Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PISA Testi


calimero

Öne çıkan mesajlar

Sparkcaster said:

7 de 7 son soru tırt


son soru saçma ya. biraz millet yapsın hani sonra belirteyim dedim. sorunun soruluş biçimi midir artık, ya çok komplike düşünüyoruz falan filan, hani bence de 5 yapanın düşünmesi gerekebilir ama genelde sorun eğitim sistemi olabilir bu durumda, ya da lost in translation olabilir bilmiyorum sorunun soruluş biçimi her dile, kültüre uymuyor olabilir.


bunu şu yüzden paylaştım, hani PISA testi PISA testi diyoruz ya, sorunun soruluş biçimine falan da bakmak lazım mı acaba diye.

misal bizde sorular o kadar zor soruluyor ki çocuklar bu soruda kesin bi piçlik var deyip en kolay şıkkı işaretlemiyor olabilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son soruyu ben de begenmedim. Alakasiz gibi. Sonucta burada surdurebilirlikten kastimiz sorunun cozulerek surdurulebilmesi. Dis etmenlerden (yakit) dolayi tankin ekonomik olarak surdurulebilmesi degil. Yani verdigi yanitin, iki sorunun sormak istedigiyle pek alakasi yok gibi geldi de cevirme durumlari da olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Komodo said:

şu testte hangi soruları bilmeyi beceremedin abi :)


son soru, balık üretim çiftliği. hani ben çok komplike düşündüm, öyle olunca da işin içinden çıkamadım. geçen de aquaponics videosu izledim lan, bildiğin adam detay verdi, şu kadar metreküpe şu kadar balık diye, hani bence soruda bir mallık var :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olm çıktıdan yakıt nasıl yapıcan lan motora?!! hangi dünyada yaşıyosunuz. sen ben bizim çocuklar buna maliyet açısından bakar. o besini yakıta çeviricem de, ohoo basarım mazotu geçerim diye düşünür. onun ön bilgisini bekler falan filan, yakıta nasıl dönüşüyor AQ diye düşünür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...