razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Arkadaşlar merhaba, Yeni bir sistem topladım ancak daha ilk günden bir problemle karşı karşıyayım. Oyun oynarken bilgisayar donuyor ve hard resetten başka yapabilecek herhangi bir seçeneğim bulunmuyor. Örneğin WoW oynarken 5-10 dakikanın sonrasında bilgisayar tamamen donuyor. Bu arada öncesinde herhangi bir kasma vs. bulunmuyor. Topladığım bilgisayarın donanımı aşağıdaki gibidir: Anakart: Asus B150M Pro Gaming Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133 mhz İşlemci: Intel Core i5 6402 Soket 1151 2.8 ghz 6mn önbellek 14 nm Ekran Kartı: Asus GTX 1060 STRIX 6 gb gddr5 192 bit RAM: Kingston 8 GB Hyper Fury Black DDR4 2133 mhz SSD: Transcend 240 GB Kasa: Zalman R1 600 LE 600w OS: Windows Home 10 64 bit Tüm Windows güncellemelerini yaptım. Ekran Kartı güncellemesi vs. de tamam. Sorun ne olabilir? İlk günden böyle bir sorunla karşılaşmak baya can sıkıcı. Yardımcı olan kişilere şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 ekran kartı + cpu sıcaklığını loglayan bir program dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Ben sorunun Windows ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü masaüstünde kendi kendine download esnasında dururken odaya geri döndüğünde de bilgisayarın kilitlendiğini gördüm. Yine Mouse/keyboard çalışmıyordu ve hard reset atmak zorunda kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Ramden olabilir slotları dalan değiştir bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 RAM slotu ile ilgili değil. CPU/GPU sıcaklıklarında da herhangi bir problem yok... resmen kafayı yiyeceğim... Google'a bakınca Windows 10 ile ilgili bir problem gibi duruyor. Çeşitli öneriler getirilmiş hepsini denedim ancak bir gelişme yok. En fazla 40 dakika oynayabildim oyun şimdiye kadar. 140 fps ile oyun oynuyorum en ufak kasılma olmadan ve bir anda donuyor bilgisayar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 xbox windows 10 ayarları lazım. oyunu kaydediyor otomatik kasıyor o yüzden. redditte falan daha detaylı bilgi var. http://us.battle.net/forums/en/wow/topic/19137004981 bi de bunu dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Öneri için teşekkürler ancak hala bir gelişme yok ne yazık ki... Zaten WoW'dan bağımsız bir sorun bence çünkü masaüstündeyken de takıldı birkaç kez... Derdime derman olacak kişiye 3 paket malbuş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Bu tarz sorunlar bayık olabiliyor, kesin birşey söylemek zor. En temizi format atıp yeniden bakmak. Driver güncellerken de(özellikle eski ekran kartı driver'larını) driver'ları tamamen kaldırıp sıfırdan yüklemek makbul. Tahminim donanımsal bir sıkıntı yoksa (anakartta eğik pin vb.) ehternet veya ses kartı driver'ıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 disk de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 SMART'ta herhangi bir problem gözükmüyor... :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Ha bak ehternet/ses kartı driver'ı dedik. Asus'un driver'larını falan yüklediysen onları kaldırmayı, Windows'un kendi driver'larını kullanmayı dene mesela formattan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Anakart bios'u güncel mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 he donuyo demis adam ben takili sandim tik tik diye. o zaman disk olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 He BIOS güncellemesi de önemli tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Anakart biosu günceldi . Ethernet ve ses kartını kontrol etmedim şuan tekrar kuruyorum windowsu sonra tekrar kuracağım driverları. Yine çözülmezse ne yapmam lazım bilmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Kurduktan sonra Windows maintenance da yap, o da sürer bir miktar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 anakarttaki ses kartindan olabilir. Yanlis driver yuklemesinde yapar genelde oyle seyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Ram gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Biosa da bi bak xmp mi yuklemis yoksa manuel mi overclocklamis rami falan. Bazen sistemlerde otomatik overclock yapma opsiyonu da acilmis olabiliyor, aciksa kapat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Evet windowsu yeniden yüklüyordum ancak "windows yükleniyor %11 bilgisayarınızı kapatmayın. Bu biraz zaman alacak." ekranında takıldı kaldı... Delirmemek elde degil.. Yine kapatıp açsam mı?? Vatan bilgisayarda toplanmıştı bilgisayar yarın kapıp götürsem mi acaba bayramda açık mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Kim dedi sana windowsu yeniden yukle diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Ben dedim, Windows yükleme ekranında takılı kalması da bayarmış. İlk Windows'u yükleyene yapmadı mı böyle birşey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Bilgisayar vatanda toplandı o yüzden bilemiyorum. Şimdi kapatıp açmak durumunda kaldım eski versiyon yükleniyor.. Bu arada biosta xmp kapalı gözüküyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 vatan'ın dükkanları açıktır da alıp götürecekleri teknik servis kapalı olabilir. kapalıysa malzemeyi verip evde kuş gibi bekleyeceğine 3-5 bişey daha denersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzo Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2016 Yani Windows tekrar yüklenirken de donması bana hardware problemi gibi gelmeye başladı artık. Alet biraz işlem yapınca donuyor sanki. Örneğin oyuna girince 3-4 dakika sürmüyor donması son denemelerimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar