Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Sistem Donma Sorunu

razzo

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem topladım ancak daha ilk günden bir problemle karşı karşıyayım. Oyun oynarken bilgisayar donuyor ve hard resetten başka yapabilecek herhangi bir seçeneğim bulunmuyor. Örneğin WoW oynarken 5-10 dakikanın sonrasında bilgisayar tamamen donuyor. Bu arada öncesinde herhangi bir kasma vs. bulunmuyor. Topladığım bilgisayarın donanımı aşağıdaki gibidir:

Anakart: Asus B150M Pro Gaming Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133 mhz
İşlemci: Intel Core i5 6402 Soket 1151 2.8 ghz 6mn önbellek 14 nm
Ekran Kartı: Asus GTX 1060 STRIX 6 gb gddr5 192 bit
RAM: Kingston 8 GB Hyper Fury Black DDR4 2133 mhz
SSD: Transcend 240 GB
Kasa: Zalman R1 600 LE 600w

Tüm Windows güncellemelerini yaptım. Ekran Kartı güncellemesi vs. de tamam. Sorun ne olabilir? İlk günden böyle bir sorunla karşılaşmak baya can sıkıcı. Yardımcı olan kişilere şimdiden teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sorunun Windows ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü masaüstünde kendi kendine download esnasında dururken odaya geri döndüğünde de bilgisayarın kilitlendiğini gördüm. Yine Mouse/keyboard çalışmıyordu ve hard reset atmak zorunda kaldım.
Sosyal ağlarda paylaş

RAM slotu ile ilgili değil. CPU/GPU sıcaklıklarında da herhangi bir problem yok... resmen kafayı yiyeceğim... Google'a bakınca Windows 10 ile ilgili bir problem gibi duruyor. Çeşitli öneriler getirilmiş hepsini denedim ancak bir gelişme yok. En fazla 40 dakika oynayabildim oyun şimdiye kadar. 140 fps ile oyun oynuyorum en ufak kasılma olmadan ve bir anda donuyor bilgisayar...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz sorunlar bayık olabiliyor, kesin birşey söylemek zor.

En temizi format atıp yeniden bakmak. Driver güncellerken de(özellikle eski ekran kartı driver'larını) driver'ları tamamen kaldırıp sıfırdan yüklemek makbul.

Tahminim donanımsal bir sıkıntı yoksa (anakartta eğik pin vb.) ehternet veya ses kartı driver'ıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet windowsu yeniden yüklüyordum ancak "windows yükleniyor %11 bilgisayarınızı kapatmayın. Bu biraz zaman alacak." ekranında takıldı kaldı... Delirmemek elde degil.. Yine kapatıp açsam mı??

Vatan bilgisayarda toplanmıştı bilgisayar yarın kapıp götürsem mi acaba bayramda açık mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...