maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Herkese selam, Dedik ki ssd alalım makina şöyle bir rahata kavuşsun hızlansın. Samsung Evo 850 250 gb bir ssd alındı. Kasa açıldı eski hddler söküldü. Ssd takıldı. Bios açıldı ahci modu seçildi. USB win 10 bootable install takıldı. Önce ahci auto detect 30 saniye boot ekranı kaldı. Orayı geçtim 20 dakika Windows setup loadı sürdü. Onu da geçtim, İnanılmaz yavaş setup ekranında kurulacak diske geldiğimde Ssd'ye kuramıyorum demez mi? Format seçeneği de pasif dokunamıyorum. Öyle kaldım. Restart attım setuptan tekrar ideye dönüp bir daha install yapayım diye yine 20 dakika bekledim. Yine aynı halt. Bu ne biçim olay google ara ara benzer durum yok. Kurtarın yeminle atacağım birazdan bilgisayarı camdan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 internete baktin mi birseyler diyor ama.. 8.1 icin ama bak bakalim bir.. Windows üzerinden AHCI modunu etkinleştirmek için Başlat çubuğundaki arama kısmına Regedit yazıp çıkan kısayola tıklıyoruz. Ardından; HKEY_LOCAL_MACHINECurrentControlSetServicesmsahci HKEY_LOCAL_MACHINECurrentControlSetServicesiaStorV Satırlarının her birine ayrı ayrı girerek Start >> REG_DWORD değerlerini 0 yaptıkdan sonra kayıt defterlerini kapatıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Ertesinde Bios’a girerek AHCI modu seçiyoruz ve kaydedip çıkıyoruz. Windows işletim sistemimiz bu sefer mâvi ekran hatâsı vermeden masa üstüne gelecek ve AHCI sürücülerini kendiliğinden yüklemeye başlayacak. Bu kurulum işlemi bittiğinde de sizden bilgisayarı tekrar yeniden başlatmanızı isteyecek. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda da artık AHCI modlu işletim sisteminiz kullanılabilir hâle gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 biostan bişeyi seciyoduk sanki kharon yaptırmıstı hatırlamıyorum hic /edit yazmışsı ahci diye pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Ahci seciyosun da bu baska bi sorun. Dvd rom falan varsa soksene. Oyle dene bakalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 dana22 said: internete baktin mi birseyler diyor ama.. 8.1 icin ama bak bakalim bir.. Windows üzerinden AHCI modunu etkinleştirmek için Başlat çubuğundaki arama kısmına Regedit yazıp çıkan kısayola tıklıyoruz. Ardından; HKEY_LOCAL_MACHINECurrentControlSetServicesmsahci HKEY_LOCAL_MACHINECurrentControlSetServicesiaStorV Satırlarının her birine ayrı ayrı girerek Start >> REG_DWORD değerlerini 0 yaptıkdan sonra kayıt defterlerini kapatıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Ertesinde Bios’a girerek AHCI modu seçiyoruz ve kaydedip çıkıyoruz. Windows işletim sistemimiz bu sefer mâvi ekran hatâsı vermeden masa üstüne gelecek ve AHCI sürücülerini kendiliğinden yüklemeye başlayacak. Bu kurulum işlemi bittiğinde de sizden bilgisayarı tekrar yeniden başlatmanızı isteyecek. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda da artık AHCI modlu işletim sisteminiz kullanılabilir hâle gelecektir. Abi bu windows kuranlar için. Ben temiz kuruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Bütün hdd, dvd falan her şeyi çıkardım. Boot hızında sorun yok. Windows yüklemeye gelince yalnız acaip bir yavaşlık söz konusu sanırsın ki 386'ya windows 10 kurmaya çalışıyorum. Sabah aynı kurulum usb'si ile arkadaşın laptopta aynı işlem bütün win kurulması dahil 15 dakika sürdü. burada sadece setup ekranına geçmeden aşağıdaki gri barın dolması 20 dakika sürüyor. USB 2'den kurduğum için mi böyle oluyor var mı bir fikir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 2.0la alakalı olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 USB3'se flash disk, arkadaşın laptop'ta USB3'ten kurduysan ve gidip kendi PC'nde USB2 portuna taktıysan arada fark olması normal ama ben USB2 disk üzerinden kuruyorum, gene öyle abartı yavaş olmuyor, 30 dk'da falan bitiyor SSD'ye kurarken. Kasanın üzerindeki/önündeki USB port'larını kullanma, onlarda bir miktar yavaşlık yaşanıyor olabilir, direk anakarta tak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Normalde usb3 ten win10 kurmak 8 dakika 22 saniye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 daha önce normal hdd'ye de USB üzerinden ve öndeki usb'den kurmuştum ve çok hızlı olmamakla beraber sıkıntı yoktu. burada windows install'da yüklemeye gelince de dosya kopyalanmasında 15 dakikada %1 olamadı. Şu anda son çare olarak eski HDD'yi tekrar bağlayıp disk clone ile ssd'ye atıyorum windowsu kurmadan ssd ile bilgisayarı başlatıp sonra windows'u sıfırlamayla yapmak istiyorum. Harddiskteki ıvır zıvır da kopyalanıyor onu hiç istemiyorum ama başka yolum kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Ssd nin bozuk olma ihtimali uzerinde duruldu mu? Smart kapatildi mi vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 ssd'nin bozuk olma ihtimalini tabi ki düşünüyordum ama windows üzerinden açtığımda kendi programında test ettim bir sıkıntı göstermedi. Şu anda klon da yapılıyor ama klonda bile hız 15-16mb/s. Bios'ta smart'ı gördüm ama ne olduğunu bilemediğim için kapatmadım. Kapatmak mı gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Esh said: Ssd nin bozuk olma ihtimali uzerinde duruldu mu? Smart kapatildi mi vs Sevgili donanım gurusu smart'i niye kapatıos, ben kapatmadan ssd'ye win10 kurdum haşırt to the blackboard...yani desktop oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 15 16 yla klon ne abi. Smarti kapa, veriyolunu check it. Nedir kablolamada bi sorun da olanilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Bi denesin de adam oyle. Smart mi kaldi olm ssd caginda. Hdd de smart acilacak ssdde otomatik kapatmasi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 maxigenous said: ssd'nin bozuk olma ihtimalini tabi ki düşünüyordum ama windows üzerinden açtığımda kendi programında test ettim bir sıkıntı göstermedi. Şu anda klon da yapılıyor ama klonda bile hız 15-16mb/s. Bios'ta smart'ı gördüm ama ne olduğunu bilemediğim için kapatmadım. Kapatmak mı gerekiyor? Bench yapmışmıydın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 bu ahci modundan haberim yoktu benim şimdi okuyunca baktım %20 civarı performans artışı vs. diyoğlar format atmadan direk değiştirebiliyo muyum hazır kurulu SSD'de bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Esh said: Bi denesin de adam oyle. Smart mi kaldi olm ssd caginda. Hdd de smart acilacak ssdde otomatik kapatmasi lazim Heee anladım. Ancak.. "Kingston derki:" said: What is S.M.A.R.T. and do the SSDNow drives support it? Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology (S.M.A.R.T.) is a built-in monitoring capability in hard drives and SSDs. It can allow users to monitor the health of a device. It does this through monitoring software designed specifically for the S.M.A.R.T. feature. All of our SSDNow drives support S.M.A.R.T. FAQ: KSD-011411-GEN-10 Benim savage destekliyormuş o yüzden sorun çıkmamış demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 tunch said: bu ahci modundan haberim yoktu benim şimdi okuyunca baktım %20 civarı performans artışı vs. diyoğlar format atmadan direk değiştirebiliyo muyum hazır kurulu SSD'de bunu? Dana ilk sayfada anlatmış bakınız. Ama tehlikeli işlemdir uyarayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Klon bitti hddyi söküp resledim. Bir ssd'den beklenecek hızda açıldı sorunsuzca. Ama 2 hdd sökük olduğu için programlar corrrupt. Windows sıfırla dedim abi medya yok o işi boot ile M çözeceksin dedi. Yine res. Arkaya taktım usbyi yine yavaş. Bu yavaşlıkla windows kursam 4 gün sürer o da elektrik kesilmezse. sonuç olarak Smart kapalı usb arkada. windows hız olarak iyi çalıştı. windows stabil çalışılamayacak kadar corrupt. windows üzerinden sıfırlama yapılamıyor. windowsu tekrar kurmak ölüm yavaşlığı. aklıma gelen tek çözüm hddye clean windows kurup ssd'ye klonlamak ve öyle açarak tekrar hayata başlamak. parayla rezil olmak işte budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Daesu said: biostan bişeyi seciyoduk sanki kharon yaptırmıstı hatırlamıyorum hic /edit yazmışsı ahci diye pardon bana da kharon yaptırmıştı bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Firmware update denedinmi ssd icin? Ben MBP'ye EVO 250 yuklerken bi turlu görmemisti ssd'yi, firmware update ile cözuldu tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 maxigenous said: ssd'nin bozuk olma ihtimalini tabi ki düşünüyordum ama windows üzerinden açtığımda kendi programında test ettim bir sıkıntı göstermedi. Şu anda klon da yapılıyor ama klonda bile hız 15-16mb/s. Bios'ta smart'ı gördüm ama ne olduğunu bilemediğim için kapatmadım. Kapatmak mı gerekiyor? Kaç çıktı SSD'nin hızları Magician'da? SMART'la alakası yoktur edit. Firmware update de denmiş, onu da yapabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Son fw imiş ilk kontrollerden biriydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2016 Şimdi hddye windows kurayım dedim. Orada da aynı şekilde aşırı yavaşlık var. Acaba usbyi etkileyen bir bios ayarı var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar