Ceday Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 hersey bundan 6 yıl önce baslamıştı, bi sonbahar sabahı :) ewt koca bi 6 yıldan sonra, daha dogrusu 5.5, mezun olacagız gibi gözüküyor.. 4.5 yıl lisans, 1 yıl hazırlık..az süre degil 5.5 yıl ama şimdi geriye dönüp de bakınca nasıl da geçmiş diyorsunuz.. gerçi bi kritik dersim var ama 55 ortalama ile ondan da gecerim harelde.. sonuc itibariyle kısmetse bendeniz, haftaya Sabancı Üniversitesi, Computer Science and Engineering bölümünden mezun oluyorum.. İnsanın içi kıpır kıpır oluyor walla :)
mdma Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 oyle ama bir şekilde hayata atılıcaz. bende bi aksilik cıkmassa haziranda mezunum. Sonra iş, guc, asker, peh nereye kadar yaşa yaşa bitmiyor ya sıktı valla boyle :)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 of ya.. bizim de lise bitişe yaklaşıyor hafiften.. seney herkes kendi derdine düşcek zaten.. ben de hüzün var valla..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Demek seni de camiamıza dahil ediyoruz. Ne mutlu bize. Hoş geldin, sefa getirdin. Mezun olma sürecinde 1-2 hafta süper, 1-2 ay güzel geçer. Balayı gibi birşey. İyi birşeyler yaptığın için kendinle gurur duyarsın. Güzeldir yani tadını çıkar. Hakkındır. Sonrası mı? Ema'nın dediği gibi, working sux! Ama çalışmadan da olmuyor. (Hmm, bende iş hayatına geri dönsem iyi olacak) Eğitim hayatını kesinlikle özleyeceksin. Hemde her evresini. Ama şimdi kafana takma, carpe diem. ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 ehe yok aslında ben son 3 aydır falan zaten calısıyor sayılırım. ciddi bir proje üzerinde 3 arkadas calısmaktayız zaten, onun üzerinde de şimdilik calısmaya devam etmeyi düşünüyorum. hatta ayıptır sölemesi kariyer.net ten gelen iş tekliflerini bile reddediyorum :) aha walla ben gidip de bi yerlerde işe girmek istemiyorum suan, bir süre kendi işimi yapacagım.diger yolun nereye gittigi zaten belli, ucu bucagu yok dümdüz bi yol :) Benimki öle düz olmasa da nereye gittigi belli degil en azından, en kötü de nereye gidebilir ki..hem zaten istedigim zaman nasolsa rahat iş bulabilirim die düşündügümden şimdilik bi süre daha böle devam edecegim.. çalışma hayatına gelince ewt harbi sux, zamanında staj yaparken bunu gayet güzel hissetmistim :) gerçi benim staj yaptıgım yerle kaldıgım yer (okul) arasında 2 saat fark olunca, bunun sonucunda da günde 4 saat servislerde gidince harbi yoruodu..bi işe girince de evden uzaklıgı max 20 dakika falan olmalı..yalnız, calısmak beni fazla yormuyor, normalde sabah 10dan gece12 falan calısıyoruz (insan kendine calısınca mesai saati bitince bırakmıo :)) gene de öle fazla koymuo yani.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 01 Şubat 2005 07:41 tarihinde değiştirilmiştir]
cavanagh Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 hadi bakalım ceday hayırlı olsun diyelim=) iş hayatında başarılar şimdiden=)[signature][hline]Rangermania Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki: demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye
Darestan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 ehe tebirkler diyelim :) başarıların devamına inşallah :)
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 tebrikler! basarilarinin devami insallah bizim uniye ilk girenlerdensin galiba 6 yil helal olsun[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil. [Bu mesaj _Mordrac_ tarafından 01 Şubat 2005 11:27 tarihinde değiştirilmiştir]
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Hemen kendi işini kurup başına geçmeni tavsiye etmem. Hata edersin. Bir süre birkaç işte sürtmen senin için daha iyi olur. Askerliğe kadar en azından. Bir işe girdiğin zaman sonuna kadar o işte kalmayacaksın elbette. Birkaç ay birkaç iş en güzeli. Tabi bu düşünceni onlara hissettirme. Müteşebbüs olmak şart, ama onunda ön koşulu iş tecrübesi. Neden tüm müdürlerin döt olduğunu anlamak lazım. İnsan idare etmenin ne olduğunu bilmeden kendi işini yapmaya başlarsan, senin aldığın, iş tecrübesine sahip elemanın oyuncağı olursun. Stajı iş tecrübesinden hiç sayma zaten. Sana aylık veren adamın sex anlayışı farklı oluyor. Working sux ama bunun nedeni iş yaparken yorulmak değil, insanlarla uğraşmanın getirdiği yorgunluk. Yani adil olalım, bizim iş insanı aman aman yoracak bir iş değil. Kafa patlatıyoruz eyvallah ama beden yorgunluğunu düşünürsek atla deve değil. Eskiden çalıştığım tersanede kesim atölyesindeki CNC'lerle uğraşıyordum. Kesme kafası bir türlü saca yaklaşmıyordu. Uzun süre uğraştık, kafa patlattık. Beynim pert oldu, yoruldum diye düşünürken karşıda kızakta Temmuz sıcağında double bottom'da 50-60 dereceye varan sıcakta çelik saclarla kapalı bir alanda kaynak yapan işcileri gördüm. Tabi adamları direk görmedim, mümkün değil bu, sadece çalıştıkları yerden akan cürurfları gördüm. Gelir farkını hiç ortaya koymayacağım zira amacım sosyalizm propagandası yapmak değil. Ne oldu dersin? Daha çok çalışmam lazım onlar kadar yorulmuyorum mu diye düşündüm? Yapma allah aşkına iş tecrübesinin önemini anlatıyoruz şurada. :) Problemin çözümü aklıma geldi. Kesme kafası sacı manyetik alanla hissedip ona göre yaklaşıyordu. Demekki ortamda kontrol dışı bir manyetik alan vardı. Tezgahın çevresinde dolaşırken sivri zekalı bir işçinin ark kaynağının nötr'ünü tezgahtaki saca bağladığını farkettim. O kaynak yaparken manyetik alan altüst oluyor CNC'de kafayı yiyordu. Hikayenin buraya kadar olan bölümünde tamamen okuldan aldığım bilgiler iş yaptı. Sorun bulundu. İşte bu aşamadan sonra iş tecrübesi giriyor olaya. Bu işçi ile nasıl uğraşacağız? Adam benden nereden baksan bir 20 yaş büyük. Eğitim seviyesi ilkokul ya var ya yok. Türkçe bilip bilmediği bile tartışılır. İşini çok iyi yapan bir usta. Nasıl hallettiğimi yazmayacağım. Sadece sonucu söyleyip geçeceğim. Sonuçta o işçi double bottom'da kaynak yapan arkadaşlarının yanına gitti. Bu hikaye, çalışmanın değil insanlarla uğraşmanın yorucu ve zor olduğunu, iş tecrübesininde insanlarla nasıl ileşim kurman gerektiğini öğrettiğini anlatıyor. Nasıl mı? Sen böyle bir durumu nasıl çözerdin? Ya da durum sence nasıl çözümlendi? Nasıl bir konuşma geçti kişiler arasında? Bu örnek taban ile olan ilişkileri kapsıyor, bir de tavan ile olanlar var. Neyse sanıyorum anlatmak istediğimi anlattım. İş tecrübesi önemli ve bunu hemen kendi işine başlıyarak edinemezsin ve merak etme iş tecrübesi için çeşitli şirketlerde yapacağın çalışma ile geçen süre kesinlikle kayıp olmayacaktır.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2005 Aslında bu tür sorunları simdiden yaşıyoruz diyebilirim. Kendi aramızda yaşamasak da baglantı da bulundugumuz şirketlerle yasıyoruz. Ancak bizim yakın gelecekte de zaten cok fazla adam calıstırma gibi bir düşüncemiz yok. Bu arada staj yaptıgım yer, ismi lazım deil, suan Türkiyenin en büyük yazılım şirketi. Naylon staj yapmadım yani. Baslı basımıza orda bir proje yaptık. Onun yanında yine Türkiyedeki en büyük yazılım projelerinin biri icin analist toplantılarına katıldık. Bize orda stajyer deil de bariz bi calısan gözüyle bakılıyordu..Tabi bunu yine de hicbir zaman gercek iş deneyimiyle karsılastırmamak lazım. Ben onu sadece sabah 6.30 da kalkıp, gece 8.30 da okula gelip, ölü gibi direk kafayı vurup yatmadan dolayı "work sux" demistim.. Şirket olayına gelince zaten freelance calısmıyoruz. Elimizde bir tane ciddi ve büyük proje var. Sadece onu geliştirmek amaclı kurulacak bir şirket. (Resmen kurulmadı daha). Ayrıca suan kurmamızın bize getirecegi cok büyük avantajlar da mevcut. Gebze'de inşaa edilen TeknoPark'ta yer alma imkanımız var ki, Türkiyenin bütün büyük yazılım şirketleri orda olcak. Mart sonunda bitmesi beklenen bir yer, ordan yer alabilmek bile büyük bir fırsat.. Bir de olaya su yönden bakıyorum, kaybedebilecegim birsey yok..Suan bu işle ugrasmıyıp bi şirkete girsem alacagım maaş max 1500$.Kendi işimi yaparsam bunu her halikarda cıkarırım die düşünüyorum. Benim için şuan bir şirkette işe girmenin getirisi yeni ve değişik projelerde yer alacagımdan kendimi daha da geliştirmek olur, cok fazlası degil, en azından şu aşamada. Zaten staj yaptıgım yerin genel müd yardımcısı kariyer yapmak istiyorsanız büyük bir şirkette, kendi işinizi yapmak istiyorsanız ilk önce orta ölcekli bir şirkette baslayın demişti. Hem işi ögrenme hem de cevre edinme açısından.. Ancak suan kuracagımız şirket tek bir proje bazlı olcagından bunların cok fazla önemi yok. Kaldı ki, dedigim gibi kaybedebilecegimiz cok fazla birşey de yok ortada :)
b1vRiP Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 hayırlı ossun..[signature][hline]There the road begins where another one will end Here the four winds know who will break and who will bend All to be the master of the wind
Öne çıkan mesajlar