Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AMP (Acc. Mobile Pages)

bingildak

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar selam,

sitede tasarım revizesi yapacağız, onun planlamasıyla meşgulüm son zamanlarda. takip edenleriniz biliyordur, google son zamanlarda amp projesini baya push ediyor.

bütün site genelinde (eticaret ve content) responsive e geçmeyi planlıyorduk fakat content sayfalarının özelinde amp yapısını düşünmeye başladım.

dürüst olmak gerekirse, content sayfalarında içerik olarak çok ağır olmadığı için çok hızlanmaya ihtiyacı yok fakat kaynak kıçım olmak üzere google'ın SEO konusunda amp yapısını kullanan içerikleri öne geçireceğinden uzun vadede eminim.

bağıra bağıra iki şeyi favor ediyor, biri hız diğeri mobil dostu olması. ee zaten amp'in bütün kapsamı bu. algorithmaya her türlü yedirecekler bence.

yazılımcı olmayan biri olarak şunu tam olarak anlayamadım. amp yapısında sayfanın statik içerikli olması gerektiği yazıyor. çalışma mantığı da bir noktada buna dayalı zaten.

peki sayfa içinde olan dinamik widgetlar buna engel mi değil mi? yani buradaki statiklik alanların belli olması mı yoksa içeriğin kendinde de statiklik gerekiyor mu?

uygulayan veya sitesinde kullanan arkadaşlar genel olarak bu yöntemle ilgili feedback paylaşabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bence soyle yapmak daha mantikli AMP ile preview olabilir, satin almak isterse gene normal mobil uyumlu eski usul websiteye gidebilir.

Yani mobil siteye replacement olamaz AMP, zaten olsa AMP olmaz.. text ve image gostermek icin uygun ve ilk asamada cok iyi bence.

Eminim AMP linklere 5 kat fazla tiklaniyordur ve dedigin gibi SEO etkisi de yadsinamaz, insanlar tanidikca daha da onemli hale gelecek 0.1 saniyede acilmasi websitesinin.

-

yani belki hackleyerek dinamik biseyler yaparsin ama "hack" olur, olayi basit ve bu yuzden hizli olmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

mobil site yok abi.

bütün siteyi responsive çalışacağız zaten. m subdomain'ı kullanmıyoruz yani, diğer türlü desktop m arası session aktarımlarında işler çok karışıyor zırt pırt patlıyor. yaptım ağzım yandı bir daha girmem o işe.

ondan her platformda responsive yardıracağız. karar noktası content sayfalarını amp yapıp yapmama noktasında. tıklayıp ürüne gönderme gibi bir şansımız yok ne yazık ki çünkü sitenin bütün content üzerindeki stratejik yaklaşımı contente ilinti ürünü aynı anda push edip conversion'a döndürmek. content ve ürün iç içe yani. ux olarak tıklayınca başka yere gitsin olayı biraz yalan.

benim sorum şu aslında, mesela vatan bizim gibi visilabs ile çalışıyor, şu widgetları kullanıyor :

bu örnek çok generic ama target modülüyle daha dinamik çalışanlar var. browse history, purchase history, login süreleri ıvır zıvır gibi parametrelerle target senaryosu çalıştıran.

bunları benim content sayfasında kullanmam gerekiyor çünkü en çok convert eden yapılar bunlar.

bunun amp'e aykırı olup olmadığını bulamadım.

bu arada pc başına geçince bakmış bulundum, sanırım oluyor :
https://www.ampproject.org/docs/reference/components

Sosyal ağlarda paylaş

evet mobil site derken aslinda siteyi kastetmistim son 5 yildir bir ayrim yok aralarinda :)

AMP'de tum olayi bastan yaratamazsiniz bence. loginler sessionlar analitikler fb pixeller, dedigim gibi tek tek belki hepsi olur da sonra oturup tekrar yazmak zorunda kalabilirsiniz.

illa restrictionlari biyerlerde sikinti cikaracak buldugunuz libraryler calismayacak birileri hackler yapacak sonra hacklerle dolu bir codebase'iniz olacak.

ha olursa da mukemmel olur yalniz, bana riskli geldi sadece.

most complex amp site diye aratip bakabilirsin, senin aradigin birseye yakinsa demek ki oluyor, yoksa dunyada ilk olabilirsiniz :D

somut bir yardimim dokunmadi ama kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

biz 5 yıl geriden geliyoruz ya asdhadsa hala m uzantılı mobil tasarım olan sayfalar var responsive olmadığımız ve adaptive kurtarmadığı için (alışveriş adımları).

dediğin gibi birkaç amp siteyi ziyaret ettim. criteonun jsleri widget olarak sorunsuz çekilmiş bir tanesinde remarketingden bizim reklamlara denk geldim sorun görünmüyor.

valla kafayı koydum, bizim yazılım ekibinden araştırmasını isteyeceğim sonra kafa kafaya verip düşüneceğiz atomu parçalamadan uygulayabilir miyiz diye. content sayfaları çok basit olduğu için bana yapılabilir gibi geldi ama tabii ben teknik detaylarını çok çakmıyorum. teknik ekip daha eğitimli bir şekilde baktığında beni uyaracaktır şu sıkıntı olur falan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...