Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pentagon

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

pentagona amerika füzeyi kendisi rahatlıkla atabilirdi.. fakat dünya ticare merkezine füze atamazlardı.. terör halkı etkilemek içindir.. uçakla saldırı mükemmel.. fakat pentagona füze atılması uçak düşmesinden daha mantıklı.. daha az maliyetli.. daha az fire gerektirn.. daha az can kaybı.. amaca ulaşılmıştır.. ne yani bu saldırıyı usamenin mi yaptığüını sanıyorsunuz.. füzenin düşününe kesin gözüyle bakıyoruz biz.. halk da füze olayını kabul etse, sorarlar füzeyi usame afganistandan mı attı :D füze amerikanın içinden atıldı.. herneyse bu konu hakkında şubat ortalarına doğru makalemi bitirmiş olacağım.. ozaman mümkün olursa sizlerlede paylaşırım..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Sosyal ağlarda paylaş

burada saate 700km hızla giden
kontrolü nerdeyse imkansız hale gelmiş bir uçaktan söz ediyoruz. Belki pilot bazı hayalcilerin iddia ettiği gibi yerden sadece 6-9m metre yüksekte paralel olarak çarpmayı başaramamıştır. sanırım bu kanat sıkıntısı açıklıyor, en sağlam çeliklerin dahi 1500 derecede "eridiği" göz önüne alırsak basit fizik hesabıyla neden kalan parçaları 320x280 pçözünürlükte ki resimlerde göremediğinizi de keşfedebilirsiniz. (enerji korunumu yasası)

ki kamikazenin ne kadar başarılı bir taktik olduğunu (japonların şifreleri çözülmesi) biliyoruzda.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

http://golge-i-khan.deviantart.com/gallery/

Sosyal ağlarda paylaş

said:
malcolm, 28 Ocak 2005 01:04 tarihinde demiş ki:
Fuze olayı bana biraz zor gibi geldi bunun nedeni ABD nin bunu yapamıyacak olması degil mutlaka bir goren olur diye dusunuyorum adamlar saklayamazlar.
flash animasyonunu seyrettinmi? ingilizcen varsa, son kısmında, çarpışmadan bir iki dakika sonra FBI ajanlarının bölgede bulunan tüm kameraların kayıtlarına el koyduğunu görebilirsin.. devlet politikası, bazıları bilir, bazıları bilmez, bilenler ise söylemez.. FBI ın bazı departmanları olayı kimin yaptığını araştırırken, bazı departmanları ise ABD nin geride bıraktığı kanıtları yok etmeye çalışır..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada o yarık kısım çatı kısmı.. öyle düz olması jetin girip bölümü dümdüz yapmasından değil, çatının çökmesinden kaynaklanıyor..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 28 Ocak 2005 17:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 27 Ocak 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
belki amerika gardını indirmiş olabilir, bahane yaratabilmek gayesiyle (pearl harbor) ama gidip füze falan ateşlemek...lütfen.

Ben de ABD nin hakkındaki bir çok iddianın saçma olduğuna inanıyorum ama hiç bir ülkenin siyasi ya da manevi açıdan önem taşıyan yerlerde gardını indireceğine inanmıyorum.Örneğin,ülkemizde Anıtkabir veya TBMM binası her zaman koruma altındadır.Yanılıyormuyum yoksa?Gard indiğine göre ABD birşeylere aracı olmuş...[signature][hline]---------------------------------------------------
Sıkıldım Tarih_Hastası'nın c/p lerinden!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonmax, 28 Ocak 2005 17:08 tarihinde demiş ki:
bu arada o yarık kısım çatı kısmı.. öyle düz olması jetin girip bölümü dümdüz yapmasından değil, çatının çökmesinden kaynaklanıyor..

ama güzel kardeşim
kanatlarının açık yere paralel olarak çarpıdığına dair bir kanıt da yok.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 28 Ocak 2005 21:37 tarihinde demiş ki:
ama güzel kardeşim
kanatlarının açık yere paralel olarak çarpıdığına dair bir kanıt da yok.

Sorunu tam olarak anlayamadım.Ayrıca uçak pentagona 6-9 metreden falan değil 2 metre yükseklikten çarptı bu sonradan kanıtlanmış bir şey.[signature][hline]For the Dark Gods;Kill,Kill,Kill...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 28 Ocak 2005 21:37 tarihinde demiş ki:ama güzel kardeşim kanatlarının açık yere paralel olarak çarpıdığına dair bir kanıt da yok.
iyi de güzel kardeşim pentgona uçak düştüğüne dair de bir kanıt yok.. ben de bunu söylüyorum zaten.. uçak yok ki kanadı fln olsun :)[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey daha var. Ülkelerin stratejik olarak önemli noktalarında genellikle hava savunma sistemi bulunur. Bizde örneğin, Boğaz Köprüleri, TBMM binası, Anıtkabir ve bakanlıklar böyledir. Amerika'da ise Kongre Binası, White House ve özellikle Pentagonda hava savunma sistemleri olduğu biliniyor.

Bir de Washingtonun bir çok yeri ve Pentagonun etrafı bilmiyorsanız söyleyeyim, uçuşa kapalı bölgedir. Uçuşa kapalı bölgeye de girerseniz, bir iki uyarıp cevap gelmezse sizi indirirler. Şimdi gelelim Boeing meselesine. 700 km ile geldiğini bile varsaysak, 3.5 mach yapabilen füzeler, uçak binaya ulaşamadan ona ulaşır. Tamam 3.5 mache çıkamazlar, ama uçağı vuracakları kesin. Orta boy bir Nuke-Hercules veya patriot füzesi falan yiyen ve zırhı olmayan bir Boeing tayyaresinin 700 km gibi bir hızda yere o kadar yaklaşmışken en azından dağılması veya çarpmaların etkisiyle yere sürtünmesi falan gerekmez mi? Uçak yaldır yaldır pentagona inerken, hava savunma sistemleri nerede? Göremediler demeyin, uçuşa yasak bölgeye girdiği için farkedilmiş olması lazım.

Bunu da geçtim, uçak kazalarında hiç parça kalmamış olanlar var diyorsunuz. Ben de size diyorum ki, o zaman o çimler? Yemyeşil, pırıl pırıl çimler? Etrafa saçılacak yakıtı ve patlamayı, sonra da alev almasını düşünsenize, 1500 derece sıcaktan bahsediyoruz, oysa çarpma noktasının biraz ilerisi yeşil çimen. Ki o açıda çarpmak için 6-7 metreden uçuş lazım demişler, o Boeing'în burnu ve motorları arasındaki yükseklik farkından haberiniz var mı? Yere neredeyse teğet geçecek ve 700 km bastırmak için çalışan motorların o çimleri ne hale getireceğini biliyor musunuz?

Bir de bu manevra nasıl bir ustalık gerektirir? Uçuş eğitimi almış diyorlar, uçuş eğitimi Boeingle değil, ufak uçaklarla verilir. Öyle bir deli manevra için adamın Boeingi yalayıp yutmuş olması lazım ki, o irtifaya inip yere çarpmadan binaya gömebilsin koskoca uçağı.

Bir şey daha var. ben böyle saldıran bir pilot/ terörist olsam, ne diye pentagonun YAN DUVARINA gireyim? Direk üstten/üst yandan saldırırım, hem hedefi tutturmak tümüyle mümkün hale gelir, hem de her kanada vereceğim hasar artar. Teröristlerin iyice bilgi toplayıp saldırdığını düşünürsek, neden adam tam yandan Pentagon'un tadilatta olan kısmına saldırıyor?[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel noktalara değinmişsin. Bakalım,

Pilotunda amacı dediğin gibi daha stratejik bölgeleri hedeflemiş olabilir lakin istediğini başaramamış, kontorlden çıkıp ilk duvara çarpmış olabilir.

Dikey bir pike yaparak yaklaştıysa yapıya
burda ki resimelrde de gördüğümüz üzere
dikey bir çarpışma sonucu oluşabilecek bir hasar bu, haliyle çimlerde yemyeşil değil tabii.

Dediğin hava savunmasistemleri ise, alçaktan uçtuğu için bir ihtimal egale edilmiş olabilir. ya da yine pike yaptığını farz edersek belki kanatını vurmul ama uçak dikey iltifa kaybına devam edip binada hasara yol açmış olabilir.

tabii koca uçağı nasıl pike yaptırabildiği tartışılabilir, işte ben bu noktada 6 aylık bir eğitimle bu çeşit bir manevranın yapılabileceğine inanamıyorum. dediğim gibi amerika gardını indirip beklemiş ama halkı dizginlemek için 6 ay tümlecini kurmuş olabilirler. Aslında fahrenheit'i izlediyseniz, bush verilen güvenlik rapoalrında Usame bin Ladin'in zaten böyle bir girişim içersinde bulunduğu belirtilmiş. saldırı sonrası baba bush'un destekçilerinden ve yakın ve uzak akrabası olmak üzere 24 suudi arabistan uyruklu vatandaşın yine 24 saat içersinde amerika dışına özel uçaklarıyla yasağa rağmen çıkmış olmaları, yönetiminde bu işe hazırlıksız yakalandığını gösteriyor.

özellikle de ilk saldırı haberi aldığından Bush'un suratında ki
ifade'ye bakarsak.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

Gölge-i Khan kardeşim
Yukarıdan gelip ilk duvara çarpmış olabilir diyorsun. Yalnız gösterdiğin resimler, çatı çöktükten sonra çekilenler. İlk resimlere bakarsan, çatı bölümü sağlam, duvarda delik var, sonra langıırt diye çatı çöküyor. Yani yukarıdan değil, karşıdan bir darbe söz konusu.
Normalde radarları ekarte etmek için kullanılan yöntem, çok alçaktan uçmaktır. Eskiden 200 metre falanmış taban sınırı, Pentagon nispeten daha düzlük bir bölgede ve haydi 100 metre irtifadan uçarak yaklaştığını düşünelim. Bunu ancak süper ötesi bir pilot yapar, çünkü öküz gibi yolcu uçağından bahsediyoruz. Ve bunu yaparken, sonda yine 10 metreye falan inip uçağı yere sürtmeden duvara girmesi lazım. Dediğim gibi, altı aylık, bir senelik pilotluk eğitimi ile zor yaparsın böyle bir şey. Benim arkadaşım Boeing pilotu olmaya kastırıyor, 2.5 senedir her gün uçuyor, daha yeni çömez pilot oldu, kabin görevlisi olarak(kokpitte 4. yetkili eleman, 4 taneler zaten, en çömezi, hostes mostes değil aman yanlış anlamayın) göreve başladı. Daha o uçuramıyor koca uçağı,ki pırpırlar için eğitmen brövesi var herifin. 6 aylık pırpır eğitimi almış terörist eleman 100 metreye inip radarı atlatacak, hiç sektirmeden uçuşa devam edecek, 10 metreye inip uçak gümbürdetecek... Akla hayale çok sığmayan bir senaryo.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

:)

pes ettim.

Lakin beni sıkan mevzu bir roketin nasıl yataydan çarpabileceği. Dikey Çarpması gerekmez miydi ? Gerçi çevresinde açık alan var ise belki alçaltılabilir ama öyle bir teknoloji var mı ki?

Bir bu tip bir senaryo cesaret işi degil midir ? Siz kalkışır mydınız ?Bu kennedy'i vurmak değil ki.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Thalion, 23 Ocak 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Bilginiz olması açısından,

Pentagon binası yapıldığı tarihteki teknolojiye göre dünyanın en sağlam binalarından birisi, çok farklı bir yapı teknolojisiyle yapılmış olup bloklar birbirine bağlı deildir.. Normal bir yapıya göre 10 kat daha fazla sütun, kolon, destek bulunur ayrıca bu binalarda kullanılan metal miktarı normal binaların 10 katı daha fazladır.

Pentagon'a çarpan uçak ile ilgili olarak Discovery Channel'da bir belgesel yayınlanır.. Satte 400 kilometre değil çok daha yüksek bir hızla çarpmıştır uçak binaya, çünkü uçak pentagon'a dalışa geçmiş ve full throttle ilerlemektedir, yanlış hatırlamıyorsam saatte 700 kilometre hızla çarptı..

Saatte 700 kilometre hızla o çapta bir binaya çarpan uçağın parçasının bulunmaması gayet normal.

Keza çarpmanın şiddetinden pentagon'un iç tarafa bakan duvarı bile yıkılmıştır.

Binanın az zarar görmesinin nedeni, bu tarz durumlar için geliştirilmiş olan mimarisi, koridorların yapısı ve blokların birbirlerine bağlı olmaması. En alt kata çarpan uçak aşağıdaki kolonların sadece %40'ını yokediyor, zarar daha sonra uçağın içerisindeki tonlarca yakıtın yanması nedeniyle meydana geliyor..

çok hatalısınız
bi kere hiç parça bulunamadı çünkü çarpan küçük uçağın parçaları hemen yok edildi
onlar parçaları yokederken bazı görüntüler yakalandı ve de belirttikleri 747 yolcu uçağının hiçbi yerine bu parça uymadı küçük bir uzaktan kumandalı füze de denilebilir olayı gören biri tomahawka benziyordu dedi uçak gibi değildi dedi haklıydı çarpan içinde kimsenin olmadığı yönetmeli birşeydi türk bomba ekibi biz orayı 1 haftada bombayla döşeriz dedi gerçekten orası bombayla sistematik patlatılmış olmalıydı binaların yıkılış doğrultuları düzenli bir patlama olduğunu da açıklıyor adamlar BOMBLAMIŞ orayı...
halk farkında ve ayaklanıyor şu an gösteriler pankartlar hat safada
VE EN BÜYÜK KANITLARDAN BİRİNE GELDİ SIRAAA:
o gün orda yaşayan yaklaşık 2bin civarı sanılan yahudilerden sadece 2si öldü olay yahudiler arasında yayılmış aynı yerde yaşayan ve aralarında yüksek bir bağ olan yahudiler olayı 2 saat önceden haber alıp yaymışlar ve işe gitmemişlerdi
şimdi nasıl hiçbi yahudi olayı söylemedi dersiniz
ama bu lafınız o kadar yahudinin sadece 2 sinin işe gitmesi altında eriyip gider abdnin emperyalist hareketleri halkından çok daha önemli
küçük bi ülkenin böyle bir organizasyon yapması imkansız hem de teröristlerinin bu adamlar gayet fakir ve uçak bulmaları dahi mucizedir bir hükümet kadar zengin değiller bazı yüksek adamların lüx yaşaması aldatmasın sizi

bu fotoğraflar 6 ayrı sitede yayımlandı tgrt kanal d de haftalardır geceleri konu tartışılıyor
konu hakkında televizyondan duyduklarınızı yazılardan öğrendikerlinizi bize direkman söylemeyiniz
okuduğunuz gördüğünüz herşeye inanmayın
abd ye kimse hesap soramıyosa birilerini susturdukları içindir emperyalizm baskıları yüzündendir
abdnin rezaleti budur haftalardır konu hakkında açık oturumlara gidiyor şunla bunla uğraşıyorum korkunç kanıtlar var tersini iddia eden kanıtlardan daha fazla abdnin kendini savunmasına da baktım ama söyledikleri herşey çürümüş şimdi oalyı örtbas etmek istiyorlar neden hiçbi gazete bunu yayımlamıyor? tek bir kaynaktan bakardirek ezbere söylerseniz böyle şerefsizlerin savunucusu durumuma düşersiniz işte...[signature][hline]Sen Az Önce Ben Kralım Mı Dedin?
Demek Ki Değilmişsin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Golge-i_Khan, 27 Ocak 2005 23:22 tarihinde demiş ki:
burada saate 700km hızla giden
kontrolü nerdeyse imkansız hale gelmiş bir uçaktan söz ediyoruz. Belki pilot bazı hayalcilerin iddia ettiği gibi yerden sadece 6-9m metre yüksekte paralel olarak çarpmayı başaramamıştır. sanırım bu kanat sıkıntısı açıklıyor, en sağlam çeliklerin dahi 1500 derecede "eridiği" göz önüne alırsak basit fizik hesabıyla neden kalan parçaları 320x280 pçözünürlükte ki resimlerde göremediğinizi de keşfedebilirsiniz. (enerji korunumu yasası)

ki kamikazenin ne kadar başarılı bir taktik olduğunu (japonların şifreleri çözülmesi) biliyoruzda.

kamikazenin başarılı bir taktik olmasıyla olayın alakası yok o metallerin erimesi ve diğer verdiğin hiçbişey kanıt değil çünkü adamlar binayı düzenli olarak patlayıcılarla patlatınca böyle bir olay gerçekleşmiştir aynı olay bir yolcu uçağı gerçekten çarpsa da olurdu ama sadece bir kısmı ve düzenli bir çöküş yaşanmazdı bu fotoğraflardan da belli
sen ya da ben haklıyım farketmez ama bunların hiçbiri düşünceni kanıtlamaz onu da bil[signature][hline]Sen Az Önce Ben Kralım Mı Dedin?
Demek Ki Değilmişsin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonmax, 27 Ocak 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
pentagona amerika füzeyi kendisi rahatlıkla atabilirdi.. fakat dünya ticare merkezine füze atamazlardı.. terör halkı etkilemek içindir.. uçakla saldırı mükemmel.. fakat pentagona füze atılması uçak düşmesinden daha mantıklı.. daha az maliyetli.. daha az fire gerektirn.. daha az can kaybı.. amaca ulaşılmıştır.. ne yani bu saldırıyı usamenin mi yaptığüını sanıyorsunuz.. füzenin düşününe kesin gözüyle bakıyoruz biz.. halk da füze olayını kabul etse, sorarlar füzeyi usame afganistandan mı attı :D füze amerikanın içinden atıldı.. herneyse bu konu hakkında şubat ortalarına doğru makalemi bitirmiş olacağım.. ozaman mümkün olursa sizlerlede paylaşırım..

füzeyi abd attı zaten füzenin hiçbi etkisi olmadı tadilatta bi yere gelmesi ise etkinin çok düşük olduğunun farkedilmemesi içindi
hemen sonra da patlayıcılarla düzenli bir şekilde uçuruldu
binaların çöküş şekillerinden bu belli oluyor[signature][hline]Sen Az Önce Ben Kralım Mı Dedin?
Demek Ki Değilmişsin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hollwan, 30 Ocak 2005 17:41 tarihinde demiş ki:
sen ya da ben haklıyım farketmez ama bunların hiçbiri düşünceni kanıtlamaz onu da bil

said:
Hollwan, 30 Ocak 2005 17:36 tarihinde demiş ki:
tek bir kaynaktan bakardirek ezbere söylerseniz böyle şerefsizlerin savunucusu durumuma düşersiniz işte...

Sakin sakin konuşalım lütfen,
agrefisliğin faydası yok. Fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...