roket adam Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 elimde şirket AD'sine dahil bir makina var. ben başka bir makinayı da birebir aynı credential'ler ile şirket AD'sine dahil etmek istiyorum ama nasıl etmem gerektiğini çözemedim. elimdeki makinanın hangi AD'e üye olduğu, domain adresi vs gibi bilgileri nereden görebilirim?
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2016 Start Menu->Computer->sag tik, Properties->System penceresinde "Computer name,domain, and workgroup settings" secenegi altinda gorulur hepsi
doubtful Mesaj tarihi: Aralık 1, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2016 Yalnızca yöneticiler active directory'ye bilgisayar ekleyebilirler.
cacodemon Mesaj tarihi: Aralık 1, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2016 (giriş seviyesinde anlatıyorum, ki ben de o kadar biliyorum) windows kullandığını varsayarak; dahil olduğun grupları görmek için cmd'ye (win+R -> cmd yaz enter'la) net user /domain KULLANICIKODU komutunu kullanabilirsin. KULLANICIKODU'n pc ye açarken girdiğin username'dir. daha detaylı bilgi istiyorsan yine cmd'ye gpresult /H sonuc.html yazabilirsin. sonuc dosyası user dizinine atılır (C:UsersKULLANICIKODU). Kullandığın makinayı user grubuna atama/çıkarma işi ise yönetici yetkileri ile yapılabilir.
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 AD ye bilgisayar dahil etmen için normalde ad yonetici hesabına sahip olman gerekmez ama bu limitlenerek sadece belirli kişilerin ad ye bilgisayar dahil etmesi sağlanabiliyor. bunun dışında fizikselden sanala makine cevirdiğin için sysprep yapman gerekecek galiba çünkü ad üzerindeki eski bilgisayarınla bir çakışma olabilir.
Öne çıkan mesajlar