Pordakal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Bi arkadas ic mimarlik okuyo. 3ds max ve autocad kullaniyolar. Kullandigi makinada ise i7 4700hq islemci ve 12gb ram mevcut. Sordugumuz sey su. Bu pc den daha fazla nasil verim aliriz. Konuyu arkadasin yerine ben arastiriyorum. Iyice biseyler toplayip oyle gideyim diyorum. Ilk buldugum msconfig > boot up > advanced ve ordan kullanilan islemci sayisini maximuma cekmek. Bunun ustune bide hyperthreading acsak. Hatta cd surucusunden ssd takip sistemi ona aktarsak. Renderinge faydasi olur mu. Islemcinin hakkini veremiyomusuz gibi geldi bana. Notebook bide bu tabi. Karisik oldu gibi sanki. Tldr: i7 islemciyi render yaparken nasi hizlandiririz neler yapmak lazim.
pulkas Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 If I enable 2 processors in msconfig, will it increase my computer performance..! http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/if-i-enable-2-processors-in-msconfig-will-it/18040a88-f09c-40b6-86b8-72778396c7ee?auth=1 No. This setting is only for testing/debugging purposes. See http://www.sevenforums.com/tutorials/66504-processors-limit-number-used-windows-7-a.html and http://www.vistax64.com/tutorials/153125-boot-advanced-options-number-processors.html and: "The default setting would be having the "Number of processors" checkbox unchecked. This will permit all CPUs (cores) to be used. If you set this to 1 then only one core will be used, resulting in impaired performance. There is no practical difference between having the checkbox unchecked and setting this to the number of cores you have. The setting is primarily for testing purposes. All of the advanced options are best left on default unless you have a specific need to change them. Most users will never have a need to do this." Render parametrelerini duzgun vericen.SSD kullanilabilir.Ekran kartiyla oynamaniza gerek yok, ozel bi program plugin kullanmiyosan render hadisesi zaten CPU da oluyo. Arkaplanda gereksiz servisler olabilir.Temiz bi format is gorur.X( ssd yok duz hdd varsa periyodik olarak defrag atin.
Pordakal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Okuyan insan icin o kadara gerek yok yaa. Arada proje renderliyolar da. Her render cok uzun zaman aliyo diye sordum ben. Tweakler falan neler yapilabilir diye. Patide bu tip isleri yapan vardir diye dusunup yazmistim.
reyou Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 ben .net de projeyi derleyince 15 saniyeden fazla surerse darlaniyorum, gidip kendime bi cay, kahve falan koyuyorum, 3d render falan alsam demek ki, tatile falan cikarim sdfsdf
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Render ortalama ne kadar sürütor, 3-5 saatse çekecek abi bişey degil bi kaç haftada bir proje için. Onun haricinde render ayarlarınI düşürürse hızlanır, CPU da ciddi derecede bişeyleri hızlandırabileceğini sanmıyorum, bol ram + SSD
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Yazılımsal olarak max işlemciye yük bindiren şeyleri kapamanız var. Onun dışında pek bir şey etkilemez donanıma girmedikce.
Öne çıkan mesajlar