Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mortgage Transfer Mümkün Mü ?


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Biraz önemli bir konu;

Annemin üzerinde mortgage var 2.5 senesi kaldı. Mortgage'nin bağlı olduğu evde oturmak istiyorum bu yüzden o mortgageyi ben devralmak istiyorum ki o kendine yeni bir ev ile ilgili mortgage çekebilsin.

Yeni evin kredisini ben üstlenebilirim ama o benim açımdan riskli bir konu istanbula ve işime o kadar zincirlenmek istemiyorum. Ödemeleri ben gerçekleştiricem ama kredi benim üstüme olmayacak.

Neyse, annemin mortgage çekebilme limitini açmak amacıyla mevcut mortgagesini ben devralabilir miyim ?

Sağolun cevaplarınız için şimdiden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Malibu said:

Hem mortgage ı devralmak istediğini hem de krediyi üstüne almak istemediğini mi yazmışsın yoksa ben mi çok yanlış anladım bilemedim.


Ya şimdi mevcut mortgage kredinin vadesi güvenli bir düzeyde özel sektörde çalışıyoruz bugünü yarını belli olmaz. Ben bu mevcut krediyi kendi üstüme alacağım böylece annem yeni mortgage kredi çekebilecek başka bir ev ile ilgili
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üstteki.

Örnek olarak kalan borç bakiyesi 50k olsun. Annen evin sana satar (bağışlamak daha maliyetli, vergisi daha yüksektir). Sen de gidip bu ev için mortgage kredisi kullanırsın. Kullandığın tutar direkt annenin hesabına aktarılır ve kredisi kapanır.

Tabi annenin kullandığı kredi oranı bugünkünden düşüktür, ayrıca yeni kredi ile birlikte yeni maliyetler çıkacaktır vs vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...