Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ticari vize

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Almanya için schengen vizesi var, gittim geldim
Başka ülkeye gezmek için gidiyorum diyebilir miyim
Fuar davetiyesi gibi bir şey mi uydurmam lazım

Bir de seyahat sigortası nasıl oluyor
O da mı lazım, yapılmıştı ama hiç yanımda taşımadım
Pasaporta mı işleniyor elektronik ortamda
Mesaj tarihi:
Bazen soruyolar davetiyeni göre bilirmiyim diye
Ben gezmeye geldim vizenin süresi var diye cevaplarsam geri gönderme hakkı var

Bazen de hiçbir şey sormuyorlar vizeye bakıp geçiyorsun
Mesaj tarihi:
fresia said:

ee o zaman sorduğun nedir bu konuda ? kendin cevabını biliyormuşsun işte
Mesaj tarihi:
Fistan said:

fresia said:

ee o zaman sorduğun nedir bu konuda ? kendin cevabını biliyormuşsun işte

Davetiye uydurabileceğim bir yer yok
Bir de şimdiye kadar hep iş için gittim dolayısıyla bir şey uydurmak zorunda değilim

Öğrenmek istediğim
İş seyehatı vizesi alıp, vize süresi içersinde turistik seyehat için geldim diyip sorunsuzca giriş yapalabiliyor mu
Mesaj tarihi:
konsolosluğa da sorabilirsin bunu. Sonuçta tursitik kolay çıkar, iş vizesi almak esas zor olan. İş vizesi verdikleri adamın gezmesine laf edeceklerini sanmıyorum.

Ama yekeyeke'nin dediği gibi gamescom tarihi tutuyorsa uygun bir seçenek
Mesaj tarihi:
şey nasıl oluyor peki, gittin gavur eline orda içtin içtin sonra yanlıslıkla birine kafa atıcam diye heykele kafa attın, kafan kabak gibi yarıldı. hastane masrafanını önce sen ödeyip sonra trden mi alıyorsun? yoksa pasaporta yaz kaptan diyip sıvısıyon mu
Mesaj tarihi:
MULTI schengen yazıyor mu vizende giriş tipi? Onun dışında ben şirkete ticari vize aldırıyorum hep, vizenin alındığı ülkeye girdikten sonra spontane 3-4 ülkeye daha gidiyorum yıl içinde turistik kafama göre. Seyahat sigortan da vizene işlenir ayrıca, yanında poliçe falan gezdirmene gerek yok.
Mesaj tarihi:
vizenin üstünde geçerli olduğu ülkeler yazar. schengener staaten falan tarzı, vizeyi veren ülkenin dilinde "schengen ülkeleri" yazar özünde. veya bazı durumlarda sadece tek bir ülke için verilmiş olabilir ama o genelde d tipi (oturum izni gibi) vizelerde veya çok spesifik route'larda seyahat edecek insalara transit geçebilsinler diye veriliyor, o da nadir bi durum.

schengen bla bla yazıyorsa, günün dolmadıysa (vizenin başlangıç tarihi var, bitiş tarihi var. bir de kalış hakkı var. o yüzden tr'de boarding'de veya check-in'de sayfaları karıştırıp damga sayan elemanlara NE BAKYON BİLADER 2 YIL GEÇERLİ İŞTE demeyin cahil gibi.) ve vize tek girişlik falan değilse tüm schengen ülkelerine girebilirsin resmi olarak. ama sınırdaki elemanın da resmi olarak "remove kebab" deyip seni kabul etmeme hakkı var.

tldr at hırsızı değilsen sorun olmaz lel

not: schengen vize istediği ülkelerin pasaportlarından (i.e. türkiye) dönüş tarihi + 3 aylık geçerlilik süresi ister. 10 ağustosta gidip 20 ağustosta döneceksen, 15 kasımda biten pasaportla gidemiyorsun resmi olarak. yeşil tr ppt'undan vize istemiyor ama tr visa national bi ülke olduğu için yeşil de dahil bu kurala.

2. not: yeşilden vize istemiyor dediysek 180 gün içinde 90 gün kalış hakkı var. NE BAKYON VİZE İSTEMİYO Kİ BENDEN de demeyin köylü gibi. o damgalar sayılacak.

pati'de bunları bilen vardır illa ki de, minimum haftada 2-3 kez bunlarla kavga ediyorum. o yüzden biraz wot'ladım, helal edin <3
  • Yeni Oluştur...