Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anakart-Ram-İşlemci seçimi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Son zamanlarda işlemci darboğazı yaşamaya başladım ve değiştirmeyi düşünüyorum. 6700k iyi gibi göründü ama alternatiflere açığım. asıl kararsızlığım anakart seçiminde. çok fazla model var ve son zamanlarda pek takip edemedim. orta seviye bir şey düşünüyorum. çok oc vs yapmam bu saatten sonra. yaşlanmış hissediyorum onlarla uğraşmak için =)
Mesaj tarihi:
Valla bende seninle benzer durumdayım. [email protected]'de 5 senedir sorunsuz çalıştırıyor da anca BF4 multi'de soft bottleneck gözüktüydü en son BF4'te o da 970'le pek bir sorun yaratmadı.

6700k düşündüm bende ama önceki nesillere göre performans artışı baya vasat(gerçi son nesillerin tamamı için geçerli bu). 7700k ve z270'leri bekleyip bakacam ben. Hatta belki önümüzdeki sene sonuna doğru Coffee Lake bile bekleyebilirim. Şu noktada ekran kartı upgrade'i yapmak işlemci upgrade'i yapmaktan çok daha iyi bir seçim olacaktır.

İlgili video'lar:
http://www.youtube.com/watch?v=frNjT5R5XI4
http://www.youtube.com/watch?v=Z19azkC3QhQ

Hani burada 970, 980TI'la 1080p'de yapılmış testler. GTX1080 ve 4.5-4.6 ve üzeri bir 2500k'yla test bulan varsa koyabilir. Tabi gene hesaba katılması gereken bench'lerken bir de aynı PC'de kayıt alıyorlarsa eski işlemcilerin performansındaki düşüşün daha fazla olması muhtemel. Hatta arka planda neyin çalıştığına göre bile aradaki fark kapanacaktır.

TL;DR Ekran kartı da alıp geçebilirsin amacın BF1 oynamaksa. CPU ağırlıklı bir işlem yapmıyorsan desktop kullanımında bir fark hissetmezsin.
Mesaj tarihi:
980 kullanırken çok farketmiyordum ben de. şimdi gtx1080 aldım fena hissetmeye başladım. bir de peşpeşe forza horizon 3 ile mafia 3 işlemci abanan oyun çıktı. 35-50 fps te takılırken ekran kartı %50 kullanımda cpu %100. 4k dsr açıp bari görüntü iyi olsun diyerek oynadım ve fps değişmedi.

bf1 de sp'de 120-130fps alıyor. kart %80 de fln. ama mp'de 64 kişi olunca 60-70 fps te kitlenip kalıyor ekran kartı %50 fln. onu da 4k da oynadım biraz 50-60fps aldım anca %100 oldu.

1-2 ay öncesine kadar çıkan oyunlarda hiç bu kadar cpu gerekmiyordu. artık 4-5 nesil geçti üzerinden diye bi atlama yaptılar heralde =) 7 serisi yakınmış gerçi belki idare edip 7 alırım.
Mesaj tarihi:
Forza Horizon tamamen dev'lerin beceriksizliği gözüken.

Mafia III'de kaç fps alıyon ki
http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/10/m3_1920.png
Şu benchmark'a bakınca zaten çok abartı bişi alınması pek mümkün değil gibi ayar kısmadan vs.
Mesaj tarihi:
BF1 betada değil mi abi, betanın optimizasyonu BF4 için de rezaletti, ben oynayamıyordum 2500k'yla gene. Çıktıktan sonra hiç sıkıntı olmadı ki sadece 64p server'larda multi oynadım oyunu.
Mesaj tarihi:
56-61 yerine 35-50 alıyorum. yani oyun bozuk zaten o bariz de işlemci etkisi de var. forza işlemcisi iyi olanlar 60 altına düşmezken bende 30 a kadar düşüyor. bf1 de mp olunca cpu kullanımı %30-40 artış yapıyor.

genelde port oluyor pc'de. kötü portları oynamayalım desek oyunların % 60 ı yalan olur =)

ben yeni çıkan 3-4 oyunu daha denerim bakarım. cpu kullanımında genel bi artış mı var yoksa denk mi geldi diye. bizim 4 çekirdek 4 işlem birimi var yenilerde 4 çekirdek 8 işlem birimi. artık multi core yönetimini iyi yapmaya başlamışlarsa ona göre kullanıyor olabilirler. önceki yıllarda 2-3 core dışında pek kullanamıyorlardı o yüzden ona göre optimize ediyorlardı.
Mesaj tarihi:
Bright said:

BF1 betada değil mi abi, betanın optimizasyonu BF4 için de rezaletti, ben oynayamıyordum 2500k'yla gene. Çıktıktan sonra hiç sıkıntı olmadı ki sadece 64p server'larda multi oynadım oyunu.

mafia bitti gitti zaten. bf1 zaten 70fps fln veriyor idare edebilirim bf1 de sıkıntı yok. biraz optimizasyon gelirse daha da temiz olur. bi forza içimde kaldı oynayasım vardı =)

şimdilik karşılaştığım şeyler çok fatal değil zaten de yavaştan bi işaret bu diye düşündüğümden değiştireyim dedim. ama 10nm işi farkettirecekse belki onları beklerim 1 sene idare edip.
Mesaj tarihi:
10 nm'nin bişi farkettireceğini sanmıyorum ilk etapta açıkçası da 14 nm'nin son halleri(7700k, kaby lake) veya onun üstüne çıkaracakları coffee lake, 6 core bir opsiyon olursa güzel olabilir. Coffee lake'e tabi daha çok var da kaby lake çıkar yakın zamanda.
Mesaj tarihi:
kaby ocakta geliyormuş. onu bekleyeyim en azından. çok performans farkı yoksa bile 6 serisinin fiyatı düşer.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Dayanamadım gittim aldım. Elimde vatan poşetleri ile eve gidiyorum şu an. Şimdi format atmadan anakart değiştirmeye kascam. Tüm driver ları silerek fln. Umarım sorun olmaz. Bi ton development ortam kurulu :)

6700k, msi z170a gaming carbon, 16gb 2400 hyperx aldım.
Mesaj tarihi:
gaza geldim tr kargo bile beklemicem diye ring servisle vatana gittim =)

neyse artık sağlık olsun. taktım temiz temiz çalışıyor eski sistemimle. formata fln gerek kalmadı.
Mesaj tarihi:
bf1 64 kişi 50-70 bandında geziyordu şimdi 80-100 e çıktı. 2k'da. forza da sorunlu olan şehirde 25 e kadar düşüyordu (1080p, 4k vs hepsi aynı) şimdi aynı kötü yerde 50 ye iniyor anca. çoğu yerde 60+ (4k)

son zamanlarda ya işlemci tarafı sorunlu oyunlar çoğaldı ya da belli bi tüketim standart oldu. o yüzden iyi bi fayda sağladı sisteme. zaten ben alalı 5 sene olmuştu o yüzden çok dert etmedim. vakti gelmişti =)

hediye kinzu v3 mouse verdi msi. o da iyi oldu.
Mesaj tarihi:
BF multiplayer en fazla işlemciyi kastıran senaryolardan biri oluyor çoğu zaman da gene işlemciler gıdım gıdım hızlandıkları için yeni oyunlar baya işlemci tüketiyor.
Mesaj tarihi:
mafia 3'ü denedim şimdi sırf meraktan. ultra'da 90-120 bandında. yağ gibi akıyor. önceden de dediğim gibi gtx980'de fln hissettirmiyordum da 1080'de baya baya köstek oluyormuş işlemci.
  • Yeni Oluştur...