bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2017 arkadaşlar selam, son zamanlarda artan projelerden dolayı ara yüz kesimlerini kendi ekibimizle yetiştiremez hale geldik. freelance olarak dışarıya sürekli iş veriyoruz, patide de bu konuyla ilgili alakalı arkadaşlarımız varsa fırsatı değerlendirsin isterim. işleyiş genel hatlarıyla bizim çalıştığımız yazılım ajansı üzerinden işleyecek. ben işleri direkt onlara veriyorum, onlar da size brief veriyor olacak. direkt kontağınız onlar olacak, talepler onlardan gelecek ve sorularınızı onlar yanıtlıyor olacak. eğer şirketseniz ödemeyi direkt çıkartabiliyoruz fakat şirket değilseniz nakit olarak ödeme yapamıyoruz. çalıştığımız ajans üzerinden ödeme alabilirsiniz fakat malum kesintilere maruz kalarak (ödedikleri vergileri düşecekler). bu durumda iş biter bitmez ödeme alamıyorsunuz, her ay kestikleri faturaya sizin işlerini de dahil ediyorlar. faturanın bize ulaşmasından sonra 15 iş günü içerisinde onlara ödeme yapılıyor, size gelmesi bazen bir aya kadar uzayabilir ama paranız kalmaz yani garantisi benim. 3 yıldır çok fazla dışarıya iş verdik, kimsenin 1 kuruşu kalmadı. tasarımcımız psd veya fw uzantılı tasarımları hazırlıyor, ben bununla ilgili yazılım ekibini briefliyorum onlar da size sizinle ilgili bölümünü briefliyor. revize ıvır zıvır olabiliyor, ondan biraz esnekliğiniz olması gerekiyor. ilk başlandığında ten uyumu sağlanana kadar biraz zorlanabilirsiniz ama uzun vadeli ek gelir isteyen arkadaşlar biraz dirayetli olacak. herhangi bir kurgu ve tasarım çalışmanız istenmiyor, her şey hazır geliyor. deneyimli arkadaşlar arıyoruz, ek iş olarak yapabilirsiniz. bizim çalıştığımız arkadaşların çoğu hali hazırda ajanslarda full time olarak çalışıyorlar. burada önemli olan çok sağlam bir iş etiğinizin olması. işini yarım yamalak yapan, verdiği zamanlamayı tutturmayan, yanlış zamanlama veren ve sonrasında sürekli ek zaman isteyen arkadaşlarla çalışmıyoruz. kimse hızlı olsun diye sizi sıkıştırmaz. siz bir zamanlama verirseniz onu kabul ederiz veya etmeyiz projenin kapsamına göre. teslim edebileceğinden daha kısa süre vermeniz size uzun vadede kazanç sağlamaz tam zıttı bir daha iş almamanıza sebep olur. bu konular zaten işin zort dediği yer, sektörde olanlar biliyordur. bunları oturtmadıysanız hiç değerlendirmeyin ilanı. fiyatlama konusunda standart bir regulasyon yok. teklif bazlı ilerliyor. kapsama göre zamanlama ve fiyat geçiyorsunuz ona göre dönüş sağlıyoruz. deneyim bu noktada çok önemli, yaptığımız işler state of the art işler değil fakat kadınlara yönelik tasarımlar olduğu için çok incik cincik detaylı olabiliyor. genel olarak site dergi kafasında bir tasarıma sahip olduğu için standartlar pek yok, her sayfa yeni bir iş gibi geliyor. ekiptekiler tatlı insanlar (en azından sizin muhattap olacaklarınız) şimdiye kadar kimseden şikayet duymadım. o konuda sorun yaşanacağını zannetmiyorum. herkes işinin sorumluluğunda freelance çalışıyor olmalarına rağmen, bu tarz insanları tercih edip sadık kalıyoruz genel olarak. projenin başından beri memnun kaldığımız kimseyle bağımız kopmadı hepsi 3 yılı aşkındır bizden iş alıyor. bazıları yurt dışına gitmiş olmasına rağmen. ilgilenen arkadaşlar benimle iletişime geçebilir. portföy istiyoruz öncelikli olarak. hangi projelerde ne işler yaptığınız bizim için önemli. iletişime geçerken portföyü de paylaşırsanız değerlendirme için ben aracı olacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar