khala Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 mj den sonra wilt chamberlain [Bu mesaj khala tarafından 29 Ocak 2005 14:17 tarihinde değiştirilmiştir]
sirplayA Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mj den sonra GARNETT :)[signature][hline]Mrt
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 gördüğüm ve izlediğim kadarıyla Mj..sonrasında ise kobe,t-mac..vs.vs..geliyo... Bi soru sormak istiyorum neye göre en iyi??[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Apache, 08 Ocak 2005 21:45 tarihinde demiş ki : -kertenkelenin orospusuna ne denir? kertilenkele | Mail | :[email protected]
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 lebron şu anda mj e yakın istatistikler yakalıyor ama takımına maç kazandıramıyor demişsin.mj kaç seneler sonra takımını adam gibi bir takm yapabildi hiç hatırlamıyormusunuz.takım 88de pippen ,grant ve rodman ın gelişinden sonra adam gibi takım oldu.tek başına mj hiçbir şey yapamazdı.Kaldıki lebron gibi mj den cok daha genc yasta lige giren bir adamın takımına maç kazandırma etkisine farklı açılardan bakmak lazım. yıl 84-85 mj 21 yaşında chicago:38 win 85-86:30 win 86-87:40 win ve rodman,pippen,grant geldiği sezon 50 galibiyet[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ve lebron liseden gelmiş bir çocuk şu anda ve hiç kimse ondan ,takımına 50 galibiyet falan kazandırmasını beklemiyor[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Gene geleneksel sosti cevabı vereceğim. Maç başına en falza sayı: 1. MJ (30.1 W.C. ile ayni) 2. Wilt Chemberlain (30.1 kariyer, 44.8 sayı/oyun sezonu vardır) 3. Elgin Baylor 4. Allen Iverson 5. Jery West 6. Shaq Toplam sayı: 1. Kareem Abdul-jabbar 2. Karl Malone 3. MJ 4. Wilt Chaberlain 5. Moses malone Toplam süre: 1. Kareem Abdul Jabbr 2. Karl Malone 3. Elvin Hayes 4. Wilt Chamberlain 5. John Stockton Reb.Per Game 1. Wilt Chamberlain (23 RPG. Bu kariyer ortalaması dikkatinizi çekerim!!! 2. Bill Russell 3. Bob Pettit Toplam reb. 1. Wilt Chamberlain 2. Bill Russel 3. Kareem Abdul-Jabbar 4. Elvin Hayes 5. Moses Malone Herkesin hiç şüphesiz MJ demesini doğal karşılıyorum. Ancak dünyanın gelmiş geçmiş en önemli basketbol oyuncusu Wilt Chamberlain'dir. Lütfen şu statlara bir göz atın. 1. MJ dünyanın basketbola ilgi göstermesinin en önemli sebeplerinden birisidir. 2. MJ bir yıldızdır. Sportmendir. Örnek bir insan iyi bir takım lideridir. 3. Çok önemli bir SPORCUDUR. Ancak lütfen, en İYİ OYUNCU ise soru cevap Wilt Chamberlaindir. Cankhan daha iyi bilir NBA tarihini de inceliyor. Bu benim kişisel görüşüm değil, otoritelerinde ortak kanısıdır. Eğer soru kim en çok sevilmiştir. Kim'in en çok hayranı olmuştur olsaydı, evet, yanıt MJ olurdu.[signature][hline]COH: AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45 Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34 TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 istatistiklerin seni en yaniltacagi yerdesin sostizm... Majestelerinin oynadigi donemdeki basketbol anlayisiyla Chamberlain'in oynadigi donemdeki basketbolun arasinda daglar kadar fark var...[signature][hline]"And today I know there's so much more I can be"
screamer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Chamberlain ın oynadığı dönemde Chamberlain ın yarım metre yaklaşabilecek oyuncu bile yoktu.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
-Mandrake- Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 en iyi oyuncu MJ dir bencede, bu tanımın içini herhangi bir sporda Mj in basketbolda doldurduğu kadar çok dolduran sporcu enderdir ve yanlış anlaşılan birşey var bence Mj en iyi oyuncu ama mj den çok daha yeteneklileri vardı belkide ama çok yetenekli olmak en iyi olmak için yetmez ,kaç tane oyuncu biliyosunuzki mj kadar son saniye basketi atsın maçı kazandırsın ehe hangi maçtı hatta hatırlamıyorum yine son saniye sayısı atmıştı kazandırmıştı,maçtan sonra karşı takım oyuncusu "bunu o kadar çok yapmıştı ki yine yapabileceğini biliyordum ama bu sefer yapamaz diyodum yani bi kere kaçırması lazımdı ama kaçırmadı :)" diyodu yani olayı belkide parçaya bölersek yetenek iyi bir oyuncu olmanın %60 ını oluşturur,profosyonellik,soğukkanlılık,oyun görüşü oyunu okuyabilme ,baskı anında takımı sırtlayabilme kontrol etme,konsantrasyon gibi zihinsel yetenekler aslında göründüğünden daha önemlidir. geçen boston celtics in eski zamanları gösteriyodu nba tv de ehheh bill russel her maçtan önceki akşam hasta olurmuş, ama hırstan :) , o kadar önem verirmişki hastalanırmış maçı dşünmekten.[signature][hline]ama kopuktu kopuktu zincir olduramadım......
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 istatistikler hiç kimseyi hiç bir zaman yanıltmaz dostum.Ama geçmiş ile şimdiyi karşılaştırırken objektif olabilmek çok zordur.Sizin mantığınıza göre 1930 larda ki owens ın 10:20 lik rekorları,bugün bir şey ifade etmiyormu?Sadec bizim yaşadığımız,gördüğümüz zamanımı tüm zamanların gecerli zamanı ilan edeceğiz.O zaman Roma imparatorluğuda dünya,yokluk içerisinde iken,50 cm lik kılıçlarla dünyaya hükemtti ama birde gelsinlerde şimdi biz yensinler bakalımmı diyeceksiniz yani?Moğollarda üstün yay teknolojisi ile hüküm sürdü ama şimdi olsalar beş para etmezlermi?.İstatistik her zaman gerçekleri gösterir.Bu yazıları yazan arkadaşların 20 yaş ve altında olduklarına eminim.Ve kendi seyrettiğim nbaden bir takım iddialarda da bulunuyorum.84 87 boston,1987 88 lakers,89 90 pistons.Bu takımlar şu günkü ligde olsa,ligin dördüncüsünü tahmin edersiniz ancak.Clyde drexlerin,hakeemin,k.malone,m.malone'nin,Barkley'in,English'in,Thomas'ın,Bird'ün,Worthy'nin vs vs vs vs vs..maçlarını zamanında takip etmeyenler,bu konularda yorum yapmamalılar.Yaptıklarında BU işi bilenler ciddiye almaz(ben alıyorum) 1984 yılının all star maçının video kasedini 10 gün sonra elde etmiştim.Arada bir adamı anons ettiler,adam sahada yürüyor takım elbiseleriyle falan.Ulan dedim bu ne(o zaman yaş 10)Geçsin de smaç yarışması falan olsun diyorum.Adama inanılmaz bir tezahürat var.Yer yerinden oynuyor İnanın ben o kadar coşkulu tezahürat görmemişitim.zaman geçti ciddi olarak araştırıyorum basketbolu(bir taraftan da oynuyoruz)Size bu topic altinda kısaca bahsettiğim gibi Koskoca bir nba sezonunu tripple double ortalamasıyla bitiridğini öğrendim.Bu istatistik bir şey ifade etmiyormu size?siz pippen olmasaydı,bulls bu kadar şampiyonluk alabilirmiydi zannediyorsunuz?Yani laf nereye geldi.Neredeyse eski dev oyuncuları karalamaya çalışan(kesinlikle bilmediklerinden) birileri yüzünden,MJ i karalayan adam olup çıkacam şimdi.Genç arkadaşlar.Meraklı olduğunuz konularda,o alana emek vermiş eski üstadları araştırın,tanıyın.Benzer biçimde,utanmadan Metin Oktay için de,şimdi olsa bugünkü futbolda o kadar göze batmazdı,o golleri atamazdı diyenler var.İnsan nasılda tüm evreni kendisi ve kendi zamanı etrafına oturtabiliyor böyle.Yazık.Yani wilt,bugün yaşasaydı ve oynasaydı.2,15-20 arası boyunda,upuzun kollarıyla,sırım gibi,süper atlet,boyuna göre extra hareketli,20 li yaşlarda bir basketbol ustası,bu ligde tam performans oynasa 20 reb. ortalama yakalayamazmı?bundan 10sene önce rodman 2 metre boyuyla 18.7 rebound ortalaması yakalamış ve 4 5 yıl 18-16 arası tutturmuş bir adam değilmiydi.Neden ve hangi mantıkla,bir arkadaşımızın sizlerle paylaştığı eski istatistikleri küçümsercesine yorumluyorsunuz.O istatistiklerin insanı yanıltabileceğini nerden çıkartıyorsunuz?[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 laf salatasi yapmamak lazim, ben istatistikler bisi ifade etmiyor demedim, istatistikler burda yaniltir dedim... basketbol anlayisinin siyahla beyaz kadar farkli oldugu iki donemin oyuncularinin istatistiklerini karsilastirip "x kisisi y kisisinden daha kraldir ahanda sayilar bunu gosteriyor" demek yanlistir...[signature][hline]"And today I know there's so much more I can be"
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 o zaman basketbol anlayışının "siyahla beyaz"kadar farklı olduğunu belirttiğin iki dönemin arasındaki farkları bize açıklar,bizi aydınlatırmısın?bu arada istersen salata yap,fark etmez,okuyanlar salata olup olmadığını anlar nasılsa.mj ve chamberlain'in kariyer maç başı top kullanma sayıları eşit.o ozamanın kralıymış,buda bu zamanın.(kral benim sözcüğüm değil)ona ne kadar top kullanma hakkı verdilerse,jordan ada o kadar vermişler.Bu arada ben şahsen,hala bir tane en büyük oyuncu seçimi falan yazmış değilim[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 ben sana,istatistikler birşey ifade etmez,dedin demedimki.Hala söylüyorsun,yanıltır diyorsun. Bak dostum.İyi bir takımın,çok kötü gününde olduğu bir maçtaki istatistikleri,o takımın genel durumunu bilmeyenleri yanıltabilir.İnsanların kariyer istatistikleri hiç kimseyi yanıltmaz[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 bende yazmadigimi hatirlatirim istatistik mi karsilastiracaksin? jordan ile barkley'nin istatistiklerini karsilastir bird ile johnson'in istatistiklerini karsilastir chamberlain ile big o'nun istatistiklerini karsilastir chamberlain ile jordan'inkileri karsilastirma 3luk diye bir seyin olmadigi, defansin d'sinden bahsedilmeyen donemlerin oyuncusuyla, yakin tarihin oyuncusunu istatistiksel olarak karsilastirmayin, kisilik olarak karsilastirin, hirslarini karsilastirin, "The Shot" ile "100"u yani "o an"lari karsilastirin, ama sayilara girmeyin... yoksa chamberlain'i kucuk falan gormuyorum, saygim sonsuz, onunde de egilirim... ama bugun birakin chamberlain'i, tanri inse sahaya bugunku oyun mantaltesiyle bir sezonda 50.4 ppg ortalamayla oynayamaz...[signature][hline]"And today I know there's so much more I can be"
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 insanlarin kariyer istatistikleri tabii kimseyi yaniltmaz... ama iki farkli donemin iki oyuncusunun kariyer istatistiklerini "karsilastirmak" yaniltir, sanirim burda anlasamiyoruz[signature][hline]"And today I know there's so much more I can be"
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 said: HellHound, 30 Ocak 2005 02:37 tarihinde demiş ki: istatistik mi karsilastiracaksin? jordan ile barkley'nin istatistiklerini karsilastir bird ile johnson'in istatistiklerini karsilastir chamberlain ile big o'nun istatistiklerini karsilastir chamberlain ile jordan'inkileri karsilastirma Malesef buna katılamayacağım. Kimse burada kalkıp da MJ kötü oyuncu demez diyemez. Ancak bir oyuncu 3 sezon 3 kere üst üste MVP seçilip, hem sayıda hem reboundda yıllarca lig lideri olup (bu arada 30küsür yıl sonra KG yaptı geçen sezon hem reb. meh sayıda lig lideri oldu), Play off'larda takımını sırtlayıp boyalı alanı tek başına domine etmişse bunu "eskiydi o zaman kolaydı " diyip silip atamayız, öyle değil mi? said: 3luk diye bir seyin olmadigi, defansin d'sinden bahsedilmeyen donemlerin oyuncusuyla, yakin tarihin oyuncusunu istatistiksel olarak karsilastirmayin, kisilik olarak karsilastirin, hirslarini karsilastirin, "The Shot" ile "100"u yani "o an"lari karsilastirin, ama sayilara girmeyin... yoksa chamberlain'i kucuk falan gormuyorum, saygim sonsuz, onunde de egilirim... ama bugun birakin chamberlain'i, tanri inse sahaya bugunku oyun mantaltesiyle bir sezonda 50.4 ppg ortalamayla oynayamaz... Bunu nasıl söylersin? Savunma o dönemde deliler gibiydi, fauller bugünkü gibi çalınmıyordu. Gene istatistik konuşacağım ama, FT'ları istatistiklerden çıkartınc PPG ve toplam sayıda MJ ÇOK ÇOK gerilere düşüyor. İstersen rakamları da alıp yazabilirim buraya. Yani W.C. o kadar sayıyı dayak yiyerek, ve FG ile buldu. Evet 3 sayı da yoktu. 2'ser 2'ser ve çoğu FG ile. Robert perish'i falan anımsarsın, boyalı alan savunması neredeyse güreş gibiydi :). Hay allah tartışma ilginç bir hal aldı. Cankhan'a katılıyorum ben de. MJ DÜNYA SPOR TARİHİNİN en büyük sporcularından birisidir. Ama eski dönemlerin yıldızlarını küçümsemek büyük bir yanlış olur. Gene de patide basketbolun her yönünün, düzey bozulmadan, medeni bir şekilde tartışılmasından çok hoşnutum.[signature][hline]COH: AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L45 Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L34 TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L18
micha Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Lery Bird[signature][hline]fizban, 02 Kasım 2004 20:31 tarihinde demiş ki: fenerde eksik nobre var, ama fenerde umut yok :)
Wrathchild Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 istatistik sahada yapılan her şeyi yansıtamaz t-mac in istatistikleri çok iyi olabilir ama maç içinde önünden geçen topa o an morali bozuk die atlamıosa bence asla büyük bir oyuncu diildir iyi oyuncu yine olabilir ama büyük oyuncu olmak çok farklı şeydir istatistiklerle sadece iyi bir oyuncu olduğuna karar verebilirsin onun büyük bir oyuncu olduğunu anlamak için onu seyretmen gerekir bence nba in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu jordan olmayabilir(oladabilir) ama en büyük odur onun yaptıklarını kimse kolay kolay tekrarlayamaz ayrıca en iyi kategorisinde de ilk sırada olabilir çünkü sahada her alanda çok iyi iş yapabilen çok fazla oyuncu yok iyi şutör iyi asistçi çok iyi bir skorer iyi bir lider gerektiği zamanda iyi bir oyun kurucu iyi bir savunmacı ve estetik açıdan onu izlemek çok güzel smaçları pasları top sürüşü bile çok iyi ona rakip kolay kolay gelmez bence ama yine de nba de daha birçok iyi oyuncu var ama jordan a da hakettiği övgüyü esirgememek lazım bence
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 ben Wilt'in en hbüyük olduğunu düşünmüyorum.! tane oyuncuyu bu şekilde nitelendirebilmem imkansız.Ayrıca o zamanlarda 3 sayı siteminin olmaması,tamamen pota altından oynayan bir adamın işini zorlaştırırmı,kolaylaştırırmı sence?Ne demek istediğini anlayamadım.Mesela Shaq,bir iki sene öncesinde,kendini zorladığında(play off lar,finaller de dahil)40+ sayı ve 15-20+ rebound yapabiliyordu.Hemde üsrtüste maçlarda.Ama şimdi birisi çıkıp,15 20 sene sonra,ya bu adamlar o zaman yapıyordu,şimdi olsa nerdeeeee. Dese ne diyeceğiz onlara.[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 o sadece oynanan basketbolun farkliliklarini anlatmaya calistigim bir ornekti... dedigim gibi benim de Chamberlain yada jordan en iyidir diye bir iddam yok, sadece ikisinin istatistiki olarak karsilastirmasinin yaniltacagini soyluyorum... bunu ornekle aciklayayim en iyisi Dikkat! assagidaki karsilastirmalar, sostizm'in yaptigi sekilde iki farkli donemin oyuncularini istatistiki olarak karsilastirmanin ne kadar yanlis oldugunu aciklamak icin yapilmistir. Kimsenin oyununu kucuk gormemekteyim, dedigim gibi Chamberlain'e de saygim sonsuz... [hline] Yukarda da belirtildigi gibi Wilt Chamberlain 14 sezonluk kariyerinde 30.1 sayi ortalamasiyla oynamis, bu konuda NBA'de yuzdelik bir farkla MJ'den sonra gelen 2. oyuncudur... Bununla birlikte Chamberlain, sezon basina 50.4, 44.8 gibi efsanevi ppg ortalamalariyla oynamistir... Eger bu mukemmel tabloya bakacaksak olursak bu tip tek sezon ortalamalarina ragmen 30.1 kariyer ortalamasi getiriyorsa, gercekten kotu performans gosterdigi sezonlar olmalidir. Gercekten de kariyerinin son sezonlarinda 13.2, 14.8 ppg gibi ortalamalarla oynamistir buna gore 14 sezonluk kariyerinde, bir sezonda en dusuk ortalamasi 13.2 en yuksek ortalamasi 50.4tur... Yani Wilt Chamberlainin PPG Intervalli [13.2:50.4] sayilari arasinda yani 37.2 sayilik bir yelpazededir Bununla birlikte MJ ayni kariyer ortalamasiyla 15 sezon oynamistir, en dusuk PPG ortalamasi 20, en yuksegi 37.1 buna gore, PPG Intervalli [20:37.1] yani 17.1 sayilik bir yelpazededir. Bu sayilarin bize verdigi sonuc sudur, kariyerinin bir noktasinda Chamberlain muthis bir sayi tehditiyken sonlara dogru ayni basariyi gosterememistir. Buna karsilik MJ katkat daha istikrarli bir sayi ortalamasina sahiptir, iyi sporcu ciktigi zirvelerle degil o zirvelerde tutturdugu istikrarla olculmelidirki burda MJ'nin daha ustun oldugunu goruruz... Yukardakiler sezon ortalamalari... Basketbol seviyesinin bir kat daha yukseldigi playoff ortalamalarina gelirsek gorecegizki MJ'nin ustunlugu tartisilmayacak derecede. Zira Chamberlain'in Playoff sayi ortalamasi 22.5 PPG, en dusuk ortalama 10.4 en yuksek 37, bu da 26.6 sayilik bir yelpaze eder... MJ'ye baktigimizda 33.4 ppg ortalam, 43.7 en yuksek 29.3 en dusuk, soz konusu olan sayi yelpazesi 14.4... Kisaca MJ sadece daha istikrarli degil ayni zamanda, daha etkili (Bu arada Chamberlain'in 160 MJ'nin 179 playoff maci yaptigini ekleyeyim) Ikinci onemli istatistiki veri reboundturki MJ burda Chamberlainin rakibi dahi olamaz, zaten oynadiklari mevkiler de bu konu da her hangi bir rakipligi firsat vermemektedirler... Can alici ve bu tip tahlillerin neden yaniltici olabilecegi konusundaki kisma gelince... Bir oyuncunun defansif etkinligini istatistiki olarak olcmek mumkun degil, eger istatistiklere bakarak bir yere varmak istiosak. Bu yukardaki ornekte soyle bir yere variyoruz... 3 istatistik'e bakmaliyiz Defansif Reboundlar, top calmalar ve bloklar... Wilt Chamberlain'in oynadigi donemde Defansif/Ofansif rebound ayirmasi yok, en azindan istatistiklere bu sekilde gecmiyor... Yani Wilt Chamberlain'in 22.9 rebound ortalamasindan kaci defansif bir fikrimiz yok... Diger istatistiklere gecelim: Blok... Chamberlain 7'1"lik bir center... Kariyerinde koydugu toplam blok + top calma sayisi... 0 (yaziyla sifir), evet 1973-1974 sezonuna kadar NBA'de blok ve top calma istatistikleri tutulmuyor, Chamberlain 'in oynadigi son sezon 72-73... EGER varolmayan dolayisiyla yaniltici olan bu istatistiklere bakarsak Chamberlain'in defansif agirligi YOK! NBA tarihinin gelmis gecmis en iyi oyuncularindan birinin defansa katki yapmamasi olanakli mi? Istatistikler bunu gosteriyor... Buna karsilik kariyerinin son 2 senesinde 2 kere All-Defensive First Team'e secilmisligi var Chamberlain'in... MJ 9 kere secildi, Chamberlain gibi bi oyuncu nasil olur da 2'den fazla secilmez? Cunku kariyerinin basinda NBA'de "All-Defensive First Team" diye bir sey secilmiyor (eger hayir efendim seciliyor derseniz site verin zira hic bir kayida rastlamadim), Defensive player of the year'in secilmeye baslanmasi da, Chamberlain emekli olduktan yillar sonra... Sanirim bu soz konusu donemler de defans'in ne kadar uvey evlat olarak goruldugunu kanitliyor. Aldigi oduller ile, tutulan istatistiklerle, MJ, Wilt Chamberlain'den kat kat daha iyi bir defans oyuncusu gorunumu sergilemekte!!! Sizce bu haksizlik degil mi? Sayilar burda bizi yaniltmiyor mu? [hline] Goruldugu gibi istatistikler bir oyuncunun nasil bir basketbolcu oldugu kousunda basarili bir fikir edinebilirsiniz, ama o istatistiklere gore iki farkli donemin iki farkli oyuncusunu karsilastirirsaniz, alacaginiz sonuclar yaniltici olur... Bu yuzden dedigim gibi basketbolun farkli oldugu iki donemin oyuncularini, karsilastirmaya kalkacaksniz sayilarla diil, yaptiklariyla, cevresindekilere etkileriyle, oyuna olan katkilariyla komple karsilastirin... Istatistiklere bakarak gelmis gecmis en iyi oyuncu x yada y'dir demeyin[signature][hline][i]"And today
zaidral Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 ilk kez chamberlein bi maçta blok koyduğu için maç durmuş ve hakemler ne yapacaklarına karar verememişler diye biliyodum ben?[signature][hline]En refresh
BssM Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 MJ tabiki inanılmaz bir oyuncu tartışılmaz ama ukalalık yapmak gibi olmasın basketbol bir takım oyunudur ve bunu en iyi yapanda Magic Jonhsondı
CANKHAN Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Chamberlain ve mj'in istatistiklerini,aynı sezonda oynamış oyuncularınki gibi değerlendiren birisi varmı burada?Vrsa ben yada Sostizm değiliz.Aynı sezonda oynayan,şampiyon takımın iki ası,Shaq ve Kobe için bile,hangisinin daha iyi olduğu yönünde yapılan tartışmalar sonuçsuz kalmıştı.Çünkü bu iki isim ve benzerleri karşılaştırılamaz.Yani birisi çıkıp bu sezonun en değerli oyuncusu kim dediğinde bile NBA koç,yazar vs vs leri tarafından yapılan oylamada pek çok farklı yorum ortaya çıkıyor.Bir arkaşımız,gelmiş geçmiş en iyi kim diye bence cevabı olmayan bir soru ortaya atınca,tabiki eskileri bilen,gören yada en azından araştıran insanlar;gözden uzakta kalmış,anılarda yaşayan bir takım dev oyuncuları,onları bilmeyen ve o zamanları bu zamanlarla karşılaştırılamayacak kadar basit olarak yorumlayan kişilere karşı savunmak,anlatmak durumunda kalacaklardır.Yaptığım şey bu.[signature][hline]CoH:CONTRALLER lvl 21 illusion/radiation controller
Bonjo Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2005 valla chamberlaini izleme fırsatım olmadı anca nostaljik maçlarda gördügüm kadarını biliyorum... ama majesteleri çocuklarıma anlatabilecegim bir numaralı efsandedir... ayrıca shaq da yaşayan bir efsane bence...[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL Anelka at the double as City win 4-0
Syn Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 MJde bide Kareem Abdul-Jabbar gibi geliyo sanki..
Öne çıkan mesajlar