Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güvercin/Yardım

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Sokakta bir güvercin buldum. oldukça tatlı idi. ama ağlıyordu. fazla uçamıyordu. almadım alışırım diye ama biraz yiyecek birşeyler verdim. güvercin insanlara çok yakın, sevebiliyorsunuz..
ama bıraktım eğer alırsam nerde nasıl bakarım?
daha önce bakan vs.?_[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 12)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Kuşu öldüğü için üzgündür*

Sosyal ağlarda paylaş

güvercini şu papağan kafesleri boyutunda bir tahta kutuda (parmaklıklı) çok rahat beslersin yemeğini herzaman elinden ver ve 4 5 gün salma hiç eğer kaçmaya çalışmıyorsa bırak geri gelicektir uçup dönüp

eğer sürekli korkuyorsa kanatlarına maske bandı yapıştır (şu kuvvetsiz bantlardan yolmuyor hani tüyleri boya yaparken kullanılan) uçamaz o şekilde alıştırılır zaten güvercin

su da koy tabii:) su kabını üstünden çok geçemiyeceği bi yükseklikte kaba koy ama içebiliceği kadar alçak olsun
birde çok soğuk ve çok sıcak ortama koymamak lazım oda sıcaklığı da sıcak gelir onlara güneşte almaması lazım serin hava iyidir[signature][hline]yas
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
4 kat üst komşum beslemiş yavru iken. sonra sokağa bırakmak zorunda kalmış hayata alışsın diye. 1 gece falan dışarıda geçirdi. ama tekrar geri almış. şuan onda :)
görseniz çok şeker..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 12)
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Kuşu öldüğü için üzgündür*

Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
gördüm topici dayanamadım.
benim lisedeyken 20 tane güvercinim vardı. evimiz orman bölge müdürlüğünün lojmanıydı ve müstakildi. orda güzel bi bahçemiz vardı büyük bi yuva yapmıştım. baya bi besledim. hatta gece kilidi kırıp iki kere çaldılar yılmadım yine aldım çoğalttım.
akşamüstü uçururdum kuşlarımı taklacı vardı burgucu denilen cinsten vardı anlatsam bi kitap dolar okadar zevkli beslemesi güvercini.
hepsinin sol ayağına sarı bilezik takmıştım. bi tane beyaz taklacı güvercinim vardı çok takla atardı bileziği taktıktan sonra hiç takla atmadı 3-4 gün dengesinimi bozdu artık sevmedimi bileziği, çıkardım aynı gün takla manyağı olmuştu.
bide burgucu denen cins matkap gibi döne döne gidiyodu havada çok hızlı tabi.bide bu güvercinlerin kangalı olarak tabir ediliyor. mesela atmaca geldimi diğer kuşları korumak için atmacanın önüne atıyor kendini burgularla zigzaglarla atmacayı uzaklaştırıyordu. resmen bi f16- mig29 kapışması gibi. anlatılmaz yaşanır hesabı.
bide bu güvercin piyasasındaki insanlar genelde çingen diye tabir edilen insanlar yada sanayici falan. banada nerden sardıysa sardı bu güvercin sevdası.alışverişlerde falan az yabancılık çekmedim.kazıkda yemedim hiçbi zaman kanıpta :P
bi güvercin almıştım. avcumun üstünde dururken avcumu hızlıca yukarı kaldırıp salıyodum kuşu pat taklayı basıyodu harikaydı. yumurtlamıştı kafesin ek yerinden kedi girmiş yemiş kuşu.
anlat anlat bitmez. şimdi bahçeli büyük bi evim olsa yine beslerim.[signature][hline]i love this game!
tractor pulling
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
gerçekten ağlamaz gibi gelirdi banada ancak gerçektende ağlıyorlar. çok değişik bir ağlama şekilleri var güvercinlerin..[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 42)
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Başta kuşu,tavşanı ve balıkları öldüğü için yas tutar*

Sosyal ağlarda paylaş

said:
uncla, 27 Eylül 2004 19:37 tarihinde demiş ki:
inşallah bulursun orc :( bende bugün güvercinlere yem attım bana aşırı mutluluk verio bu olay..

orta sonda eve gitmek için otobüs beklediğimiz durağın arkasında büyük bir boşluki yanda da kuruyemişçi vardı.
500 binlik yem alırdık (darı falandı sanırım tam bilmiyorum) güvercinleri beslerdik o meydanda otobüs beklerken. Meydan dediğime bakmayın o kadar da büyük değildi.
Gerçekten zevk alırdım çok hoşuma giderdi:)[signature][hline]öss nubisi
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...