Valthon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Selam, Bana bitirme projem için bi tane Raspberry pi lazım. Yapacağım şey SPI kullanarak sensörden (gerçek zamanda) veri çekmek, o verileri python ile ufak tefek (yine gerçek zamanda) işlemek, ve bluetooth/wifi/vs. ile bir yerlere (you guessed it; gerçek zamanda) göndermek. Sensör siparişini bugün veriyorum, ama raspberry pi edinmem lazım. Nereden alayım; distribütörümsülüğünü yapan, elinden çıkarmak isteyen, fazladan olup satmak isteyen birisi, birilerinin arkadaşları, tanıdıkları, vese olan, veya bana "git şurdan şunları al" işini görür tadında tavsiye verebilecek biri var mıdır acaba? Laptopum falan da yok bu arada, sadece masaüstüm ve galaxy s6'm var. Raspi'yi üstünde çalışmak için bunlardan biriyle arayüzlemem gerekiyor, şayet ekranına klavyesine falan verecek param yok. Nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok. Google'a yazmadan önce buraya yazmak istedim çünkü paticik rules. Teşekkürler, lütfen trollemeyin (trollediler)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 http://www.samm.com/tr/raspberry-pi.html Bunlar satiyor. 3 ve Zero W var ben de. SSH ya da RealVNC (normalde ucretli bu ama RPi icin ucretsiz) kullanacaksin baglanmak icin. Debian calisiyor genelde, ama Arch da yukleyebilirsin.
Valthon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 http://www.samm.com/product/1448/raspberry-pi-3-starter-kit.html http://www.robotistan.com/raspberry-pi-3-kombo-kit-raspberry-pi-3-muhafaza-kutusu-adaptor-sd-kart Şunla şunun kutudan başka ne farkı var? Robotistan'dan almayayım mı illa samm mi? Edit: Teşekkür ederim bu arada, SSH'ın varlığı tamamen aklımdan çıkmış. Daha önce kullandım da üstelik. Panik moddayım birazcık.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Samm resmi, sorun cikarsa garanti filan daha net olur. Bir de kutu oradaki daha iyi sanirim, resmi kutuyu kullaniyorum ben gerci ikisinde de. Bir de eger cok fazla sey derleyecek, yeni kutuphanelerle calisacaksan Arch daha iyi olur Debian'dan.
Valthon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Teşekkür ederim. Samm'den alacağım. Debian işimi görecektir, yapacağım şeyler çok basit çünkü tek ihtiyacım olan şey python ve default kütüphaneleri.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Duz Debian yuklemeyeceksin bu arada. Raspbian diye kendi dagitimi var, Pixel ve Lite diye iki surumde geliyor. Pixel DE ile geliyor, oteki headless. SSH ile baglanmak icin de /boot klasoru icine ssh diye bir dosya koymalisin. Yoksa baglanmaz.
Valthon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2017 Tmm saol. Bi sorum olursa yine buradayım <3
Valthon Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2017 https://puu.sh/vQvb5/74e94a4d08.png +rep GERGE Raspbian Pixel önyükleme istedim, kontrol edemiyorum tabi vaktim yok şuan.
Öne çıkan mesajlar