GEd Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Türkiye'den Almanya'ya bazi seyler getirmek istiyorum. Almanya gumrugune girip 19% veya daha fazla sanirim vergi odenmesi gerektigini gordum. Bu durumda turkiyede odedigim KDV'yi geri alabiliyor muyum? Tamamen kisisel amacli urunler olacak bunlar. Seramik, mobilya veya kapi pencere gibi seyler olabilir, kendi yaptirdigim evde kullanmak istedigim urunlerin bazilarini getirtmek istiyorum. Normalde bu gibi seyler dogu avrupadan getiriliyor, EU da olduklari icin direk vergi dahi odenmiyor ama ben Turkiye ile olan durumu merak ediyorum. Nakliye konusunda tecrübesi olan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 seramik dediğin taharet musluklu klozet mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 lel dakka bir gol bir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 neden olmasin kaynimin dugun takimini da getiricem https://www.youtube.com/watch?v=4LhzuG9vMjg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 taharet musluğu çok fucker duruyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 zaten o musluktan sonra nakliyeci olsa forumda yazmaz buraya. Ben turkiyedeyken ogrenirim gerisini:) Konuyu modern taharetlere baglayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 sıçarken kumandanın pil biterse noluyo acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 sicis abort ediliyo nolcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Yurtdışına çalışan bi TIR'cı bulup işin püf noktalarını öğrenebilirsin. Onlar işin her çakallığını biliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Yaz tatiline gelince izmirdeki firmalari bir kovaliycam artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 sadece klozettir bilmem ne ise nakliyeci amcalara yanas..ulkeye yukleri oldugu zaman goturuveriyorlar. genelde de bir ufak rakiya bakiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Ben başka bir konuda birşey öğrenmek istiyorum aslında. Yurt dışında ev almanın en iyi yolu nedir acaba. Para çıkarma yolu yani bir nevi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Bu aralar bnu baya kisi soruyor Turkiye'ye guvenmediklerinden olsa gerek. Alabiliyorsundur mutlaka ama oturum veya vatandaslik olmadan islemleri yurutmek oldukca zor olur. En temizi güvendigin, gercekten guvenebilecegin birisi uzerinden halletmek olur. Bu guvendigin kisinin senden gelen parayi devlete aciklayabilmesi gerekli birde. Soruyorlar para nerden geldi diye, aciklayamazsan vergi kaciriyorsun die ceza var. Turkiyenin aksine burda her onune gelen apartman dikemedigi icin ev bulmak da ayrica zor. Ben 2 sene aradim. Cevremde 7 sene arayanlar var. Genelde arazi alip herkes kendi evini dikiyor. Arazi bulmak da deli zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Abi ora Almanya ya, başka ülkelerde paran varsa evi falan rahat alırsın. Hatta baya bir paran varsa evle birlikte vatandaşlık da veriyorlar. Edit boldlu kısım. Söylediğinin tam tersi anlam çıkıyor yoksa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 ingilterede vergi acaip fazlaydi sanirim % 30 40 civari birsey..araziler de cok ucuz degil ingilterede..anlayabildigim kadariyle yerel otoritelere bagli hersey ..hani biryerde ikamet edip surekli isin pesinde kosturmak lazim gibi.. onun disinda avrupanin hangi sehirlerinde hangi bolgeler ucuz istatistiklerini gosteren yerler de var..atiyorum ispanya icin kuzey batisi okyanus kiyisi oviedo santander coruna daha ucuz muhemelen ulkenin ekserisine gore daha az is daha kisitli imkanlar vs diyedir.. baya para 500k euro..portekiz.. oturum sarti yok aldigin an oturumu veriyor avrupada..ispanya yilda bilmem kac ay sarti var..almanya belli degil ama tukkan acarsan 2 almana is verirsen vs vs deniyor..ama almanya evle birlikte vatandasli vermiyor..is yeri acip isletmen lazim..belli zaman sonra sinavdan gecip vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Sormamım nedeni o zaten. Hiçbir yere takılmadan para transferi yapabilmek. Of-shore şirketler tarzında olaylar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2017 kisi basi nakit siniri 10k euroymus.. kizilot sey diyor nakit goturemezsin ama kaynagini aciklayabilecegin bir para ise- karapara aklama vs degilse yani banka ceki kredi karti banka hesabi ile yurtdisinda da harcama yapabilirsin diyor.. atiyorum almanyada da olan bir bankanin ceki banka karti kredi karti ile doviz ustunden bir hesap acilip para buradan yatirilip yurtdisinda kullanilabilir sanirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Macaristana goturebiliyosun. Sadece 10k euro uzeri beyan zorunlulugu var. Orada da yaninda ne kadar para getirdigini soruyolar , soyluyosun. 1m dolar nakit de tasimazsin heralde yaninda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Bvi de sirket ac 2k dolara, hesaba yolla oradan direk aklarsin ama cidden bu kadar kasmaya gerek yok 2-3m dolar icin. Aklayacak 50 100m dolar varsa da bunu foruma sormazsin zaten. 8li paravan sirket arasindan yavas yavas aklanir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Bir de para ev satisindan carttan curttan geliyosa onu aklaman gerekmiyo zaten. Lok diye sokuyosun sisteme kaynagi gosterip. Uzun donem mevduat ya da kaattan gelen bisi varsa o da oluyo. Ama yok bi yerden geldi lok diye para ve fatura bilmemne yoksa o zaman sorduklarinda bi ihtimal sikinti yasarsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 esasinda sisteme nasil sokulacagi onemli..yani atiyorum istanbulda ev sattin saf tc vatandasisin ..para bankada gittin euro aldin 1 mil euro etti filan..bunu atiyorum almanya ya nasil transfer edeceksin kirpilmadan.. almanya vergisi- gelir vergisi % 47 satis vergisi % 19 satisi tr de yaptin ..ama gelir oldugu icin 47 cart diye giriyor..almanyada 6 aydan kisa bulunanlara yok ama 6 ayi gecmissen kesiveriyorlar..mis tabi ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 İşte olay burda ev satıp parayı yurt dışına olabildiğince kayıpsız çıkarıp orada ev almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 dana22 said: esasinda sisteme nasil sokulacagi onemli..yani atiyorum istanbulda ev sattin saf tc vatandasisin ..para bankada gittin euro aldin 1 mil euro etti filan..bunu atiyorum almanya ya nasil transfer edeceksin kirpilmadan.. almanya vergisi- gelir vergisi % 47 satis vergisi % 19 satisi tr de yaptin ..ama gelir oldugu icin 47 cart diye giriyor..almanyada 6 aydan kisa bulunanlara yok ama 6 ayi gecmissen kesiveriyorlar..mis tabi ki.. Oyle bi vergi kesintisi olamaz da, hani diyelim almanya yapiyo. Cek parayi isvicreye, al arabaya nakidi gotur almanyaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Bi de ev alacaksan zaten her turlu adamin bankasina gecersin trden swiftle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Yani diyelim 3-5m $ çıkaracaksın, swift'le çıkarmak yine öküz gibi para kesmelerine neden olmaz mı? çıkarabiliyor musun ki yüksek meblağ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar