Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bittorent nedir ne değildir. Kazaa'ya rakip midir? ya da Bittorentçiler toplanın.

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bittorenti:
http://bitconjurer.org/BitTorrent/download.html adresinden çekebiliyoruz

Bittorent linkine tıkladığınızda downloada başlamanızı sağlıyan bir programdır.
Ayrıca resume özelliği de vardır. Genellikle 10kb/s civarında download eder.
Kazaa gibi iki saat araştırmaya gerek yok.
Emule gibi download için sıra beklemenize gerek yok.

Ama tabii bunun da bazı hataları var. Mesela download ettiğiniz bir dosyayı resume etmek için eski linki bulmalı, ona basmalı ve dosyayı bilgisayarınıza koyduğunuz yeri tekrar girmelisiniz.
Ayrıca Download linkleri ya bozuk çıkıyor, ya da garip bir hata verip download penceresinde failed yazıyor.

Herkesin bir denemesi gereken bir program bence.

Ayrıca bittorent kullananlar sorunlarını burda sorsun, birlikte halletmeye çalışalım. Evet bu arada ilk sorular da benden gelmiş olsun...

Son olarak, bittorent download linklerinin olduğu birkaç site veriyim:

http://www.suprnova.org
http://www.bitto.net.tc
http://www.bittorent.com

http://smiler.no-ip.org/BT/BTlinks.php[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk bittorrent programı ile başlamıştım bi şey çekemeden kalmıştı öyle dahah sonra PTC(personal torrent collector) yi kurdum onunla daha bi düzenli oluyor. 1 haftadır sürekli açık bilgisayar arasıra çökmeler dışında 5gb a yakın download ettim ortalama 10kb ile download ediyor memnunum ama her dosyayı bulmak zor. özellikle movie ve tvshowları konusunda torrent en iyisi ama.adresi bulunca PTC nin yazıcam
Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası emule de 1 gün bekleyip 50mb indirdiğimi gördürdüğümde veya kazaadan indirdiğim dosyanın bozuk olduğunu fark ettiğimde yaşadığım sinir bozukluğunu hiç yaşamadım.
tek zorluğu search kısmının olmaması sitelerde torrent leri aramanız gerekiyor birazdan torrent bulmak kullanabileceğiniz siteleri yazıcam ama arıyım bakim nerdeydi bunlar..

upload edebileceğim bir yer bilen var mı küçük bi html dosyası newsten bulduğum bişe içinde çook fazla adres var

şimdilik burdan çekin ama adres benim değil her an silinebilir.
torrent

[Bu mesaj Mosquito tarafından 11 October 2003 22:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

search, uploadları iptal etmek gibi programlar var. Ama bittorentçiler önermiyor.. Özellikle uploadları iptal eden program download edilmesini de engelliyebiliyormuş felan..

Bittorent için, bir siteden linke basıp downloadı başlatmak çok zor olabiliyor.
Ya link kırık, ya da download edebilecekmiş gibi gösterip, "bilmemne dosyası bulunamadı yok öyle bişi zaten" diyip iptal ediyor downloadı. download ekranı açılıyor "failed" yazıyor.

ama daha sonra tekrar gidip tekrar tıklayınca hata vermeyebiiliyor resume edebiliyorsun.

10kb civarında download edebiliyor. Tabii zaman zaman azalıyor hızın, upload edenler azsa 1-2 kbye düşebiliyor.

Ama özellikle peer, seer felan çok olan programları indirirsen sabit 10 kb ile gidebiliyor..

Burda birçok şeyi bulabiliyorsun. Kazaa kadar seçenek yok, kalite yazıyor belki. Jpgler yüksek kalite, ama videolar orta kalite olabiliyor.

Kazaa yerine bunu kullanıyorum ben. Israrla hiç bir dosyayı indirme sırasında bulamassa, ya da ben istediğim dosyayı bulamassam, kazaayı kullanıyorum.

NOT: Bu arada download sırasında (downloaddan önce değil) "reset" felan yazarsa o pencereye sadece ok'e basın.
Ok'e basmasanız bile download devam edebiliyor. Gece bıraktığınız şeyi hala %30'da görüp, ok'e basınca bir anda %100, yani completed olunca şaşırmayın..[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sosyal ağlarda paylaş

donate etmek istiyor musunuz ya da donate ettiniz mi diye mesaj çıkıyor. Onda olumlu cevap verirsen bir daha donate sayfası açılmıyor..

ayrıca dediğim gibi 1-2 kullanıcılı bir program çekerseniz downloadı az olur. Direk kullanıcılardan çekiyorsunuz..

İstersen bir de 400 kullanıcılı (yanında yazıo ya seer, peer, dl felan)
dosyaları dene..

ayrıca birşey daha var. Bu önemli. İlk başta 1kb ile çekiyor. Ama gittikçe artıyor.. 1 saat sonra 10kb ile çektiğini görebilirsin..[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Seed eden client her herekse dosyanin deisik bir bolumunu gonderior, hic kimsenin downloadi %100 olmadan seeder ortadan kaybolursa bile dosyayi tam olarak cekebiliorsunuz

yani download ederken seeder yok die cekmemezllik yapmaya gerek yok onemli olen distrubuted copies...

Eger bi dosyayi seed eden cok sayida kisi varsa upload hiziniz download hizini cok fazla etkilemior.. Eger cektiginiz dosya yeni ise ve seeder/leecher ratio su yuksek ise download hiziniz upload hizi ile sinirlanior.. upload/download radiosu tracker a bagli sanirim..

[Bu mesaj Ytse tarafından 12 October 2003 15:21 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada benim kullandığım bittorent++ ta resume için eski linki tıklamanız gerekmiyor. Programı çalıştırınca aynen resume ediyor. Bu arada upload ile download kesinlikle alakalı. Şöyle bir örnek veriyim ilk 5 dk dl yapamıyorum bu sırada 5kb ile upload yapıyorum 5 dk dan sonra yavaş yavaş dl başlıyor 30 dk dan sonra 1kb upload yaparken 18-22 arası dl yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

saolasın :)

en iyi bittorent programını belirliyelim o zaman.
herkes farklı bir versiyonunu kullanıyor..

ben normal bittorentte max 13kb/sn gördüm. (64k kablo)
normalde 10 civarı..[hline]Beggar - Alms for the poor, alms for the poor
Lazar - Here, Reb Nahum, is one kopek.
Beggar - One kopek? Last week you gave me two kopeks.
Lazar - I had a bad week.
Beggar - So, if you had a bad week, why should I suffer?
Sosyal ağlarda paylaş

www.downloadanime.org da vardı download linki bt++'in. Ordan bulabilirsiniz bt++. Evet ram konusunda kesinlikle facia birkere sakın 2 dl aynı anda yapmaya kalkmayın bilgisayar kafayı yiyor. Sonra bide en kötü yanı bt++ dl yaparken(kaçla yaptığınız önemli değil) hemen hemen interneti hiç kullanamıyorsunuz o derece bandwith yiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bana gülüceksiniz büyük ihtimal de ben programı yükleyemedim ya. Bonecrusherın verdiği linke girdim orda windows installer vardı onu indirdim 15kb falan bişeydi neyse 2 tıkladım hiçbişey açılmadı. Neyi yanlış yaptım ya?[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Don't Cause any Trouble.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...