Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç Değer Kaybı Tazminat Hedesi

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

sabahın 5inde park halindeki aracıma adamın biri girmişti geçenlerde, 15k lık hasar oluştu yetkili servis tamir falan etti, geçen başvurdum sigorta şirketine (axa) 8k değer kaybı tazminatı talep ettim, bugün hesabıma 1732,XX gibi bol küsüratlı bir para yollamışlar.

şimdi kendilerince benim talebi kabul edip taksit taksit mi ödeyecekler? yoksa benim talebi yalandan alıp kendileri bir fiyat belirleyip direk ödemiş mi? benim talebi kabul etmedilerse arayıp bir bilgilendirme falan geçmeleri gerekmiyor mu nasıl işliyor bunlar ilk kez geliyor başıma şimdiden bilgiler için teşekkür ettim :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Öncelikle geçmiş olsun.

Değer kaybının bir şekilde belirlenmesi gerekli; bilirkişi olur, eksper olur. Sana gönderdikleri bu paranın ne için olduğunu mutlaka öğren ve kafana yatmıyorsa hemen iadesini gerçekleştir. Aslında acentanı araya sokman gerekli bu konularda. Senin adına o koşturmalı.

Hasar tutarı büyük olabilir ama aracın çok büyük bir değer kaybı olmayacağına göre de değer biçilmiş olabilir. Xenon farlar falan faturayı şişiriyor, bir de servisin işçiliği falan filan. Aslında aracı etkileyen çok büyük değer kaybı oluşmayabiliyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

akirafes said:

Araç eski modelse eskime payı kesmiş olabilirler parçalarda.

2012 pek eski sayılmaz aslında, haftasonuna girdik diye buraya bi sormak istedim pazartesi öğreneceğiz bakalım neymiş dertleri, ama o kaza cidden 1750 liralık bir değer falan değil çok daha fazlasını kaybettirmiş olmalı yani
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Merhaba

Öncellikle geçmiş olsun

Araç Değer Kaybı Tazminatı belirli yaşa kadar uygulanır. Yukarıda bir arkadaşın belirtmiş olduğu gibi eksper raporuna göre belirlenir ve bu şekilde ödeme yapılması gerekir.

Ayrıca acentenin bastırması gerekiyor, kesinlikle kendileri ile temasa geçin...

Not: plakanız üzerinden hasarsızlık kademesinin düşüp düşmediğini kontrol edin, çünkü normal şartlarda sizin hasarsızlığınız bozulmamış olması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...