Shean Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 zenci vücut yapısı + beyaz ten ve sarı saç + asyalı zekası ve disiplini here ya go perfect human 10 bin dolara satarım
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 IGRENC YA! senko said: Masticore said: Sphynx alırsan tartısmaya gerek bile kalmaz. http://www.goddessbeautysphynx.com/wp-content/uploads/2015/01/Butterflies-Magic-Sphynx-Kitten07-700x525.jpg tokatlayınca şap şap et sesi geliyor edıt gelsin: Kedi tüyüne allerjim var furya mıymış şimdi. Evimde soyle birsey gorsem diger yarimkureye tasinirim. abi siyam kedi + hepa filtreli air purifier ile bir cozum dusunmek daha mantikli geliyor bana aslinda. ozellikle cinlilerin (hava kirliligi sagolsun) ev ici hava temizleyicilerinden iyi olan modeller var. +eger cok cok tizizlenecegim ve para onemli degil diyorsan neato botvac tarzi bir robot supurge ile her gun yerleri otomatik supurur ve daha alerjenden arinmis bir ortam yaratabilirsin.
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 arkadasimla gidip alacagim yerde 1 saat gecirmek gibi bir cozum urettik. baktik oluyor almiyoruz :)
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 haci air-purifier diyorum. temiz cozum. 1saat gecirebilirse eger air purifier ile rahat rahat geceyi gecirir.
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 air purifier ve evi süpürmek kedi alerjisine çözüm değil kesinlikle. bunları yaparsan sorun olmaz önermesi direkt yanlış.
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 abi tuyu koltukta vs air prufier bir nebze hava temizler gibi geliyor. ust bas koltuk vs sorun aslinda.
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 yararı olur, çözümü olmaz. https://forum.paticik.com/read.php?25,8517834 ben aylardır okuyup, bir şeyler deniyorum. geçen hafta amerikan hastanesindeki alerji uzmanını gördük. kadın baya donanımlı, amerikada eğitim görmüş evde kedi besleyen ve alerjisi olan biri falan. hani konuya son derece kendi evinden hakim. tek çözümü alerjeni tamamen ortamdan çıkartmak. onu yaptıktan sonra bile haftalarca alerjenler evde kalmaya devam ediyor. 6 hafta sonra tam olarak temizleniyor. senin durumunu çok anlamadım ama aile dostu, geliyor oturuyoruz yemek yiyoruz takılıyoruz gibi bir durumsa ve kedi bu aktivitelerin yapılacağı ortamda normalde 7/24 özgür takılacaksa ne yaparsan yap çözüm olmaz. yapabileceğin en ileri önlem şu olabilir, bir tane izole oda seçersin. hava girişi çıkışını max. seviyede azaltırsın (kapı altı hava geçirmeyen şeyler falan). odaya girip çıkarken kıyafetlerini değiştirirsin. odada air purifier çalıştırır, sık sık toz aldırırsın. gelen misafirde eve maskeyle girip direkt o odaya geçer. o odaya asla ve asla kedi girmez. ben yatak odasını aylardır izole etmeye çalışıyorum, ne yaparsan yap o tüy ve beraberinde alerjen odaya bir şekilde yolunu buluyor. sen gözle tüy görmesen de tüy oraya geliyor ve alerjiyi tetikliyor. anlattığına göre baya alerjisi var, ızdırap haline gelmesini istemiyorsan (sana, misafire ve kediye) hiç o işe girme derim. nacizade tavsiyemdir. kedi dediğin şey ömürlük biliyorsun, böyle bir sorunun kaynağı haline geldiğinde çok sıkıntıya sokar hayat tarzınızı ona göre şekillendirmek veya hayvanı vermek zorunda kalırsınız.s
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 oha o link ne oyle tez yazmissin konuda.. supermis. kalsin kedi bu kadar dert cikaracaksa zaten. iste aklimiza gelen satin alacagimiz eve gidip orada 1 saat gecirmekti. hani olurda sansimiza su kedi salyasina karsi alerjisi var ise ve o kediye karsi sikintisi yoksa. ama ilginctir hayati boyunca kedilerle yasamis bir gun sokakta bir kediyi oksayinca baslamis alerjisi.. anlik. cok ilginc inanamadim yani. sonrasinda her turlu kediye baslamis.
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 alerji konusu insana kafayı yedirir. benim hiçbir şeye alerjim olmadı hayatım boyunca. eşimden dolayı öğrendim, muhattap oldum. gerçekten rasyonel adamın kafayı çizmesine yeterli başlı başına. insanın bir de sevdiklerine etki ettiğinde daha kötü oluyor, çaresiz kalıyorsun izlemek dışında elinden bir şey gelmiyor. kendine geldiğinde yine bir derece sineye çekiyorsun. kediyle etkileşime girdiğinde alerjisinin tutması her zaman kediye alerjisi olacağı anlamına gelmiyor bu arada. hiç kedi alerjisi olmayan biri kediyi sevdiğinde veya kedi olan ortama girdiğinde alerjik tepkiler vermeye başlayabiliyor. bunun sebebi triggerlar. mesela sende toz alerjisi var ama kedi tüyü toz alerjisi için trigger oluyor, normalde alerjik tepki vermediğin toz oranında kedi tüyü ile etkileşime girdiğinde dramatik alerjik semptonlar ortaya çıkmaya başlıyor. diğer örnekler mesela : Dust Allergy Triggers Dust mites Cockroaches Mold Pollen Pet hair, fur or feathers toza alerjisi olanın evdeki molddan dolayı toz alerjisi falan tutabiliyor yani. iğrenç bir şey. en güzeli çok iyi bir alerji uzmanı bulmak ve ona danışmak durumu anlatmak. test yapıyorlar ama testi belli adet alerjene karşı yapıyorlar, çok definitive değil ama en azından "kediye alerjim var mı" sorusunun yanıtını alabilir çünkü 3 adet kedi alerjen proteini var ve hepsine karşı tespit edici test yapılabiliyor. kısa süreli ziyaretler için etkili ilaçlar var direkt semptonları bastırıyor ama sürekli kullanıma uygun değil örnek veriyorum. onlardan yazabilir. burun spreyi yabilir falan. alerji uzmanı (gerçekten uzmanlığı alerji olan, kendini uzman ilan etmişler değil) çok az adette var ne yazık ki. bunların içinden iyisini bulmak gerek ki işe yarasın. TR'de olursan ve bir şeyler alacak olursan amerikan hastanesindeki uzman hepaonline 'a yönlendiriyor. oradaki ürünlerin çoğu yurt dışı onaylı ürünler. ürüne ihtiyacın olursa oradan fikir alabilirsin. doktor onaylı en azından.
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 cok saol bilgiler icin ve allah sabir versin ne diyim.. esinde olmasi uzucuymus insallah cozumu bulursunuz.. birde bu kadar otdan boktan herseyden onun bununla sunun birseyle etkilesimi ile oldugunu bilmiyordum acikcasi. edit : birde arkadasimdan biliyorum cidden dert, dedigim gibi bir keresinde adam sabah kalkti bizim evde oluyordu. bozgaz sismis nefes alamiyordu.. senenin belirli donemlerinde havadan bir seyler kapar aksirir tiksirir gozleri akar falan.
Öne çıkan mesajlar