Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Debian'da apache üzerinden farklı bir mounttaki dosyalara erişim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,

Tam olarak nasıl yazmam gerektiğini bilemedim. Şimdi bir vps'im var ovh üzerinden ve ekstradan bir storage aldım. Diski mount etmem için gereken komutları yolladılar mail ile ben de komutları girdim şu an normal herşey.

Benim merak ettiğim bu diski cdn olarak kullanmak istesem bunun için apache'den falan nasıl bir ayar yapmam gerekiyor ya da ne olarak aratırsam bu sorunun cevabını bulurum ?

Kolay Gelsin,
Mesaj tarihi:
Herhangi bir klasörden farkı yok aslında. İlgili klasörü statik olarak Apache den sunacak açmak lazım.

nginx olsaydı direkt yardım edebilirdim ama apache de işler biraz daha farklı
Mesaj tarihi:
Şuradaki işini görür sanırım

http://serverfault.com/questions/735908/apache-serving-static-files-within-virtualhost

Document Root u mount ettiğin path olarak ayarlamak lazım
Mesaj tarihi:
support biraz kıl ya ovh'ta geç cvp veriyor adamlar kanser oldum hesabım aktive olana kadar.

hem kendim öğrenmiş olurum diye çok zorlamadım adamları, linke bakayım bir teşekkürler
Mesaj tarihi:
Domain/Subdomain olarak kullanmak istiyosan ve herhangi bir kontrol paneli yoksa bakman gereken kavram: virthualhosts

Domain/Subdomain olmasin subfolder olsun ama o folder alaksiz bi yeri isaret etsin dersen de bkz: symbolic links

Sym link icin ayrica apache'in alakali config'inde dollow symlinks demis olman lazim.
Mesaj tarihi:
Hallettim bugün, biraz fazla uzun sürdü noob olduğumdan dolayı ama olsun :D

virtual host, chmod, güvenlik falan derken enteresan şeyler de öğrenmiş oldum. kimisi var/www içinde dosya tutmayıp link oluşturuyormuş klasörlere www içinden falan doğru anladıysam eğer.
  • Yeni Oluştur...