Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

satılık lenovo thinkpad t420 (hackintosh edisyon)

Artariel

Öne çıkan mesajlar

i5 2520m
2x4gb ram
60gb ssd (msata slotunda)
1600x900 14" display (çoğu t420 1366x768'dir)

OS X kurabilmek için donanım kısıtlayıcı bios yerine modlanmış bios kurulup atheros wifi kart koyuldu, sleep fonksiyonundan wifi ve kısayol tuşlarına kadar os x'in her şeyi ile uyumlu. dahili bluetooth 3.0 olduğu için airdrop denedik o bile orijinal maclerle çalıştı. ciddi ciddi cihazı aylardır kapatmadım, sleep falan yerinde çalışıyor yani. ssd msata slotunda, yani 3.5" hdd slotu boş, oraya istediğinizi yerleştirebilirsiniz. sata 3 hızında olsa gerek. hatta optik drive slotu da boş, yerine hdd bay koyacaktım vazgeçtim, öyle boş boş duruyor. yaklaşık 1.5 sene hackintosh olarak kullandım, işimi de baya baya gördü. t420 sanırım mac os kurmak için en ideal laptop olabilir. içinde yaklaşık 3 saat götürebilen 9-cell batarya vardı ama onu başka bir thinkpade koymak üzere alıp yerine 1.5-2 saat kadar dayanabilen 6-cell batarya koydum. ve ciddi ciddi alet 1.5 senedir mac kurduğumdan beri en ufak hata vermedi. windows olsa çoktan bir şeyden çökmüştü. yine programlama için kullandım.

1000 tl

Sosyal ağlarda paylaş

valla ederdi. mac'ten daha modüler. hala iki boş HDD slotu var. ram 16gb'ye çıkarılabilir. bir de t420'nin cpu'su lehimli değil, libreboot bios flashlanarak i7 3720qm gibi ivy bridge cpu falan da atılabilir. bu arada termal macunu da yeniledim hazır açmışken.

aslında niye sattığımı ben de bilmiyorum, bebeğim gibi baktım alete.
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

valla ederdi. mac'ten daha modüler. hala iki boş HDD slotu var. ram 16gb'ye çıkarılabilir. bir de t420'nin cpu'su lehimli değil, libreboot bios flashlanarak i7 3720qm gibi ivy bridge cpu falan da atılabilir. bu arada termal macunu da yeniledim hazır açmışken.

aslında niye sattığımı ben de bilmiyorum, bebeğim gibi baktım alete.

Artariel said:

900tl

bu bir dramdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olsam (yüksek çözünürlük lazım değilse) bunu alacağıma X230'u alırdım. Sonradan SSD+IPS ekran takarsın mis gibi olur.

Bildiğim kadarıyla T420'de mod dışında IPS opsiyonu yok. Fakat kodlama için vs. x230 ekranı küçük gelir muhtemelen. (X230'da da mod yapmadan 1080P ekran takamıyorsunuz)
Sosyal ağlarda paylaş

t420 fhd ips mod vardı onu da takacaktım ama bu kitleri satan eleman artık satış yapmadığını söylemişti. redditte falan başlığı var, fıstık gibi gözüküyordu. hatta bu başlıkta dediğim gibi i7 3720qm takma ihtimalim bile vardı asdf, alet biraz cayır cayır yanacaktı tabi ama supportluyorsa neden olmasın. compile ederken core sayısı direkt önem arz ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...