calimero Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 abi hepinizi üzecek bir spo vereyim mi. bu sistem içinde kaldıkça hepiniz aynı şeyleri yaşamaya devam edeceksiniz. hele şimdi yaşlar 30'lara gelmeye başladı ya, bundan sonra her şey daha da boka gidecek, çoluk çocuk olacak hayallerinizi onlara erteleyeceksiniz, bari çocuğum iyi yaşasın diyeceksiniz (tanıdık geldi mi). bir bakmışsınız başlık açmışsınız patide 50'yi 1 geçe diye. piyyyy 50 olmuşuz lan diyeceksiniz. Buradan birkaç tane manyak, çılgın işte ne dersen ona onlar silkelerim lan böyle aşkın ızdırabını diyecek ama hani 50 kişi varsa bu başlıkta ve sipeys'in başlığında buna benzer olan 1'i falan yapacak bunu. bir kısmı da yapmaya çalışıp tutunamayıp geri dönecek o hayata. bunu okuyup bana küfredecek çoğunuz biliyorum ama iyilik yapıyorum size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Konuyu okuyunca aklima geldi, özetlemeye calisiyim baya bi suredir yurtdisindan yasayan 30 yasinda bi birey olaraktan sdf. Teee 2011 yilinin sonunda di ingiltereye tasinirken ev esyalarini almistim ondan istanbula yeni tasinmisken. Ayakustu sohbette di anlatmisti durumu "ankara anlasmasi, dil kursu" vs diye. "Abi delimisin, 6 ay 1 yil dil kursu, ya ankara anlasmasi tutmazsa nolcak? Cok riskli, kumar" falan demistim. "Bi sekilde biseyler tutturucaz artik bakalim, tutarsa ekime tutmazsa dsfgds" demisti bana. Herif gideli 5 yil oldu nerdeyse, hayatini kurdu, duzenini oturttu, zor stresli dönemden gecti illaki. Demem o ki, hersey comfort zone ve hayatina nasil yön vermek istediginle ve risk göze alabilmekle ilgili. Ayni dönemden bende gectim, muzisyenlik mevzusunda iyi bi noktadayken birakip herseyi isvece tasindim. Sifirdan basladim, lisede almadigim dersleri isvecce alip(konservatuvar malum matematik fizik bi bok okumadik) tekrar universite okumaya basladim. 3,5 yil gecti (öncesinde de bi 2,5 yillik isvec maceram var tabi dsf). Kaldi 1 yil okulun bitmesine. Hali hazirda ise de girdim bi yandan calisiyorum. Zor olacagini bilerek geldim, netekim hedefler koydum kendime. Hedefe ulastigimda ne bok yicem bilmiyorum, netekim hedeflerle yasamak hedefsiz yasamaktan daha iyi hissettirdi sdf. Hayat ve mutluluk kismina gelirsek. Hirsli degilim, cok para kazanip onu bunu aliyim derdimde yok. Kendime ait evim yok (gerci burda olsa da bi anlami yok, ev kendiminde olsa yine kira öduyoruz sdf). Az bi param var kösede zor bi gunum olursa diye sakladigim. Iyi arkadas cevresi edindim okuldan/isten kavrulup gidiyoruz, arada disari cikip 2 bira iciyoruz, ya da parti oluyo djlik yapiyorum. Arada konser oluyo yine onlara gidiyorum cok nadirde olsa. Onun disinda okul devam biyandan. Biyandan da is devam. Gunde 8 saat calisiyorum. Ise 6-9 arasi baslayip ögle yemegine 11-14 arasi istedigim saatte 1 saat cikip ögleden sonra da 15-20 arasi istedigim bi saatte isten cikabiliyorum. Extra calistigim saatleri flex hour olarak kaydedip (50 saate kadar) sonra kullanabiliyorum, yani illa 8 saat caliscam diye bisey yok, bazen bi gun 10 saat calisip diger gun 6 saat calisiyorum. Bazen haftalarca 9-10 saat calisip sonra 2-3 gun gitmiyorum ise. Bazen evden calisiyorum nadirde olsa (is 3-4 dk eve yuruyerek sdf). Hatunda vardi, gecen yil ayrildik. Ondan sonra da kimseyle biseye baslamak istemedim, hala da ayni devam dert yok tasa yok "hatunun cani karpuz istemis markete gidiim bi kosu" yok. Yani ne biliyim, TR'de kalsaydim muzisyenlikte devam edicekti, kötu de kazanmiyodum hani buyukbaslarla caliyodum. Gayet mutluydum, isim cok eglenceliydi vs. netekim hayatim duzensiz, plansiz, programsizdi. 10 yil sonra ne olcak? Diye sorular vardi kafamda muzik camiasiyla ilgili. Hedefim kismen duzenli daha garanti bi hayatti ve TR'nin durumu malum. 27 yasinda baska bi ulkede baska bi dilde sifirdan basladim herseye. Pismanmiyim? Zerre degilim. Zor oldu hani sifirdan baslayip bu noktaya gelmek ama dedigim gibi hedef koydum kendime. "silkerim böyle muzisyenlik hayatini da bu camiayi da bu ulkenin yönetimini de comarlari da" dedim sdf. Mutlumuyum? Ne yalan söyleyim, muzik hayatindaki gibi degil mutlulugum. 27 yasina kadar rutin hayat yasamamis bi adam olarak böyle olmasi da normal. Netekim mutluyum, elimdekinin degerini biliyorum, hedefin bu oldugunu biliyorum, sistemin bi parcasi oldugunu da biliyorum. Bunu yapmasaydim suanda "kafami skim keske söyle yapsaydim böyle yapsaydim" diye dövunup durcaktim. Burda sosyal hayat, arkadaslik degerleri turkiyeden cok farkli, zamanla illaki ediniliyo cok iyi dostluklar. Is, ev, dizi izle, arkadaslarla bulus, salak sacma hobiler/aktiviteler, parti virt zirt gidiyo hayatim bi sekilde. Mutluyum illaki ne biliyim bi derdim sikintim yok. Bundan sonrasi artik duzenli is hayati, belki bi de hatun yaparim coluk cocuk hatun arkadaslar hobi falan derken gecer gider hayat bi sekilde iste. Neyse wot oldu yazmayim artik sdf. Yeni olan hersey zamanla siradanlasiyo illaki. Siradan olani degistirmek, yeni seyler edinmek, hayati degistirmek, yeni yollar cizmek herkesin kendi elinde olan bisey maddi durumun musaade ettigi kadar. Yani yaziyi yazan eleman kendi de demis "cesaret edemedim" diye. Bu yasa kadar hayal kurup yapmak istedigin sey icin cesaret edemeyip ya da cabalamayip sonra "hasktir noldu lan?" demis yani. Edik: cicibeybe'nin dediklerinin coguna da katiliyorum buarada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Orta yaş kriziyle soslanmış modern insan problemi yaşıyorsunuz. Çareyi yurtdışına kaçmakta falan arıyorsunu asdasdasdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Kacanlardan hayatindan memnun olmayan yok ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Biraz hayat standartlarının yükselmesi, biraz da yabancı olmanın, keşfetmenin, bir şeyler denemenin heyecanı. Sorun bunlardan soyut. Sorun genel değilde TR'ye has olsaydı, Batı'dan düzene karşıt bu kadar eleştiri, edebi eserler, sanat eserleri, felsefi görüşler çıkmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Cok bilionuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Murray said: Biraz hayat standartlarının yükselmesi, biraz da yabancı olmanın, keşfetmenin, bir şeyler denemenin heyecanı. Sorun bunlardan soyut. Sorun genel değilde TR'ye has olsaydı, Batı'dan düzene karşıt bu kadar eleştiri, edebi eserler, sanat eserleri, felsefi görüşler çıkmazdı. Baya baya mabadindan uyduruyosun be mudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Olabilir abi neticede hayat iki görüşten birisini haklı çıkaracak. Neyse ya çok da kafanıza takmayın işte, hayat fani ölüm ani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 işi olan, sevgilisi olan, yaşadığı bir evi olan, istediği içkiyi satın alabilen insanların böyle vıdı vıdı etmesi şımarıklık bana göre. hayal kuramadan hayal kırıklığı yaşayan insan modelleri... - "çalışıyoruz. çalışmak güzel. işimiz var ama iş güzel değil. çünkü iş hiç bitmiyor. hiç dinlenmene izin vermiyor iş. sen ne yapıyorsun? 9 – 18 çalışıyorsun ama aslında 9 – 22 iş yapıyorsun her gün." çalışma temposu biraz ağır gelebilir, evet. ama kimse çalışmasa bu sefer sana hizmet edecek kimseyi bulamayacağın gerçeği de var. öte yandan, doğaya gidip çıplak vaziyette hayatta kalmaca da oynayabilirsin. evet çalışma yok, ama para da yok, modern hayatın sunduğu kolaylıklar da yok... - "almanya’da yaşardım belki. yok! ingiltere’de yaşayıp her haftasonu da premier lig maçlarını izlerdim." hah işte tam beyaz yaka tribi. "maç izleyerek yaşamak istiyorum, iddaa oynamak istiyorum, futbol çok mühim" - "belki dünyayı gezecektim." gezin olm gezmeyin diyen mi var? iyi maaş alan işlerde çalışanların her haftasonu türkiye'de, her ay yurtdışında kaçamak yaptığını görüyorum. uzun bayram tatillerinde evde oturup futbol izleyip pes oynayacağına git dünyayı gez. - "motorla orta doğu – kuzey afrika turu da yapmış oluyordum. trans sibirya hattıyla moskova – pekin arasında tranle geçecektim. hiçbirisi olmadı. 30 yaşına 1 seneden az kalmışken yapabildiğim şey “istanbul gibi bir yerde işine yürüyerek gidip gelen insan” olabilmek." bu arkadaş moskova'ya gitseydi orda da "moskova gibi bi yerde işine yürüyerek gidip gelen insan" diye tanımlayacaktı eminim... hayal kuramadan hayal kırıklığı yaşayan insan modelleri... - "belki akademisyen olacaktım." yok senden akademisyen felan olmazdı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Ne kadar bos adam varsa akademisyen oluyor bu da olabilirmis bence haksizsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 iste o is ole degil..birilerinin akademisyen olmasi lazim..ama kafasi cok calisanlar yada ole olduklarini zannedenler genelde baska islerin pesinde kostugu icin iyi tanimli ne yapilmasi gerektigi belli olan akademisyenlik isi hep okuzlere kaliyor..ilk basta idealist baslasan bile bir sure sonra okuzler seni de okuzlestiriyorlar..bir de okuz mode da takilanlar saga sola bulasmiyor daha uzun omurlu oluyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patice Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Korkak adamım ben, cesur değilim demiş zaten. İstanbul'da beyaz yaka olmak bunu gerektirir, Ceo olmayı mı bekliyodu acaba :P Bi zahmet bu kadar şikayet edip mutsuzsa şartları koşulları değiştirecek, şehir - iş - ülke değiştirecek. Ya da şikayet etmicek. :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Murray said: Orta yaş kriziyle soslanmış modern insan problemi yaşıyorsunuz. Çareyi yurtdışına kaçmakta falan arıyorsunu asdasdasdas das. ayrıca yurt dışına çıkıp da memnun olamayıp geri dönenler de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 bi kisi daha "mutlu olamayip geri donen de var" yazarsa ab ye vizesiz giris hakki kazanicaz. ha gayret Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Murray said: Biraz hayat standartlarının yükselmesi, biraz da yabancı olmanın, keşfetmenin, bir şeyler denemenin heyecanı. Hangi ulkedeydin abi sen? Yakinlardaysan ydisi pati gorusmelerine cagiralim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 oldun said: Ne kadar bos adam varsa akademisyen oluyor bu da olabilirmis bence haksizsin. hahahaha olm unideki mucadelenden kalma nefretini buraya kusma simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 kozalak said: Murray said: Orta yaş kriziyle soslanmış modern insan problemi yaşıyorsunuz. Çareyi yurtdışına kaçmakta falan arıyorsunu asdasdasdas das. ayrıca yurt dışına çıkıp da memnun olamayıp geri dönenler de var. o onlarin kendi yetersizligi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 senko said: Lan hollanda hukumeti geldi sanki senko noolur gel dedi de gitmedik Adam cik diyo ulkeden hukumet seni naabsin lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 senko rusyaya gitsin azicik da onlar dusunsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 girişim çoktan yasaklanmıştır benim rusyaya ve belarusa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 niye abi ucak mi dusurdun?? putine facebooktan smiley mi gonderdin ?? nedir?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 şiddetli geçimsizlik var, rus IT'cilerle aramızda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 nası bildin uçak düşürdü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2016 Hepsi birden aslinda. Polonyadayken polish bir arkadasinin telefonundan putine smiley yollamis, sonuc: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar