Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LG Flatron IPS225 Monitor Sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar, hali hazırda uzun süredir Monster Laptopımla kullandığım ASUS Monitorum bir anda görüntü vermeyi kesti.

Monitorun HDMI girişi bozuk olduğundan DVI to HDMI kablo ile laptopa bağlıyordum. Aynı kablo ile diğer bilgisayarlarda görüntü veriyor. Bilgisayarımı başka monitorlere bağlarsam bilgisayarım da görüntü veriyor. Ama ikisini birbiriyle çalıştıramıyorum şu anda.

Görüntü bağdaştırıcılarından baktığımda monitorun bağlı olduğunu görebiliyorum. Bilgisayar monitoru tanıyor ama görüntü gelmiyor bir türlü. Anladığım kadarıyla frekans uyumsuzluğu gibi bir şey söz konusu.

İnternette bu sorunu araştırdığımda kimse çözümünü bulamamış gidip yeni monitor almışlar.Bu sorunu daha önceden yaşayan ya da çözümünü bilen var mı?

Not: Ekran kartım GTX 970M ve driverlar güncel.
Mesaj tarihi:
Tabi detay sebebini sorarsan bilmiyorum ama mesela aynı HDMI kablo bilgisayarımla monitor arasında çalışmıyor. TV-PS arasında çalışıyor. TV-bilgisayar arasında da çalışıyor. PS-monitor arasında çalışıyor.

Böyle de garip bir durum bu kablolar.
Mesaj tarihi:
Bende sorunun kablodan olduğunu düşünüyordum ama aynı kabloyla başka bilgisayarlarda çalışıyor. Ayrıca HDMI kablosunun ucuna HDMI to DVI dönüştürücü takıp öyle denedim o şekilde de sonuç alamadım.
Mesaj tarihi:
Holy said:

İşte dedim bak benimdeki kablo sadece bilgisayardan monitöre çalışmıyor.

Başka kablo deneme imkanın varsa ilk onu dene.

Selam Holy, gittim başka ekran ve sağlam bir HDMI kablosu satın aldım. Şu anda laptopa takınca HDMI ile 60 Hz'de görüntü titreyerek geliyor. 50 Hz'e alırsam titreme geçiyor ama görüntü arada bir gidip gidip geliyor ve kayıyor. Bu konuda bir bilgin var mı?
Mesaj tarihi:
Çok bir bilgim yok ama değiştirmediğin tek şey laptop olduğuna göre HDMI çıkışında problem olabilir?

Gerçi ben hiç HDMI çıkışı bozulan laptop duymadım.
  • Yeni Oluştur...