Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 inç monitör tavsiye

Odune

Öne çıkan mesajlar

said:
unity100, 14 January 2004 04:27 tarihinde demiş ki:
Samsung SyncMaster 957MB

19 inc
1024 te 100 hertz verir
ve
0.20 dot pitch !
bunun gibi monitor yok.

ya kaç kere söylendi, dilimde tüy bitti düzeltmekten !
samsung'un 0.20 nokta aralığı olması tamamen hikaye. asıl önemli olan yatay nokta aralığıdır. Samsung'un 0.20 nokta aralığı ise dikeydir.
yani aslında hiç birşey ifade etmemektedir, müşteri kandırmaktır. sizi fıstık gibi kandırmış mesela, samsung'un nokta aralığı diğer monitörlerin nokta aralıklarından fazladır. bunu müşteriyi kandırarak geçiştirmeyi planlar...[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede 17" al derim.
Philips 107T5 yeni aldım daha çok memnunum harika göürntüsü flat özelliği lightframe özelliği falan süper oldukça kaliteli bi monitör daha falsosunu görmedim.
Hem ucuz hem kaliteli hemde özellikleride iyi.[signature][hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son= Başlangıçtır!

Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
Beyler bende yeni konu açmayıp, buradan devam ediim dedim. Konudanda belli olacağı gibi bende 19" monitör almayı düşünüorum.
Şu monitörler arasında kararsız kaldım..
LG F900P, PHILIPS 109P40 ve SAMSUNG 957MB

Şimdi LG F900P'yi hiçbi yerde bulamıorum. Ondan onu geçmek zorundayım. Olsaydı kesinlikle onu alıcaktım. (Yani nerden alabileceimi bilenler varsa, benim için konu kapanmıştır. :)Ankara'da oturuorum, internetten de alabilirim..)

Geriye kaldı PHILIPS 109P40 ve SAMSUNG 957MB
Bu 2side özellik olarak birbirine çok yakın monitörler. Sadece samsungun nokta aralığı 0.20 mm. Ama oda bu topicte okuduum kadarıyla sahtekarlık. Burda bahsettikleri dikey nokta aralıı. Yatay nokta aralıı ise daa kötü..

Bi de duyduum kadarıyla philipsin monitör kalitesi samsungdan daa iiymiş. (Kullandıı tüp teknolojisi sanırım.)

Yane bu durumda philips alıcam gibi gözüküo ama bilgisi olanlara veya kullanmış olanlara soriim dedim.. Çünkü kullananlar 2 monitörden de memnun, tavsiye edio. 2si arasında kararsız kaldım. Sizin düşünceniz nedir?[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerlerde okumuştum, ne kadar doğru bilmiyorum. ama bir sürü monitörün kullandığı tüpleri philips üretiyormuş. philips'in daha kaliteli olduğunu da okuduydum.

bir de, monitör bilgisayar kullanırken en çok baktığın yer ve tipi çok önemli bence. philips 109p'lerin tipleri de harika. bence philips. ben de yakın zamanda almayı düşünüyorum ve büyük ihtimalle philips alcam.

edit: burda okuduğuma göre 109p4 trinitron teknolojisini kullanıyormuş. ekrandaki iki yatay çizgiye alışman lazım. rahatsız edebilir iyi bir düşün bayma sonra. ben 3 sene boyunca trinitron 17" sony g200 kullanmıştım. o yatay çizgiler -nasıl oluyor bilmiyorum- çok hoşuma gidiyordu eheh. zaten oyunlarda falan gözükmüyor, sadece açık renkli yerlerde (beyaz ekran vs).

edit 2: yine tomshardware forumlarında şöyle bir yorum buldum, artık kararım kesin:

"selam. ben 957 mb kullandım bir yıl kadar. şimdide 109p4 kullanıyorum. kesinlikle söyleyebilirim 109p4 daha iyi bir monitör. an azından benim için. ben çok parlak şeylerden hoşlanmam. 109p4 ün görüntü kalitesi harika. köşelerde oturmama gibi bir sorun yok. kasasını da çok beğeniyorum. ayrıca gerçek flat. samsungta hafif bir bombe var. 17 " lg flatron kullanmıştım. o hafif içbükeyliğini hastaydım. bu monitörde de var içbükeylik. dediğim gibi her yönüyle çok beğendim. trinitron çizgileri ise asala kafaya takılacak gibi değil. alırken 10 dakika nerde bu çizgi diye aradım öyle bir anlatıyorlar ki sanki ortadan kocaman çizgiler geçiyor sanırsın. word ya da explorer gibi beyaz zeminlerde biraz belli oluyor. dediğim gibi biraz. alışınca görmezsin bile. allah yardımcın olsun zor iş bilgisayar parçası almak:))"

[Bu mesaj Mirage tarafından 20 Eylül 2004 21:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

philips 109p40 kesinlikle cumartesi günü aldım uzun araştırmalar sonucu şimdi acaip memnunum bu seçimden ötürü, 1920x1200 çözünürlükte 60hz verio, trinitron tüpünün kendi üretimini kullanıo adı "Aperture Grille" 2 yatay 2 dikey incecik çizgi var ekranda bembeyaz bir sayfa fln olmadıkça görülmüyor zaten (trinitronda 2 yatay çizgi vardı aynı bunun gibi) ama acaip kaliteli net milim titreşimsiz bir performans veriyor kesinlikle tavsiye ederim 1280x960 çözünürlükte 100hz in keyfini çıkarıyorum, kasasıda güzel sığıyor çoğu yere ekranından bahsetmeme bile gerek yok dümdüz.[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bu çizgiler orjinal trinitronlarda olanlardan daha mı ince? yatay çizgiler çok hoşuma gidiyordu da, dikeyler nerden çıktı başımıza :p.. neyse ben de 19" alırsam aynen bunu alcam kesin karar.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sanırım pek dikkat etmiyorum hatta gözüm eskiden trinitron kullandığımdan alışık hoş geliyor, walla bende bugün farkettim dikeyleri görmek imkansız gibi yataydan daha ince ve belirsiz hatta sol taraftaki dikey i gördüm bi tek, sağdaki dikey i bulamadım :D
2 dikey var dememin sebebi 2 yatay olması ve dikeyde 1 tane varsa diğeride olmalıdır mantığı ile söyledim, bulabilirsem 2.sini bildiririm tekrardan :horace:[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.

[Bu mesaj XaYd3r tarafından 20 Eylül 2004 21:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ok eyvallah. aynen ben de 3 sene trinitron kullandım. şimdi o çizgileri arıyorum. dediğim gibi, neden bilmiyorum ama çok çekici ve hoş geliyordu bana o çizgiler. o dümdüz ekran... ahh ahh. güzelim trinitron sony'den sonra bu dandik hyundai hiç çekilmiyo ya. aslında çözünürlük hz'leri falan fena değil de, düz ekrandan sonra olmuyor.. tipi de rezil. kesin karar vermiştim, şimdi daha da kesinleştirdim (nası oluyosa). philips alcam.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha sende mi hyundai almıştın, bende de sony hmd-a200 trinitron vardı 17" bozulmuştu geçen aralıkta 1 ay boyunca monitör tamircilerini gezdim 150milyondan aşağı bi fiyat veren olmadı e normal tüpün üretimden kalkalı 2 yıl olmuştu :D neyse sonra baktım para durumlarımda pek ii değil napim ne edim dedim hyundai i gördüm akıllı satıcılar sürekli video oynatıyor ne titreşimi ne netliği kestiremiyorsun pek gittim hyundai q770 almıştım flat fln diye ama trinitron kullanmış biri için çok boş bir monitör neyse allaha çok şükür geçen hafta onu satıp 109p40 a geçtim şimdi mesut ve bahtiyar biriyim :D[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.
Sosyal ağlarda paylaş

fizbancım olay şu yüksek çözünürlük destekliyor + dümdüz ekran (pencere camı kadar düz) + titreşim / köşelerde hafif blurluk / net bozukluğu yok + renkler gerçekçi + refresh rate i yüksek + uzun ömürlü ve kaliteli. bir insan iyi grafik için paraya kıyıp radeon 9800+/ geforce fx 5700+ alıp kalitesiz bir monitör alıyorsa istediği performansı yaşayamaz renkler canlılık netlik titreşimsizlik bunlar çok önemli oyun severler için çünkü eğer kaliteli ve saydığım özellikler olursa o oyundaki atmosferi daha iyi algılayabiliyor ve yaşayabiliyorsun.[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.
Sosyal ağlarda paylaş

SyncMaster 957MB 'im var.. Yok tam düz değilmişmiş, yok bilmemneymişmiş..

Çok memnunum monitörümden. İyi ki de bayılmışım o kadar parayı almışım.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 20 Eylül 2004 20:49 tarihinde demiş ki:
Beyler bende yeni konu açmayıp, buradan devam ediim dedim. Konudanda belli olacağı gibi bende 19" monitör almayı düşünüorum.
Şu monitörler arasında kararsız kaldım..
LG F900P, PHILIPS 109P40 ve SAMSUNG 957MB

Şimdi LG F900P'yi hiçbi yerde bulamıorum. Ondan onu geçmek zorundayım. Olsaydı kesinlikle onu alıcaktım. (Yani nerden alabileceimi bilenler varsa, benim için konu kapanmıştır. :)Ankara'da oturuorum, internetten de alabilirim..)

Yane bu durumda philips alıcam gibi gözüküo ama bilgisi olanlara veya kullanmış olanlara soriim dedim.. Çünkü kullananlar 2 monitörden de memnun, tavsiye edio. 2si arasında kararsız kaldım. Sizin düşünceniz nedir?

lg f900p almaya karar verip alamıyorsan. alternatifi philips olur derim. hem özellikler hem fiat açısından LG ile aynı. ben dediğim gibi f900p aldım gayet memnunum. eğer olmasaydı gidip philips alacaktım. tek eksiği bildiğim kadarıyla (yanlış da olabilir) en yüksek çözünürlükte LG den daha az hz vermesi. bunun yanında nokta aralıkları daha iyi. karar yine sana kalmış.[signature][hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings)
Sosyal ağlarda paylaş

hatta 109p40 ya da 109p brilliance olarak da geçiyor. yanılmıyorsam hepsi aynı. hatta bir web sitesinde bu brialliance ile p40'ı ayrı ayrı satıyorlardı. aralarında 10 dolar vardı. e ama aynı ürün? bilmem kaç yerde okudum hep aynı diyorlar.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...