Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cloud Storage (Team)


bingildak

Öne çıkan mesajlar

biz geçtiğimiz iki yıldır google drive kullanıyoruz. drive'ın normal versiyonu, work veya "for teams" olan versiyonu değil. genel olarak normal versiyonu işimizi görüyor fakat iki taraflı sync konusunda kullanıcıların bilinçsizliğinden dolayı bazı sorunlar yaşıyoruz.

mesela geçen hafta, kullanıcılardan biri gmail şifresini değiştirdiği için drive client olarak sync edememiş. sync etmediği için klasörü 15-20 gündür update olmamış. ondan sonra login olduğunda pc'deki client ile cloud u sync etmiş (15-20 gün önceki halini yani) ve o kadar günlük yapılan update etc her şey silindi - modifiye edildi. işin kötüsü normalde drive restore etmeye izin veriyordu, sanırım bunu fonksiyonu da değiştirdiler çünkü restore etmeye çalıştığımda file not found etc gibi hatalar aldım.

bu konuda artık daha profesyonel, takımlar için yapılmış bir alternatif istiyorum.

google for work var, admin hesabının olup da kullanıcıların davet edildiği fakat yanlış anlamadıysam içerideki share-sync optionları aynı. sürekli olarak 2 taraflı (pc-cloud, cloud-pc) sync mevcut. değiştiremiyorsun.

ben istiyorum ki bu sync'ı tek tarafa düşürelim. cloud to pc sync etsin ama pc to cloud permission veya bir confirmation olsun. bak cloud tarihi 21.09, senin pc'deki en son 10.09'da güncellenmiş - baya data silinecek onaylıyor musun gibi.

şimdi pro-business solutionları kurcalamaya başladım. dropbox'da da böyle bir şey yok. doğru düzgün user permission olayı yok zaten.

hepsi aynı, read-edit-admin kırılımından ileri gidemiyor. parasını vermekte çözüm olmuyor kısacası.

ne yapsak ne etsek. kullanıcıların kafasının bunları almadığı bir düzende (15 gündür sync etmemiş haberi yok) nasıl düzgün bir şekilde çalıştırırız bu düzeni?

client tarafını tamamen kaldırıp, sadece browser-cloud üzerinde çalıştırıp manuel upload falan mı yaptırsam ne yapsam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet olay box'mış. fiyatları da euro olmasından dolayı bir tık daha yüksek ama adamlar yapmış.

ilk olarak ortak alandaki hiçbir şey kendi kendine client-cloud olarak sync etmiyor. eğer davet edilen collaborator'ın editör veya üstü yetkisi varsa "sync to computer" seçeneği çıkıyor ama user bazlı olarak. yani X kullanıcısı sync to comp dediğinde, kendi klasörü ve cloud arasında sync aktif oluyor.

işin güzel tarafı, client ile sync'ı aktif ettiği klasörleri o ya da bu sebepten silerse veya out of sync olursa, client tarafında silinen veya yok olan itemlar için "sync to computer" özelliğini deaktif ediyor. yani clientta yok olan, cloudda asla yok olmuyor. "silme" aksiyonun yaptığı şey "unsync" oluyor. cloud yine en up to date halde kalmaya devam ediyor.

eğer hatalı bir şekilde cloudda silmeye çalışırsa hop, ortak dosya emin misin diyor.

ihtiyacı olanlara indexlene dursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...