq = 800000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq = 3000000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_driver = intel_pstate /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_governor = powersave /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_available_governors = performance powersave /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_min_freq = 800000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_max_freq = 3000000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu2/cpufreq/scaling_driver = intel_pstate /sys/devices/system/cpu/cpu2/cpufreq/scaling_governor = powersave /sys/devices/system/cpu/cpu2/cpufreq/scaling_available_governors = performance powersave /sys/devices/system/cpu/cpu2/cpufreq/scaling_min_freq = 800000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu2/cpufreq/scaling_max_freq = 3000000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu3/cpufreq/scaling_driver = intel_pstate /sys/devices/system/cpu/cpu3/cpufreq/scaling_governor = powersave /sys/devices/system/cpu/cpu3/cpufreq/scaling_available_governors = performance powersave /sys/devices/system/cpu/cpu3/cpufreq/scaling_min_freq = 800000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/cpu3/cpufreq/scaling_max_freq = 3000000 [kHz] /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/min_perf_pct = 26 [%] /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/max_perf_pct = 100 [%] /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/no_turbo = 1 /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/turbo_pct = 53 [%] /sys/devices/system/cpu/intel_pstate/num_pstates = 23 x86_energy_perf_policy: program for your kernel not installed. /sys/module/workqueue/parameters/power_efficient = Y /proc/sys/kernel/nmi_watchdog = 0 tlp stat da bu şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maddoq Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 max freqleri 70 e çekmeye denesene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Package | Core | CPU 0 CPU 2 | | Actual 2,3 GHz 2,2 GHz Idle 28,2% | Idle 37,4% | Idle 67,5% 47,0% 800 MHz 2,4% | 800 MHz 1,7% | 800 MHz 1,1% 1,3% 1,80 GHz 68,9% | 1,80 GHz 60,6% | 1,80 GHz 31,1% 51,6% 1400 MHz 0,1% | 1400 MHz 0,1% | 1400 MHz 0,1% 0,0% 1500 MHz 0,0% | 1500 MHz 0,0% | 1500 MHz 0,0% 0,0% 1,71 GHz 0,1% | 1,71 GHz 0,1% | 1,71 GHz 0,1% 0,0% 1100 MHz 0,1% | 1100 MHz 0,0% | 1100 MHz 0,0% 0,1% 900 MHz 0,2% | 900 MHz 0,1% | 900 MHz 0,0% 1000 MHz 0,1% | 1000 MHz 0,0% | 1000 MHz 0,0% | Core | CPU 1 CPU 3 | | Actual 2,5 GHz 2,7 GHz | Idle 45,7% | Idle 51,0% 93,0% | 800 MHz 1,8% | 800 MHz 1,0% 0,8% | 1,80 GHz 52,2% | 1,80 GHz 47,7% 6,1% | 1500 MHz 0,0% | 1500 MHz 0,0% 0,0% | 1,71 GHz 0,0% | 1,71 GHz 0,0% 0,0% | 1100 MHz 0,1% | 1100 MHz 0,1% 0,0% | 900 MHz 0,1% | 900 MHz 0,1% 0,0% | 1000 MHz 0,0% | 1000 MHz 0,0% 0,0% | | powertop da bunları diyor 1.8 de calişio diyor da 1.8 de 80 derece olmaz abi cpu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2017 tlp-stat komutunu gir. Sonra pile gec, tlp-stat'i tekrar calistir. AC'den BAT'a gectigini algiladiysa o ocidan sorun yok demek. Bu sayfayi ve Laptop versiyonu (icinde link var gerekli yerde) oku ve uygula: https://wiki.archlinux.org/index.php/Power_management Sonra suna bak, Firefox performansini cok arttirir ama ram az ise (8gb gerekli sorun olmamasi icin, 4gb ile de calisir ama cok tab acmiyorsan) takilmalar olabilir: https://wiki.archlinux.org/index.php/profile-sync-daemon#psd_on_other_distros Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar