Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Onurunuz içinmi?Akşam yemeği içinmi?Mantık..???

CrayTotem

Öne çıkan mesajlar

said:
CrayTotem, 02 Şubat 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Enigm2 Ben Wc yide bitirdim Wc:Ft yide ama anlamaışım...
wc 1-2 dönemlerinde ingilizce o kadar iyi değildi...

Höst zöst dicenize açıklasanıza o zaman...
Ben topiği laf sokun die deil bilgi paylaşın diye açtım sanırım.
kaba olduysam özür dilerim[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür
Sosyal ağlarda paylaş

Lind3r0th doğru düşünüyosun tabiki ama benim adım Crazy değil...

Enigm2 bende özür dilerim...Saygılı olduğun içinde çok teşekkür ederim..[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz....
Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse küçük tartışmaları bırakalımda açıklama bekliyelim bilgili ve üşenmeyen birinden =)

Ben özellikle Way den bekliyorum... Çok ağır konuştuğuna göre çok iyi biliyo..O açıklasın.. Madem oyunun seviyesini düşürüceğimi düşünüyo aydınlatıp seviyemi arttırsın bakalım..[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 02 Şubat 2005 23:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

O açıdan doğu iyi kötü geyiği yanlış tabi onu anladım ama yinede sanki human rp si daha zevkli gibi geliyo..

Ben yazıda fikirlerinizi bekliyorum ve sizce hangisi daha mantıklı demişim herkes saçmalamış bi açıklama yapıcak yokmu merak ediyorum...[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 02 Şubat 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk başlıktaki düşüncelerin oyuna yanlış yansımış. Eğer sen horde için öldür gebert kes diye, alliance içinde halkını koruyo diyo düşünüyosan hemen aydınlatalım hehe. Bikere serverda hiç bir alliance'ın bir horde'a yardım ettiğini göremezsin ama ben kendim de dahil olmak üzere yüzlerce horde gördüm moblar tarafından ölmek üzere olan alliance'ları kurtaran. Ayrıca hiç bir alliance öleceğini bile biel başka bir alliance'a yardım etmiyor, ama horde'da adam level10 shaman bile olsa gidip level40 bi savaşçıya heal atıp ölme tehlikesini göze alıyor. Ayrıca oyunda alliance tarafının nüfusunun horde'un 4 katı olması gerçeği, allianceda nekadar noob olduğunu ortaya koyuyor. Ve bu noobların pvp serveri seçmelerinin nedeni de, kes geber öldür mantığı :) En basitinden serverlardaki raid ratiosu 1/8 (horde/alliance) durumunda iken tabi ki yeteneğine güvenen ve oyunu oynarken zevk alanlar horde oluyor. Şunu da belirtmek isterim ki eher pvp serverinda RP yapmaya kalkarsanız herkez dalga geçer. Çünkü adı üstünde orası hardcore oyuncular için pvp serveri. Bu gidip box salonunda fitness çalışmak gibi bişey :)
Sosyal ağlarda paylaş

sQu tabiki dediğin çok mantıklı ama o anlattığın yardım olayı tamamen kişinin seviyesine bağlı...

Peki oyuna oyun olarak bakarsak neden Orclar Onurlu..
Yani oyun hikayesi açısından..[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
Sosyal ağlarda paylaş

orclar zaten ilk topraklar kurulduğunda bütün ırklardan onurluydu sonra kerthuzad şerefsizi geldi bu orcların başındaki adama büyü yaptı kötülüğe sürüklendi ama lichi öldürünce üstlerindeki büyü dağıldı ve thrall horde ı kurdu sonra toplandılar işte orgrimmarda[signature][hline]shinsetsu desu..
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca LOTR ile W3 orkları farklı da olsa lotr dede orklar kötü diye birşey yok. Kime göre kötü? Elflere insanlara göre kötü, doğrudur. Ancak kendilerine göre de "güzel" tanımı farklı ve bu yüzden böyle davranıyorlar. Olayı felsefik biçimde ele almak çok mantıksız. Ha, onur vs ise Brad Pitt gibi bir tip yapmakla olmaz. Bence, mantığı savaş olan bir oyunda, çöp gibi kollar ve bacakları olan bir nightelf warriorun two handed axe ile dalması çok aptal bir görüntü oluşturuyor ve orc değil ayı bile seçerim onu NE seçeceğime. Ayrıca gerçeklik şudur: Alliance-Zergling, Horde-Golliath gibi bir durum sözkonusu Us tede oynarken böyleydi EU betadada böyle Ashenvalede 7 kişinin level 25ken ve quest yapmaya çalışırken moba daldığım sırada arkadan girdiklerini çok yaşadım.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

evet LOTR deki orclarla bunların arasındaki tek bağ isimleri. Burdaki orclar yaşadıkları verimsiz dünyadan kurtulmak isteyen onurlu bir ırkdır. iblislerin oyununa gelen orclar insanların dünyasına bir portaldan geçerek giderler (ki login ekranıda bu sahneyi gösterir kapının arrkasından insan dünyasının nasıl göründüğüne iyi bakın) ama iblisler onları lanetler ve önüne geleni ezerler taki Thrall gelene kadar. İnsanlar tarafından yetiştirilen ve orkları bu lanetten kurtaran yüce şahsiyet. Bu andan itibaren orklar insan dünyasında efendice yaşamak isteyen, bizede yer ayırın diyen onurlu bir ırkdır. Dikkkat edin insanlardan uzaklaşır kalimdora giderler. Thrall'ı tanıyan birisinin orc sempatizanı olmaması mümkün mü?

Yoksa siz orclar bu dünyaya gelmeden önce insanların, cücelerin ve elflerin (blood mıydı neydi) barış içinde yaşadığını mı zannediyordunuz? Hiç zannetmiyorum :)

Not: Undead lerle orcları aynı kefeye koymak sadece wow için zoraki bir eylemdir. Undeadlerle alakamız yoktur :p[signature][hline]KapIEfendisi bağırmaya başlar :
Kalk patinin başındanda biraz evle ilgilen yoksa benim beş parmaklı patim suratında patlayacak!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu genis istatistiklere nerelerden variyorsunuz bilemioyurm,yani thottbot,alkazham felan demeyin,blizzard aciklamadikca dogruluk tasimaz.
Alliance da kimsenin kimseye yardim etmediginide nerden cikariorsunuz yada horde olanin yardim ettigini bu da epey ilginc bir bulgu.
Adam horde u secince ben aslanim,ben cesurum,olume bile girerim,level 60 a level 10 olarak kafa tutarim sekline mi burunuyor?
Sahsen tanimadigim bir kisi yanimda olucek durumdaysa bende onu kurtaracak durumdaysam yardim ederim ama eger kendim olmeyeceksem aksi halde saklanir giderim.
Horde olan bir kisinin aksini yapmasi da diye bir kaide yok.
Aliance la bu kadar cok dalga gecilmesinin nedeni ise olaya iyi-kotu gozuyle bakilmasi ve 18 yas alti cocuklarin cogunun iyilik savascisi,ben isigin koruyucu,ben gandalf,ben aragorn,ben paladin olcam seklinde alliance i secmesi olsa gerek.
Gangler,yada ambushlari herkes yapior,bunlara en basit cevap rogue daki skillerin ismi olsa gerek bir turkceye cevirin onlari,sonra yok bana arkadan daldi,yanimda mob vardi,ustumde kilic yoktu,nezleydim,bogazim sisti,pis alliance lar,kotu hordelar demeyi birakirsiniz.
SOn olarak iyi ud kotu alliance,kaka horde ,cici nightelf...yani hikaye belli,oyun belli...
Mezardan cikmis adamdan hayir mi gelir bea :)
Sosyal ağlarda paylaş

Shaman kimde bizde demekki neymiş orc olacakmışın fazla düşünme yani kafanı yorma :D[signature][hline]Hadi şimdi beslenmeye çıkalım, boğazım kurudu.

Bu arada sana hiç 1927’de temizlediğimiz Setite tarikatından bahsetmiş miydim? Aah ne günlerdi be! Cumhuriyet daha gençti ve biz de ipin bir ucundan tutmaya karar vermiştik. Tabii ki ilk hedeflerimiz milleti zehirleyen Setite dergahları olmuştu...

Brujah Ethem, 9. kuşak
Sosyal ağlarda paylaş

cray sana karsi bi kinim falan yok sadece squ nun da dedigi gibi wc i bilmeyen sırf ben ii yim yine yukarda arkadas demis.. ısıgın korucusuyum vs rp i yapmak isteyen noob lar cok cogaldi sırf su forum a baksak horde-alliance durumunu gorebiliriz..yani uzun zamandır topic acmayi dusunuyodum bu konu hakkında sen de bole bi topic acinca resmen patladim kusuruma bakma..

simdi biraz gerceklerden konusalim..dedigim gibi horde kotu alliance kotu diye bi kavram yok oyunda oyunu oynayanlar bilir..ama bunu bilmeyenler cok var..simdi ben de human veya nightelf karakter acabilirim ki acicam ama gidip ben iyiligin savunucusuyum vs demiyecem..sorunda burda zaten..olay oyunda nasil bi gorunum istemekle alakali..ben daha wow un ilk haberi cıktıgında amann cıksında bi undead olayim diyenlerdenim nedenine gelirsek ben kotuyum vs demek icin degil tabiki..ortam beni daha cok cekiyo..misal olarak betada mezarlıkta uyaninca übelaWOEo gibisinden acayip sesler cıkardım mezarlıklar ortam beni cekti ama biri deri ben nightlef olmak istiyorum orman da yasamak istiyorum yesillik vs..gider nightelf olur ama bu nightelf in kisiligi ile alakali degil..

yani anlatmak istedigim orda 4 horde 4 allliance karakteri var onlardan hangisi size guzel geliyosa tabiki onu secmeye hakkiniz var misal undead-human la karsılastıracak olursam human da neymis yasasin undead derim..

intro da cok guzel anlatmis kısa bi film gibi ama oyunu ge rcekten cok guzel anlatiyo hala izlemenler varsa izleyince durumu kavrayacaklarina eminim..o intro da beni etkileyen 2 karakter oldu biri undead dieri ise nightelf undead warlock un summon ettigi yaratigi gorunce tipini gorunce iste benim karakterim dedim..ama icimden bi kere ben kotu olacam herkesi oldurecem kimseye acımayacam vs dusunceleri gecmedi..

yine dikkatimi cekti oyuna undead baslayinca ilk konusulan npc artık kole olmadigimizi soyluyo ozgur olmusuz kole nin yaptigi seylerden efendisi sorumludur bu yuzden undead ler kotu degildir ne yapmalari emredilmisse onu yapıyolar..yine orclarda ayni sekilde ama human a bakıyoruz sanki rahat batıyormus gibisavasa atliyolar krallıklari yıkılıyo oyunda kotu denilebilece tek ırk humanlar bence..

bide sunu unutmayin karakteri karakter yapan kisi sizsiniz undead de gider birilerine yardim eder nightlef te undead de dogru duzgun oynar dogru duzgun konusur nightlef te human da vs..yani ben human paladinim giidp bende lamerlik yapabilirim kimse sen paladin sin bunu yapamazsin diyemez ki (dier class larda ayni sekilde)

kısacasi undead veya human veya vs.. olmain tek farki oyundaki yasama tarzimizdir..
Sosyal ağlarda paylaş

Human mage'yim ama asla savaştan kaçmadım şimdiye kadar.
bilmiyorum beni gören var mı dün ama xroads'taydım , lakeshire is under attack mesajı geldi.

çektim frost shieldimi , arcane intellectimi say yazdım for the alliance! diye level 40+ların arasına , bir süre dayandım çünkü bana saldırmadılar , npcleri kesiyorlardı teker teker. sonra birisi vurdu 350 hp gitti , sonrasında da öldüm reslendim o sırada gitmişlerdi zaten.

noble rpsi yapıyorum işte.levelim düşük olsa bile. nasıl olsa bir gün en güçlü ben olacağım , heh.[signature][hline]valandil ownz j0o!
when broken , is easily fixed.
WoW - Kelvin , the Human Mage.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında yeni başlayanların çoğunlukla alliance seçmekte haklı o introdan sonra =) Ya o gerizekalı orc betimlemesi nasıldı hala komiğime gidiyor :)[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır.
[/b]

[b]Wow:
Member of Blood Pact - International European Guild
Hellnar - Orc Shaman lvl 45 Retired
Hellnar - Undead Shadow Priest - Retail
Sosyal ağlarda paylaş

evet bence o intro da en kotu gosterilen orc bi tek orda hata yapmis bilizzard ben daha etkileyici orc u daha ii acıklayan bisi gormek isterdim ama bunu blizzard bile acıklıyamamis biz nasi yapalim :)

kotu derken bildigimiz kotu degil :)

[Bu mesaj Way tarafından 03 Şubat 2005 01:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

WoW'a daldım gittim forumlara bakmıyorum
ilk yazılanlara hitapen bişiler diycem.

Orc sadece kafa kopar öldür değil.
Onlar Humanlardan daha asil ve onurlular. Ki bunu bir npc orc'a tıklayınca "strength and honor" demelerinden anlıyabiliriz.
Tabii LotR orcları gibi düşünürsek evet undead + orc pis, kalleş ve namussuz canavar sürüsü olması lazım.
Ancak Warcraft'taki kontrol ettiğimiz orclar shamanistik, bunu da yanlarındaki Shamanistik Troll ve Tauren'lere bakıp görebiliriz.

Warcraft 3 ve Frozen Throne oynamışlar Human'ların ne kadar dönek olabileceğini görmüştür.
Burnu havada, kibirli ve kendini beğenmişin teki bu Alliance'takinler. Dwarflara sözüm yok ama Night Elf + Human kombosu feci...

Ben onurum ve halkım için dedim ve Orc seçtim, Horde'a girdim.

(yukardaki şeylerin benzerleri yazılmıştır elbet ama olsun, okuyalım bakalım)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

:)

said:
sQu, 02 Şubat 2005 23:41 tarihinde demiş ki:
Bikere serverda hiç bir alliance'ın bir horde'a yardım ettiğini göremezsin ama ben kendim de dahil olmak üzere yüzlerce horde gördüm moblar tarafından ölmek üzere olan alliance'ları kurtaran. Ayrıca hiç bir alliance öleceğini bile biel başka bir alliance'a yardım etmiyor, ama horde'da adam level10 shaman bile olsa gidip level40 bi savaşçıya heal atıp ölme tehlikesini göze alıyor.

İşte bu horde'un gücü, yaşasın şamanistik yönetim, yaşasın Orc'lar :)

(sQu çok açıklayıcı yazmış bence burda, ayrıca gaza getirici)

said:
Way, 03 Şubat 2005 01:29 tarihinde demiş ki:
yine dikkatimi cekti oyuna undead baslayinca ilk konusulan npc artık kole olmadigimizi soyluyo ozgur olmusuz kole nin yaptigi seylerden efendisi sorumludur bu yuzden undead ler kotu degildir ne yapmalari emredilmisse onu yapıyolar...

orda frozen throne'daki hikayeden bahsediyorlar.
normalde tüm undead'ler Lich King'in emri altında beyinsiz birer ucubeydiler. Lich King'in gücü bir ara zayıflayınca, Sylvanas (ya da adı her neyse.. Tüm undeadler benim için aynı) bazı undeadleri toplayıp Forsaken'i kuruyor. Nispeten daha özgür bir undead topluluğu bu. "Scourge" denilen Lich King'in undead ordusuna karşı tavır alıyor.

undead seçtiğimizde oyunun başında zaten bundan bahsediyorlar, orda öldürdüğümüz undeadler de Scourge oluyor.
[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 03 Şubat 2005 02:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Way özür dilemeyi bilen insanlara saygım sonsuzdur bende özür dilerim.. Saol...

Şimdi konuya gelirsek şimdi daha iyi anladım..
Zaten benim düşüncelerim çak yanlış yanlıdı oyuna çok düşüncesizce yazmışım...
Şimdi ben farkındayım Uo daki gibi ben iyi adamım triplerinde oyuna iyi kötü temasıyla bakan tabiri caiz ise lamerlerin olduğunu...
Lakin bunlar Horde dada war belki sayıları az ama yinede warlar we bu insanlar sağolsunlar Orcları ''ÖLDÜR kafa kopar'' temasıyla abartı bir şekilde aç oynadıkları için belki beni bu düşünceye ittiler...

Lakin bende WC oynamış biri olarak Orc ları biliyorum..
Hele hele ismini bile hatırlamam sanırım Frozen Throne daydı..Nightelflerin bir görevinde bi cadırda yanlız yaşayan bi amcamız wardı..Kendisi Shaman dı sanırım.. Ve onun daha önceden girdiği bir mağraya girip Deamon Hunterı buluyoduk..Doğru hatırlıyosam böyleydi...
O amcamızdan sonra orcların düşüncesiz haraket etmediğini kesin olarak anlamıştım ztn..Weya orc salak , beyinsiz bir savaş makinası olsa WC 3 de karga(Guardian Mage di sanırım) neden gidip onla irtibata geçsin deilmi..
Özellikle Taurenlere saygım çok daha fazladır...

Ama dediğim gibi bu temayı kafama koyanlar Playerlar oluyo sanırım...

Şimdi daha net oldu galiba..[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...