Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bir sabah, yeni bir dönem Avrupa Birliği

-ryan-

Öne çıkan mesajlar

Her ne kadar halen daha bunun olacagina inanmayan insanlar varsa da, "bunlar goz boyuyorlar" diyenler de ciktiysa da evet, beklenilen oldu ve tarihimiz verildi sonunda. Boyle de olacagini daha onceki basliklar altinda da yazmistim ki, milletin kafasini karistirmamak gerektigini de eklemistim.

Neyse, artik yeni kurallarimiza alismaya baslamamiz gerekecek. Bazilarini yazacagim, hepsine bakarsiniz. Cok guzel uygulamalar oldugu gibi "hass.. oradan" diyebileceginiz kurallar da olabilir. Avrupali insan kavrami icinde kendinizi de gormek istiyorsaniz uygulamaya baslasak iyi olur.

İşte AB üyesi Türkiye'de geçerli olacak bazı kurallar:

İş hayatı
Haftada 48 saatten fazla çalışmak yok
* Her çalışan yılda 4 hafta maaşlı izne ayrılacak.

* Haftada en fazla 48 saat çalışılacak.

* Stajyerler, kadrolularla aynı haklara sahip olacak.

* Yeni anneler 14 hafta boyunca maaşlı izin yapabilecek. Yeni babalara da doğum izni verilecek.

* Anne babalar yılda 4 hafta çocuklarıyla olmak için maaşlı izin kullanabilecek.

Tarım
İnek sağarken eldiven zorunlu
* Tarımda hijyen çok önemli olacak. Buğday yetiştiren bir çiftçi, tarlaya alafranga tuvalet yapmak zorunda olacak. Tuvalet yoksa ürünün satışına yasak getirilecek.

* İnek sağarken eldiven takmak zorunlu olacak.

* Her istenen ürün ekilemeyecek. AB'nin yaptığı planlama dışına çıkılamayacak.

* Türkiye organik tarıma geçecek. Böylece üretim ve kar artacak.

* Bunun ağalık sisteminin ve feodal düzenin bitmesini sağlayacağı düşünülüyor.

* Toprak, tarımla geçinen ya da yaşı en büyük olan çocuğa kalacak. Bu yolla toprakların bölünerek kullanılamaz hale gelmesinin önüne geçilecek.

* Tarımda sendikalaşma ve sosyal haklar artacak.

Mesleki eğitim
Ayakkabıcıya da eğitim şart olacak
* Her meslek için eğitim şart olacak. Taksici, ayakkabı satıcısı bile 2 yıllık kursa gidecek. Aksi takdirde bu alanlarda çalışamayacak.

* Bazı diplomalar geçersiz olacak. Avrupa'da mimar ve mühendisler yüksek öğrenimden sonra 2 yıl şantiye ve 2 yıl şirket merkezinde çalıştıktan sonra mühendis ve mimar imza yetkisine sahip olabiliyor. Türkiye'de bu deneyimi olmayanlar mesleki sıfatlarını kaybedecek.

Adli hayat
Savcı ile avukat aynı seviyede oturacak
* Mahkemeye karşı "devlet sırrı" olmayacak.

* Kadın zanlı isterse kadın doktor tarafından muayene edilecek.

* Gözaltı süresi 24 saati geçemeyecek. Gözaltı kararı, zanlıya ve bir yakınına derhal bildirilecek.

* Uzun sürmesi beklenen davalarda, bir yedek hakim bulunacak.

* Savcı ve savunma avukatı aynı yükseklikte kürsülerde duruşmaya katılacak.

* İşkenceye karşı, kamu görevlilerinin mahkeme önüne çıkarılmasında aksaklık olmayacak. Yargı süreci kısalacak.

Hijyen
Çöpler 3 ayrı kutuda atılacak
* Kağıt, plastik ve cam çöpler ayrı kutulara atılacak.

* Pilleri özel kutulara atmak şart olacak.

* Herkese içme suyu sağlamak için tesisler kurulacak.

* Kokoreç gibi sakatatların satışı hijyen nedeniyle yasaklanacak.

Olağan yaşam
Ev aletlerine gürültü sınırı
* Kamuya açık "desibel" ayarına dikkat edilecek. Otomobil gürültüsü, tüpçünün megafonla yayınladığı şarkılar, "domates-biber" diye bağıran satıcılar olmayacak.

* Ezan sesi ve kilisenin çan sesi sınırlanacak.

* Yerleşim alanlarına yakın eğlence yerlerinden ve diskoteklerden yüksek sesli müzik yayını yapılamayacak.

* Ev aletlerinin bile gürültüleri ölçülecek, standartlara uygun olmayan cihazlar satılamayacak.

Din
Ateistler de temsil hakkına sahip olacak
* Eşcinseller ve ateistlerin temsil hakkı olacak. Taleplerini ortaya koyabilecekler.

* Cem evleri ibadethane olarak kabul edilebilecek.

Yerel yönetim
Selde belediyeye dava açılabilecek
* Kentlerde sel felaketi yaşandığında yerel yöneticilere ve sorumlulara karşı davalar açılabilecek.

* Deniz kenarlarındaki yollarda su birikiyorsa bununla ilgili firma yargıya verilebilecek.

Yabancılar
İtalyan Belediye Başkanı adayı
* Ülkeye doğrudan yatırımlar ve dışarıdan işçi gelecek. Türkiye'de yaşayan yabancıların sayısı artacak.

* Türkiye'de yaşayan yabancılar seçimlere katılabilecek. Bir İtalyan, belediye başkanı adayı olabilecek.

* Belediye meclisinde yabancılar da yer alabilecek.

* Suriye, Irak gibi komşu ülkelerden kaçak geçişleri engellemek için sınırlara fosforlu toprak dökülecek. Böylece kaçaklar ayak izlerinden tespit edilecek.[signature][hline]...and shepherds we shall be, for thee, my lord, for thee. power hath descendth forth from thy hand that our feet may swiftly carry out thy command. so we shall fall river forth to thee. and teeming with souls shall it ever be.. in nomine patri, et felie, et spiritus scanti.
Sosyal ağlarda paylaş

Mecburen olacak. En basitinden Laroux'un bana msn'den dedigi gibi, kisi yere tükürdügünde onu mahkemeye verip dava acabileceksin hakkinda. Bunu Türk mahkemelerinde yapmasalar AB mahkemelerine götürebilirsin.[signature][hline]...and shepherds we shall be, for thee, my lord, for thee. power hath descendth forth from thy hand that our feet may swiftly carry out thy command. so we shall fall river forth to thee. and teeming with souls shall it ever be.. in nomine patri, et felie, et spiritus scanti.
Sosyal ağlarda paylaş

2005 ekimine mi eylülünemi ne müzakereler..10sene sonra gireces .[signature][hline]Fm ve CmTürk Site Editör
{-Kobe- a.k.a Canonline}
-------------------------------------------
BU SENE ŞAMPİYON GÖRELİM SİZİ
ÖLMEDEN MEZARA KOYMAYIN BİZİ
KORKUTMAZ BİZLERİ MUSALLAH TAŞI
ÖLÜMÜNE SEVİYORUZ BİZ KANARYAYI

Genç FB
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Yalnız gerçekten Türkiye çok sorunlu bir ülke,
Güney de Irak ve Kürt sorunu
Doğuda Ermeniler ve sözde ermeni soykırımı
Batıda Yunanistan ve ege sorunu
Bunlar bizim tarafımızdan bakınca hepsi basit şeyler gibi gözüksede.
Avrupa için gerçekten zor.Ayrıca düşünsenize bu kadar kültür çeşitliğii olan bir ülkeyiz.
Ama tabiki yükselmek için fırsat verilmeli...

said:

eğer bi gün girersek o birliğe Atatürk'e yakşır bi Türkiye gibi girelim...
İzlenimler güzel..ama emin ol onlarda bize her açıdan bakıyolar..
şimdi ise terör saldırıları başlar...İzlenme dönemindeyiz ya....

said:

hiçde kalite meselesi değil kardeşim.
bu bizim suçumuzdur.insanlaı yetiştirememek.eğitimi birinci sıraya koymamak.cahil insan en kolay yönetilen insandır politikasını uygulamak bizim suçumuzdur.

said:

butun adanin kibrisi olarak taninmasi istenior

güzel özetliyo..[signature][hline]But if my life is for rent and I don't learn to buy
Well I deserve nothing more than I get
Cos nothing I have is truly mine
Sosyal ağlarda paylaş

Mecburen kusursuz olmasi gerekiyor. Istenildigi an dava acma hakkina sahipsiniz. "Yapilirsa kellemi" keserim gibi birseye gerek yok. Yapilmazsa zaten AB'ye giremeyiz. Yapilirsa girebiliriz. Sen yapmazsa seni ben uyarir dava acarim, baskasi yapmazsa sen acarsin davayi vs. Insanlara sert kati kurallar koyarsan, cezasi agir olanlari, elbette uygulayacaklardir.

Ayrica bunlari yapip AB'ye girmektense, bunlari yapip Insanliga girmek bence daha dogru olacaktir.[signature][hline]...and shepherds we shall be, for thee, my lord, for thee. power hath descendth forth from thy hand that our feet may swiftly carry out thy command. so we shall fall river forth to thee. and teeming with souls shall it ever be.. in nomine patri, et felie, et spiritus scanti.
Sosyal ağlarda paylaş

* Tarımda hijyen çok önemli olacak. Buğday yetiştiren bir çiftçi, tarlaya alafranga tuvalet yapmak zorunda olacak. Tuvalet yoksa ürünün satışına yasak getirilecek

en basitinden bunun olması çok zor.hadi adam tuvaleti yaptı.hani bunun alt yapısı?tarımsal alanlara kanalizasyonmu döşeyecekler?bana çok zor geliyor.istanbulun alt yapısı bile doğru dürüst çalışmazken...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...