Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs vatandaşı

masa

Öne çıkan mesajlar

Askerlik konusunu bilmiyorum

Abi sorduğumu bir cevaplarsan yardımcı olabileceğim çünkü anlamıyorum. Senin baban Kıbrıs Cumhuriyeti için başvuru yaptı mı? Yaptı ise Babaannenle ilgili bir bilgi vermedi mi? Senin babaannenin Kıbrıs Cumhuriyeti'nde kaydı olduğu kesin mi? Kendisi Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı için başvurdu mu?

Yoksa sizin başvurunuz KKTC ile mi sınırlı şu ana kadar?
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

abi dengeler bozulmasin diye rumlar takoz koydurdu..roc u geri getirecekler anlasmaya gore belli oranda atiyorum 2 ruma 1 turk vatandas isteniyor..kktc pass li herkes geri gonderilecek vs vs..o yuzden vatandaslik vs beklemeyin bence..

Eskiden KKTC vatandaşlığı peynir ekmek gibi verilirdi de şu an öyle değil o yüzden almak zor. Zaten bu amaçla almak isteyen de geç kaldı. Bugün alan Kıbrıslı biri ile evlenmedikce Kıbrıs Vatandaşlığına sahip olamayacak.

Çözüm zor. Bu sene de olmazsa çözüm gg. Gelin başvurun 2040'da çözüm olursa AİHM'e başvurursunuz 20 sene yaşadım burda ben hede hödö lel
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

Askerlik konusunu bilmiyorum

Abi sorduğumu bir cevaplarsan yardımcı olabileceğim çünkü anlamıyorum. Senin baban Kıbrıs Cumhuriyeti için başvuru yaptı mı? Yaptı ise Babaannenle ilgili bir bilgi vermedi mi? Senin babaannenin Kıbrıs Cumhuriyeti'nde kaydı olduğu kesin mi? Kendisi Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı için başvurdu mu?

Yoksa sizin başvurunuz KKTC ile mi sınırlı şu ana kadar?

Abi hakısın düzgün ifade edemedim. Sülalede başvuranların hepsi KKTCye başvurmuş. Kimsenin aklına gelmemiş kıbrıs cumhuriyetine başvurmak. Sanırım sağladığı avantajın farkında değiller. Ya da kabul olmayacağını düşünerek başvurmamışlar. Ama evet başvuruların hepsi KKTC ile sınırlı.

Babannemin(hayatta) kıbrıs cumhuriyetinde kayıtı var mı bilmiyorum ama babanannemin annesinin(ölü) kesin var. Çünkü babannem annesinin belgeleriyle başvurmuş. O zamanlar kktc yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam. Sen KKTC vatandaşlığını alabileceksin orada sıknıtı çıkacağını sanmam. Velhasıl senin amacın Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığını da almak olmalı. Bir önceki sayfada da dediğim gibi buraya yerleşmeyi düşünmüyorsanız veya bir ev alıp burada çalışmak istemiyorsan KKTC vatandaşı olmanın bir avantajı yok. Amacınız sadece KKTC vatandaşı olmak ise şayet aşağısını ignorla.

Kıbrıs Cumhuriyeti için prosedür şöyle işliyor olması lazım.

KKTC kimliklerinizi aldıktan sonra ilk önce babaannen Kıbrıs Cumhuriyetine geçip kaydını güncelleyecek ve vatandaşlık hakkını geri alacak. Belge var mı diye bu yüzden sormuştum: Başvuru yaparken birşeyler sunması lazım ki arşivden bulup kanıtlayabilsinler Babaannenin Kıbrıslı olduğunu. Nerede doğduğunu nerede yaşadığını ailesi ile ilgili bilgi vermesi lazım. Diğer türlü zor, arşivi taramakla uğraşacaklarını sanmam.

Başvurusu kabul görüp kimliğini pasaportunu alınca resmi olarak Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olacak ve ancak o zaman içeriye baban için "benim oğlumdur" yemini vererek babanın kayıt işlemlerini başlatabilecek. Baban da o sırada yanında bulunacak.

O da tamamlandıktan sonra aynı prosedürü baban senin için uygulayacak ve sen vatandaşlık alacaksın.

Bir önceki sayfada da bahsettiğim gibi KKTC vatandaşı olmak Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak demek değil o yüzden bu işlemleri yapmanız gerekiyor.

Tabi bu sırada annen ne olacak, evlilikle ilgili belge sunmanız gerekecek mi veya ne belge sunmanız gerekecek yoksa tek taraflı baban bunu yapabilecek mi bilmiyorum.

ekleme: Türkiyede ya da KKTC'de duo askerlik yapmamak için araştıracaksın. KKTC'ye gelince soruşturursun onu asal şubede durumu anlatıp.

Güney tarafı ise Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olunca seni askere almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...